eij
Fanka BB :)
Do in vitro badanie drożności jajowodów nie jest potrzebneJak wygląda badanie, ile kosztuje i wgl. Przed in vitro trzeba chyba zrobic ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Do in vitro badanie drożności jajowodów nie jest potrzebneJak wygląda badanie, ile kosztuje i wgl. Przed in vitro trzeba chyba zrobic ?
Wszystkie hormony, amh miałam robione, tylko z pół roku temu. Mąż też wszystkie badania żeby znaleźć przyczynę kiepskiego nasienia. Czyli zakaźne przed nami i usg. Chyba, że te będą już nieaktualneO ile wcześniej nie miałaś robionych żadnych badań to napewno dostaniesz do zrobienia badania hormonów, w tym amh, zakaźne, pewnie zrobi Ci USG i opracujecie plan działania. Czy długi czy krótki protokół.
Ja mialam je robione w szpitalu w sąsiedniej miejscowości (wolałam bliżej domu) , niestety robiłam je prywatnie gdyż ginekolog z mojej miejscowości stwierdził że jest za drogie i nie da mi skierowania na fundusz... No więc rano zgłosiłam się do szpitala gdzie zostawilam swoje rzeczy i przebrałam w luźne ciuchy (mogłam mieć swoje rzeczy... Piżamę itp. Wybrałam wygodny dres) pani pielęgniarka zawiozła mnie na oddział zmierzyła ciśnienie, zrobila wywiad i założyła welflon. Po chwili przyniosła tabletke (nie pamiętam co to za tabletka była), przebrałam się w piżamkę ich i pojechałam na salę. Położyłam się na łóżku (podobne do fotela ginekologicznego) i lekarz sprawdzał drożność za pomocą płynu który mi wprowadzał...(robione mialam to badanie ponad 2 lata temu ale myślę że wszystko dokładnie zapamiętałamJak wygląda badanie, ile kosztuje i wgl. Przed in vitro trzeba chyba zrobic ?
Nigdy nie byłam w ciąży. Biorę euthyrox 75 + inne suplementy jak np B12 i wit D3, omega i omega dla, cały czas się staramy . Mój mąż ma kiepskie nasienie. U mnie wszytsko tak poza tym Ok. U mnie gin powiedział że nie ma to znaczenia i że miał takie pacjentki. Walczymy dalej![]()
Wiem że się stresujesz i ja to zupełnie rozumiem też jestem panikara jeśli widzę biały kitel. To jest stres podekscytowania?Dziewczyny jak ja się stresuję tą jutrzejszą wizytąI jeszcze po pracy mam. Nie wiem jak wysiedzę do 17stej. Powiedzcie mi jak wygląda pierwsza wizycie do in vitro? Na pewno dostaniemy zestaw badań przed tak?
Ja w Bocianie miałam prywatnie za 750zl wstrzykują kontrast w określonym dniu cyklu i patrzą na monitorze czy przechodzi przez oba kompletnie. Ale wiem że dziewczyny robią na NFZJak wygląda badanie, ile kosztuje i wgl. Przed in vitro trzeba chyba zrobic ?
A od pierwszej wizyty do samego in vitro Ile w sumie wizyt?U mnie na pierwszą wizytę szłam z badaniami które mialam wykonane do tej pory. Pierw była wizyta z Opiekunem, później dopiero lekarz. Mówił o wszystkim o iui o in vitro. Dał listę badań do wykonania i tyle. Łącznie byliśmy tam chyba ponad godzinę... Nie pamiętam bo to dosyć dawno było ale wspominam bardzo dobrze...
A od czego zależy którym protokołem idziemy? Można samemu wybrać?O ile wcześniej nie miałaś robionych żadnych badań to napewno dostaniesz do zrobienia badania hormonów, w tym amh, zakaźne, pewnie zrobi Ci USG i opracujecie plan działania. Czy długi czy krótki protokół.
Lekarz decyduje. O tym jaki protokol czesto wplywa amh. Najczesciej sie zdarza, ze zaczyna sie od krotkiego protokołu. Lekarz tez musi sprawdzic jak zareagujesz na leki. Ja mialam pierwszy krotki a pozniej 2 dlugie.A od czego zależy którym protokołem idziemy? Można samemu wybrać?