reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcowe mamy 2021

O jaka piękna puculinka 😍
No to ładnie nadrobiła, przerosła moja Nelke, która urodziła się 3880g i 58 cm. Wagi aktualnej nie znam, pewnie podobnie, ponad 8 kg, a w dniu skończenia 5 miesięcy ważyła 7670g i 65,5 cm. Więc w sumie teraz będzie ważyła i mierzyła podobnie 😁 za tydzień we wtorek mamy szczepienie to się dowiem 😄
W

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Waga piękna! :). Aktualne przyrosty też książkowe 😊. Pamiętam, że u mnie w szpitalu była Pani dr, która niezbyt przychylnie patrzyła na dzieci z wagą ponad 4kg. Określała je jako 'grube ' ' dzieci z cukrzycy' ' mało ruchliwe' ..🤨. Tak "pojechała " dziewczynie, która miala dziecko z wagą 4kg, że ta pół dnia przepłakała :(. Generalnie twierdziła, że dzieci się teraz rodzą jakieś dziwne 🙄🤨🤨 i tylko jest pewna dwóch noworodków, którym może dać wypis 😦, reszcie dała pytajniki... A teraz ten 4kg maluch jest lżejszy niż moja kruszyna 😁😁.
Ciekawe co miała na myśli że dziwne dzieci się rodzą 😀
Ja pierdole za przeproszeniem uwielbiam takich lekarzy, prywatnie jakby pewnie jej zapłacić to by słodko pierdziała

Waga piękna! :). Aktualne przyrosty też książkowe 😊. Pamiętam, że u mnie w szpitalu była Pani dr, która niezbyt przychylnie patrzyła na dzieci z wagą ponad 4kg. Określała je jako 'grube ' ' dzieci z cukrzycy' ' mało ruchliwe' ..🤨. Tak "pojechała " dziewczynie, która miala dziecko z wagą 4kg, że ta pół dnia przepłakała :(. Generalnie twierdziła, że dzieci się teraz rodzą jakieś dziwne 🙄🤨🤨 i tylko jest pewna dwóch noworodków, którym może dać wypis 😦, reszcie dała pytajniki... A teraz ten 4kg maluch jest lżejszy niż moja kruszyna 😁😁.
Ta doktorka to jakaś jebnięta za przeproszeniem... Pracuje w tym zawodzie a widać, że nie bardzo wie jak to wszystko wygląda... To, że jest taki stereotyp, że dziecko 3500 to dziecko idealne, bo ani nie duże ani nie małe, takie w sam raz to nie znaczy, że każde takie się powinno rodzic... Bo tak jak każdy z nas jest inny, inaczej rośnie i się rozwija tak dziecko w brzuszku też każde inaczej rośnie w innym tempie. Jedne dzieci szybko rosną w brzuszku a potem zwalniają a drugie na odwrót. I nazywanie dzieci grube z wagą 4 kg to świadczy tylko i wyłącznie o jej kompetencjach.
Dziewczyna, z którą leżałam po porodzie urodziła córkę 3 kg, była mega drobniutka. Do dzisiaj mam z nią kontakt i teraz waży tyle co Nelka, a Nela była prawie 1kg większą. Także nie ma reguły. Do tego dochodzą geny, przyswajalność pokarmu itp. No ja bym nie chciała trafić na taką doktorke, bo też bym pewnie płakała..

Zakładałam mu body z długim i śpiworek ale teraz nocki chłodniejsze więc piżamka typu pajacyk plus śpiworek.
kurczę mam właśnie problem ze śpiworkiem
mój był miłośnikiem śpiworków (mam takie od 0.5 tog do 2.5 tog) ale odkąd śpi na brzuchu to nie ma szans cały się zwija i w szczebelki i zaraz płacz po pierwszej nocy zrezygnowałam
teraz ma bodziak na ramiączka i pajac ale w sumie u nas 22 stopnie i szukam czegoś na zimę
piżamka albo pajace z wełny merino? @karoo-kp może Ty możesz coś polecić?

O kurde, wiem co to za wózek i już swoje kosztuje. Myślałam że jak x-lander to jednak będzie ok. Tak samo jak moja kumpela psioczy na cybexa, 2 raz reklamuje spacerówkę.
Też chciałam reklamować ale na 3 dni nie zostanę bez wózka tym bardziej że ona w ciągu dnia w nim śpi....Bo ja kupiłam od razu gondole i spacerówkę...Na spacery wychodzę ze spacerówką lub fotelikiem a w domu śpi w gondoli...A ten wózek to porażka....wszystko skrzypi...strzela...piszczy....już po tyg od używania tak było....

reklama
Też chciałam reklamować ale na 3 dni nie zostanę bez wózka tym bardziej że ona w ciągu dnia w nim śpi....Bo ja kupiłam od razu gondole i spacerówkę...Na spacery wychodzę ze spacerówką lub fotelikiem a w domu śpi w gondoli...A ten wózek to porażka....wszystko skrzypi...strzela...piszczy....już po tyg od używania tak było....
Mogę pożyczyć swojego kinderkrafta 😃

Do góry