reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcowe mamy 2021

to u mnie za rok 40 i mam szczęście, że mój kręgosłup jest ok. Moim zdaniem to przez tryb życia mamy (mamy, tzn. nasza populacja) problemy z kręgosłupem, praca siedząca, mało ruchu, wszędzie samochodem.. Na pewno wzmocnienie mięśni kręgosłupa jest dobrym rozwiązaniem a z tym wiąże się regularny trening
To tak jak ja za rok we wrześniu łyknie 40🙉, ale czuję się na mniej, ha jakieś 30,gdyby nie te siwe włosy byłoby całkiem nieźle🙊😁
haha a tak na serio to bardzo bolał mnie kręgosłup szczególnie lędźwiowy, zaczęłam go wzmacniać poprzez ćwiczenia teraz nie mogę narzekać jest znaczna poprawa👍

reklama
O kurde, wiem co to za wózek i już swoje kosztuje. Myślałam że jak x-lander to jednak będzie ok. Tak samo jak moja kumpela psioczy na cybexa, 2 raz reklamuje spacerówkę.

Ja wybierając wózek miałam totalny mętlik w głowie. Nie miałam zielonego pojęcia czym się kierować.
Ostatecznie zdecydowałam się na 4w1 od RAF-POL, wózek kosztował 1600zl ale jestem póki co baaardzo zadowolona!

Dokładnie, tak mówią 😁, Lili nas bardzo zaskoczyła jeżeli chodzi o tą kwestię :). Od początku lubiła sobie dobrze zjeść. Zresztą pamiętam, kiedy pielęgniarka podawała jej szczepionke w doustnej formie :), mała tak się rzuciła i lapczywie ją wypiła, ze Pani zrobiła wielkie oczy i zapytała ' Kiedy ona jadła?' A jadla przed samą wizytą , oproznila dwa (.)(.)😅😅.
😀😀 U nas z tą szczepionka było tak samo. Pani się dziwiła, że tak szybko wypił i jeszcze cmokał, co by mu poleciało 😂
Antoś należy do dzieci lubiących zjeść, obecnie 6 mc i tydzień, waży 9400 (waga urodzeniowa 4600)😊

Ta doktorka to jakaś jebnięta za przeproszeniem... Pracuje w tym zawodzie a widać, że nie bardzo wie jak to wszystko wygląda... To, że jest taki stereotyp, że dziecko 3500 to dziecko idealne, bo ani nie duże ani nie małe, takie w sam raz to nie znaczy, że każde takie się powinno rodzic... Bo tak jak każdy z nas jest inny, inaczej rośnie i się rozwija tak dziecko w brzuszku też każde inaczej rośnie w innym tempie. Jedne dzieci szybko rosną w brzuszku a potem zwalniają a drugie na odwrót. I nazywanie dzieci grube z wagą 4 kg to świadczy tylko i wyłącznie o jej kompetencjach.
Dziewczyna, z którą leżałam po porodzie urodziła córkę 3 kg, była mega drobniutka. Do dzisiaj mam z nią kontakt i teraz waży tyle co Nelka, a Nela była prawie 1kg większą. Także nie ma reguły. Do tego dochodzą geny, przyswajalność pokarmu itp. No ja bym nie chciała trafić na taką doktorke, bo też bym pewnie płakała..,

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziękuję za przyjęcie 😊.
Postaram się w skrócie streścić te 9 miesięcy 😁. Początek ciąży był stresujący, bo w 6t wylądowałam z silnym krwawieniem na ip :(. Ówczesny ginekolog zasugerował, że to poronienie i żeby od razu jechać do szpitala.. Na szczęście jego diagnoza nie potwierdził się, a powód krwawienia nie został wyjaśniony. Po raz pierwszy właśnie w szpitalu zostało uwidocznione bicie ❤. Potem były mdłości i wymioty 🥴😁, ale ciąża przebiegała dobrze :). Lili urodziła się malutka, bo miała 3190 i 54 cm. Natomiast przez pierwszy miesiąc przybrala prawie 2kg..😅. Pediatra 3 razy dopytywała, czy aby kp 😁.
Karmilam piersią 4 msc, potem nastał kryzys. Mała za nic nie chciała piersi, próbowałam wszystkiego, poddałam sie i zaczęliśmy przygodę z mm. Aktualnie Lilka waży 8400 i ma 67cm :) za tydzień kończymy pół roku 😊
O to Melania też ma siostrę 😉
Takie same "paplotki" 🥰

reklama
Ja wybierając wózek miałam totalny mętlik w głowie. Nie miałam zielonego pojęcia czym się kierować.
Ostatecznie zdecydowałam się na 4w1 od RAF-POL, wózek kosztował 1600zl ale jestem póki co baaardzo zadowolona!

W Gdańsku dużo kobietek spacerowało właśnie z tym wózkiem. Solidnie wyglądał na zewnątrz.

Do góry