reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Gdybym to wcześniej wiedziała. Całą noc się drapała 😔 teraz już blędną te plamy.
Wczoraj i dziś tylko moje mleko było.
Wróciłam, jak kiedyś Vaness do punktu wyjścia, zaczynamy wprowadzanie wszystkich warzyw od początku.
A może któraś z Was pamięta jak opisywałam niechęć Melanii do jedzenia marchwi...?
Dziecko miało wyczucie 😒

A Wy już kaszki, super.
Mam już zapas kaszek holle i czary mary.
Którą polecacie na początek?
Tzn. nie firmę tylko rodzaj ziarna.
Ja zaczęłam dziś właśnie od jaglanej, bo sądzę że jest delikatna i dobra i osobiście sama lubię się zajadać jaglaną. (Chciałabym aby Nastka była po mnie kaszowa, bo ja uwielbiam wszystkie kasze)

reklama
Jejku super 😀 to może otwórz sklep z słoiczkami dla niemowląt, a na pewno będziesz miała popyt 😂
Powiedz mi, jak długo można trzymac taki sloiczek od zrobienia go? .

Poważnie nadal nic nie chce zjeść? 😞 A może teraz to przez te choróbsko nie ma apetytu? Cycka też tak słabo czy ma apetyt?

Chyba tak, bo ja bardzo często nie rozumiem co @Vaness pisze i często muszę się domyślać albo sama układać sobie zdania 😂 bo często pisze w ciągu bez przecinków i kropek i trzeba się domyślić 😂

Dokładnie, najważniejsze, że to ciało dało Ci cud, na który tak długo czekaliście 😊 Ja jestem mojemu organizmowi wdzięczna, że rozwijał w sobie moją kochaną córeczkę, która jest moim oczkiem w głowie i bez niej mój świat by nie istniał, dosłownie ❤️

U mnie w ciąży najpierw - 6 kg, potem +7/8kg, po porodzie 12 kg mniej niz przed porodem a 10 kg mniej niż przed ciążą 😍 Za to przy KP taki apetyty, że 8 kg do przodu poszło 😭 Jeszcze jak przytyje 2 kg to będzie waga jak przed ciąża 😭
Od tygodnia jestem na diecie ułożoną przez dietetyka która uwzględnia 4 posiłki dziennie i mam ponad 2000 tys kalorii codziennie do przyjęcia bo wiadomo karmię piersią. Posiłki mega, szybko, łatwo i smacznie. To były najlepiej zainwestowane pieniądze w moim życiu i mąż też tak uważa bo razem wszystko jemy i jest zadowolony. Mam zamiar jeszcze raz poprosić o nowy jadłospis bo mega.

Ostatnia edycja:
Hehe ale ja nie napisałam ile ważyłam przed tym wszystkim..to że szybko zrzuciłam po porodzie nie oznacza że przed było dobrze🤣uwierz mi że bliżej mi do dyni🤣
🤣🤣

Moja na butelce a też dziwnym sposobem potrzebuję więcej jeść🤣

Ale Mery2094 pisała tutaj chyba tylko o kaszce , że tyle zjadła a mleczko normalnie wsuwała:)
Mleko i inne posiłki u nas normalnie 😃 moja się taki cycoholik zrobiła że przy piersi okrzyki radości wydaje jak pije mleko, mąż się z tego śmieje że jakby piła nie wiadomo jaki rarytas 😂

Och nie, cycka wpieprza jak małpa kit 🤣🤣
Mogłabym bez stanika chodzić. Jak chce jeść to aż podskakuje jak zaczynam wyjmować. A stałych nie chce jeść. Jadę teraz do mamy, ma swoje warzywka ogródkowe, to spróbujemy z inną konsystencją niż absolutna papka.
Właśnie miałam to pisać, może jej bardziej BLW podejdzie. Są dzieci które nie lubią papek i może Ci się taki maluch trafił. Albo twierdzi że cycusie mamy są najlepsze na świecie i to będzie inne posiłki przyjmować 😃

Och nie, cycka wpieprza jak małpa kit 🤣🤣
Mogłabym bez stanika chodzić. Jak chce jeść to aż podskakuje jak zaczynam wyjmować. A stałych nie chce jeść. Jadę teraz do mamy, ma swoje warzywka ogródkowe, to spróbujemy z inną konsystencją niż absolutna papka.
Czyli apetycik ma, jedynie stałych nie chce. Kurcze szkoda. Może akurat inna konsystencja ją przekona 😉

Od tygodnia jestem na diecie ułożoną przez dietetyka która uwzględnia 4 posiłki dziennie i mam ponad 2000 tys kalorii codziennie do przyjęcia bo wiadomo karmię piersią. Posiłki mega, szybko, łatwo i smacznie. To były najlepiej zainwestowane pieniądze w moim życiu i mąż też tak uważa bo razem wszystko jemy i jest zadowolony. Mam zamiar jeszcze raz poprosić o nowy jadłospis bo mega.
Ja sobie wpisuję ( tak co jakiś czas ) kaloryczność posiłków do Fitatu. Też mi wychodzi do 2500kcal dziennie. Normalnie jadałam 1800- 2000 kcal i to było dla mnie w sam raz, ani głodna , ani przytyta. Teraz przy tych 2500 ciągle głodna jestem :(

A to dieta ze względu na Twoje dolegliwości przewodu pokarmowego?

Ja sobie wpisuję ( tak co jakiś czas ) kaloryczność posiłków do Fitatu. Też mi wychodzi do 2500kcal dziennie. Normalnie jadałam 1800- 2000 kcal i to było dla mnie w sam raz, ani głodna , ani przytyta. Teraz przy tych 2500 ciągle głodna jestem :(

A to dieta ze względu na Twoje dolegliwości przewodu pokarmowego?
Dokładnie. Zgłosiłam się do dietetyka z racji ze juz nie ogarniałam tego ze miałam zaparcia po czym np po 3 dniach nagle przeczyszczenie ze długo siedziałam w toalecie, i później czułam się przez resztę dnia fatalnie. Musiałam coś z tym zrobić dla samej siebie by się nie wykończyć.

reklama
Ja zaczęłam dziś właśnie od jaglanej, bo sądzę że jest delikatna i dobra i osobiście sama lubię się zajadać jaglaną. (Chciałabym aby Nastka była po mnie kaszowa, bo ja uwielbiam wszystkie kasze)
No to ja kaszy żadnej nie lubię 😬🙄
I widać efekty? Waga leci w dół?
Mleko i inne posiłki u nas normalnie 😃 moja się taki cycoholik zrobiła że przy piersi okrzyki radości wydaje jak pije mleko, mąż się z tego śmieje że jakby piła nie wiadomo jaki rarytas 😂
Hahaha, to u mnie tak samo 😁 Nela od dwóch miesięcy to jak pije cycka to wydaje takie odgłosy jakby jadła coś najwspanialszego, taki odgłos " mmmm", tak jakbyśmy my jedli i w trakcie jedzenia takie odgłosy przyjemności z jedzenia. Jeszcze nie raz tak przekręca oczami jakby w transie była i tak jej smakowało 😅
To jest tak mega słodkie, że aż do schrupania 😍❤️

Do góry