reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy

reklama
Podczas pms ma się często takie same objawy jak we wczesnej ciąży co jest spowodowane podwyższonym progesteronem. Testy masz negatywne zatem ciąży brak i żadne objawy niczego nie zmienią. Jeśli masz wątpliwości to idź na badanie z krwi.
Ok dziękuję za odpowiedź🙂

A jakie masz objawy?
Ból jajników raz prawy raz lewy taki kujący do przeżycia, mam mdłości ale takie niewielkie i bardzo często je mam nawet jak się jeszcze nie staraliśmy o dzidziusia więc nie brałabym ich bardzo pod uwagę, na okres zawsze mnie bolały całe piersi tym razem tylko same sutki No i pojawiły się żyłki niebieskie na brzuchu i na piersiach temperatura 36,9

Ból jajników raz prawy raz lewy taki kujący do przeżycia, mam mdłości ale takie niewielkie i bardzo często je mam nawet jak się jeszcze nie staraliśmy o dzidziusia więc nie brałabym ich bardzo pod uwagę, na okres zawsze mnie bolały całe piersi tym razem tylko same sutki No i pojawiły się żyłki niebieskie na brzuchu i na piersiach temperatura 36,9
Dlaczego sądzisz, że kłujący ból jajnika jest objawem ciąży?

Nie każdy ból w obrębie miednicy mniejszej to ciąża, boleć mogą nie tylko jajniki - w podbrzuszu mamy nie tylko jajniki i macicę. Są też inne narządy i wiele mięśni, które też mogą boleć.

Dlaczego sądzisz, że kłujący ból jajnika jest objawem ciąży?

Nie każdy ból w obrębie miednicy mniejszej to ciąża, boleć mogą nie tylko jajniki - w podbrzuszu mamy nie tylko jajniki i macicę. Są też inne narządy i wiele mięśni, które też mogą boleć.
Wyczytałam, jak zaczęło mi to dokuczać :) moja siostra jak była w ciąży, tez odczuwała ból w okolicach jajników. A nawet gdyby to nie byly jajniki to napisałam równiez o innych objawach. Skąd zylki na piersiach chociażby nigdy wcześniej nie miałam

Chociażby
„W życiu kobiety jest wiele momentów, które mogą doprowadzić do uwidocznienia naczyń w piersiach. Do przyczyn powodujących uwidocznienie żył na piersiach zaliczyć można zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS), ciążę, hiperprolaktynemię, dojrzewanie oraz menopauzę, przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych. Jak widać, wszystkie te stany wiążą się z dużymi wahaniami hormonalnymi”

Wiec żyłki nie są zero-jedynkowo łączone tylko z ciążą 😉 a uwierz mi, życzę żeby Ci się udało sama niedawno starałam się prawie rok i co miesiąc „miałam objawy” ale to głowa sobie robiła psikusy

reklama
Do góry