reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Jak wy to robicie 😳dwa dni mnie nie ma a ty tyle stron 😳normalnie ja to chyba jestem jakaś niezorganizowana 😳 ja was pomału doczytuje ale w między czasie noszę córę bo katar mniejszy to teraz jak na złość kaszel cholera.

U nas podobnie było, najpierw katar potem kaszel. Pomogły inhalacje, możesz sama robić z soli fizjologicznej - 15 minut po oklep plecki żeby wydzielina się odkleiła ibeyszysc nosek. Plus wiadomo sprawdź z pediatra czy osłuchowo jest czysto.

zazwyczaj to jest jeszcze niedojrzały układ nerwowy. Ja wolę pediatrę takiego starszego - ma więcej doświadczenia i nie odsyła do specjalistów z byle powodu - ale takiego to ze świecą szukać

@Mary2094 tez obstawiam niedojrzalosc układu nerwowego. Tak było u mojej starszej i teraz z Bartkiem już nie biegam po neurologach, bo on ma to rzadziej niż córka. Natomiast fizjoterapeuta powiedziała, że takie drgania często wynikają z napięcia powięzi i można spróbować z osteopata.

że tyle utyłam?
długie leczenie invitro+stres za każdym razem+23 tab dziennie+obżarstwo = 15 kg nadwagi😭 ale warto było 😍 teraz zrzucam i wiem, że zrzucę!

Zrzucisz, zrzucisz 😁
Przy starszej po roku miałam mniej niż przed podejściem do ivf, tak mnie przegonila 😂

reklama
No to ja kaszy żadnej nie lubię 😬🙄

I widać efekty? Waga leci w dół?

Hahaha, to u mnie tak samo 😁 Nela od dwóch miesięcy to jak pije cycka to wydaje takie odgłosy jakby jadła coś najwspanialszego, taki odgłos " mmmm", tak jakbyśmy my jedli i w trakcie jedzenia takie odgłosy przyjemności z jedzenia. Jeszcze nie raz tak przekręca oczami jakby w transie była i tak jej smakowało 😅
To jest tak mega słodkie, że aż do schrupania 😍❤️
Nie sprawdzałam wagi, samopoczucie ogółem mam lepsze 🙂na wagę jutro wejdę sprawdzić.

U nas podobnie było, najpierw katar potem kaszel. Pomogły inhalacje, możesz sama robić z soli fizjologicznej - 15 minut po oklep plecki żeby wydzielina się odkleiła ibeyszysc nosek. Plus wiadomo sprawdź z pediatra czy osłuchowo jest czysto.

@Mary2094 tez obstawiam niedojrzalosc układu nerwowego. Tak było u mojej starszej i teraz z Bartkiem już nie biegam po neurologach, bo on ma to rzadziej niż córka. Natomiast fizjoterapeuta powiedziała, że takie drgania często wynikają z napięcia powięzi i można spróbować z osteopata.

Zrzucisz, zrzucisz 😁
Przy starszej po roku miałam mniej niż przed podejściem do ivf, tak mnie przegonila 😂
Mamy wizyty z osteopatą może faktycznie tutaj gdzieś jest problem, w poniedziałek była wizyta i zobaczymy bo wiadomo na efekty pracy osteopaty trzeba dać do 2 tygodni aby było je widać. W listopadzie ostatnia wizyta więc może po niej wszystko ustąpi.

Ja z kaszkami nie pomogę bo dopiero będę zaczynać:)Więc podpinam się pod pytanie:)Chociaż już kiedyś o to pytałam:)
Ja jako pierwsza dał Holle kukurydziana z Tapioką ale chyba rodzaj kaszki nie ma aż takiego znaczenia, codziennie możesz dać innej spróbować dla urozmaicenia. Mój je też taka prawdziwą owsiankę i jaglanke już i nawet mu to wchodzi 🙂

My mamy pediatry starszego, ale nie jestem zbytnio z niego zadowolona... Ma chyba zbyt starą wiedzę. Pamiętaj jak mała miała trądzik niemowlęcy i buzie w kiepskim stanie to kazał smarować sudocreme 🤦‍♀️ smarowałam jeden dzień i tak jej wysuszył buzie, że miała totalnie szorstka i ją mega ta buzka swędziała..
nie, no wiadomo, że nie chodzi o takiego pediatrę z epoki kamienia łupanego - oni już raczej nie dokształcają się i nie śledzą nowości, szczególnie właśnie w kwestii alergii, bo to całkiem młoda dziedzina

Pozdrawiamy z rannych zabaw 😃 (Ps. Jak oduczyc dziecko obrywania tych obrzeży? Dla niej najlepsza to zabawa)

Załączniki

• 20210923_092117.jpg
    20210923_092117.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 86
Ja właśnie omijam starych pediatrów szerokim łukiem, nasz ma taką wiedzę na temat rozszerzania diety, oraz o innych rzeczach że przez te złote rady bym przestała karmić piersią, ba jeszcze bym nie jadła 3/4 rzeczy bo przecież jest według niej dieta mam karmiących piersią, no i najlepiej żeby podawać herbatkę koperkową. Ja podziękuję za taką wiedzę, omijam tą panią szerokim łukiem.
hehehhe no właśnie te skrajności trzeba odciąć, czyli nie za młody i nie za stary:) a taki z doświadczeniem to na wagę złota, spojrzy i już wie co jest.

hehehhe no właśnie te skrajności trzeba odciąć, czyli nie za młody i nie za stary:) a taki z doświadczeniem to na wagę złota, spojrzy i już wie co jest.
Bo np nie chodzę z mloda typowo do pediatry tylko do rodzinnego lekarza, bo kobietka jest na ok koło 50-tki a ma większe pojęcie na temat wszystkiego niż ten pediatra 😃 ciężko jest też się do tej Pani dostać jak przyjmuje, bo ma bardzo dobrą opinię i wszyscy chcą do niej 🙃

Pozdrawiamy z rannych zabaw 😃 (Ps. Jak oduczyc dziecko obrywania tych obrzeży? Dla niej najlepsza to zabawa)
nie da się 😂 ja jedna martw mam w jednym kawału to podchodzi podnosi i wysysa wszystko
a druga taka jak ty robił to samo ale teraz z jednej strony jest szafa a z drugiej łóżko i dywan leży tylko z przodu obrywa😂

reklama
Do góry