reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Mam pytanie do mam które przeszły na spacerówki. 🙂jak to u was wygląda? Czy maluchom jest lepiej niż w gondoli? Chciałbym przejść ale boje się o postawę małej czy taka pozycja dla niej jest bezpieczna.
Spacerówkę możesz rozłożyć na płasko, lub minimalnie podnieść aby coś tam maleństwo widziało. My już zmieniliśmy bo Nastka wyrosła nam z gondoli.

reklama
Mam pytanie do mam które przeszły na spacerówki. 🙂jak to u was wygląda? Czy maluchom jest lepiej niż w gondoli? Chciałbym przejść ale boje się o postawę małej czy taka pozycja dla niej jest bezpieczna.
Polecam zrobić tak - włóż małą w spacerówkę rozłożoną na płasko lub z lekkim nachyleniem, pozaciągaj pasy jak trzeba i na oko oceń czy dobrze w niej wygląda, czy jak paralityk 😜 jak jej ułożenie i ruchy wyglądają naturalnie, wygodnie, swobodnie i po prostu ok to znaczy, że może już być w spacerówce. U nas przy pierwszym podejściu mały wyglądał kiepsko i widać było, że jeszcze nie radzi sobie nawet przy płaskim rozłożeniu, a po 2 tygodniach już było dobrze i spacerówka wjechała na stałe. I myślę, że lepiej mu niz w gondoli, bo w niej ma już tylko jakieś max 5cm luzu.

Polecam zrobić tak - włóż małą w spacerówkę rozłożoną na płasko lub z lekkim nachyleniem, pozaciągaj pasy jak trzeba i na oko oceń czy dobrze w niej wygląda, czy jak paralityk 😜 jak jej ułożenie i ruchy wyglądają naturalnie, wygodnie, swobodnie i po prostu ok to znaczy, że może już być w spacerówce. U nas przy pierwszym podejściu mały wyglądał kiepsko i widać było, że jeszcze nie radzi sobie nawet przy płaskim rozłożeniu, a po 2 tygodniach już było dobrze i spacerówka wjechała na stałe. I myślę, że lepiej mu niz w gondoli, bo w niej ma już tylko jakieś max 5cm luzu.
Dziękuję za radę skorzystamy z niej dzisiaj🙂my myślimy o zmianie bo mała już nie chce lezec w gondoli i próbuje się podnosić i te spacery to jakaś męka. Ciężko gdziekolwiek wyjść z wózkiem . Poleży z 15 minut i zaczyna marudzić. I tak właśnie pomyśleliśmy o spacerówce że może więcej będzie widzieć to i w niej dłużej posiedzi 🙂

Dziękuję za radę skorzystamy z niej dzisiaj🙂my myślimy o zmianie bo mała już nie chce lezec w gondoli i próbuje się podnosić i te spacery to jakaś męka. Ciężko gdziekolwiek wyjść z wózkiem . Poleży z 15 minut i zaczyna marudzić. I tak właśnie pomyśleliśmy o spacerówce że może więcej będzie widzieć to i w niej dłużej posiedzi 🙂
U nas w spacerówce właśnie jest super i chętnie mała w niej leży bo wszystko widzi I nie mam problemu z nią pomimo że spacerówkę mam tylko przodem do kierunku jazdy i nie mogę jej obrócić.

My wogóle nie mieliśmy gondoli, od razu była spacerówka rozkłasana na płasko, w niej kombinezon- śpiworek i osłonka na nóżki( ta z kompletu do spacerówki. W tym dziecko tylko w bodziaki i spodenkach. Wiosna była chłodna. Z synkiem mieliśmy wypas gondolę za kupę kasy, w której jeździł 4 miesiące tylko. Kombinowałam więc jak sobie poradzić bez tej gondoli. I się udało 🙂 aaa i miałam warunek wózek musi wejść do bagażnika mojej Toyoty Aygo, bo chcę być mobilna bez męża. Teraz już jeździ podparta i się rozgląda. Dla mojej spacerówkę jest OK.

Ja tam używam gondoli i pewnie jeszcze ze dwa miesiące pociągnę, nie przekonuje mnie malutka w spacerowkach, choć u mamy używam spacerówki zamiast wozić gondolę ze sobą. Może moja jeszcze za mało stabilna. Z drugiej strony na zakupy czy do miasta na spacer biorę gondolę, bo mam Renault Grand Espace i nawet wózka nie składam, wstawiam cały 🙈
Mała dzisiaj na szczęście już dobrze się czuje. Lekarce się żaliłam przy okazji szczepienia, że mała przewraca się tylko przez prawy bok a przez lewy nie chce, choć kilka razy jej się zdarzyło, no to jak dzisiaj się obudziła to przewraca się głównie przez lewy, a do tego zaczęła się podpierać na dłoniach 🙈🤣

reklama
Do góry