reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Rety ale mnie kolana bolą, dzisiaj z małym raczkowałam po południu to już nie na moje kości🤪
Byliśmy przed południem u fizjo i ona nic niepokojącego nie widzi no same zachwyty
trochę nad rączką musimy popracować bo ją usztywnia jak kłoda😟 i nad prawą stroną bo wszystko robi przez lewą 😮
mały dał jej dzisiaj niezły wycisk ona chce masować a ten fru na matę
wstała po wałek a ten już z maty do mnie
trzyma go na pleckach coś do niego mówi to patrzy patrzy i albo mama mama albo wywala język i pluje
a na koniec jeszcze pokazywała jak ćwiczyć z nim na kolanach i się tak zsikał, że wszystko przeleciało na jej spodnie bo na brzuchu
🤣😂

Uwaga 😂😂 Padłam :
Screenshot_20210923-205827_Instagram.jpg

Nelcia to jest 100% słodyczy w słodyczy😍
🥰

To dziecko ze zdjęcia ma nawet taką minę jak moja często robi🤣Ale pomysł niezły👍
🤣

Biżuteria prezentuję się pięknie:)Ale ja bym chyba się nigdy na takie coś nie zdecydowała...wydaję mi się , że to mleko później się tylko popsuje a takie obcięte włosy zachowane kojarzą mi się niefajnie(nie będę pisać z czym bo to forum o dzieciach a nie o naszej przykrej historii z drugiej wojny światowej)...Ale ogólnie biżuteria bardzo fajna...ale do dresu który jest teraz ubiorem number 1 też średnio pasuje:)🤣

Ale cudowna malutka Lili:)ile włosków....fantastyczna🥰
😍

No my dzisiaj też zaczęłyśmy 29 tc a moja to jakaś leniwa jest w porównaniu do Waszych szkrabów:oops:
Toć się rozkręci spokojnie 😃 jak Ci się rozkręci to nie ogarniesz 🙃🙃

wystrzeli jak z rakiety to nie nadążysz 🤣 będziesz musiała wrotki zakupić dla siebie oczywiście
🤪
Uwierz mi, że może tak być bo ona jak leży na plecach to tak rusza nogami ,że wszyscy się śmieją , że ona chyba przez płotki będzie biegać więc jak ruszy to ciężko będzie dogonić🤣

Dzisiaj byliśmy i kupiliśmy jej fotelik....chcieliśmy ten 360 obrotowy na isofix i w końcu zdecydowaliśmy się bo najlepiej w nim wyglądała na britax romer dualifix m i-size....:)W cybexie siedziała jakoś tak dziwnie a po zapięciu był jeden wielki płacz....w joie 360 i-spin też nie bardzo chciała siedzieć a w tym britaxie nawet nawet....ale to się okaże jutro bo mamy wizytę u lekarza gastroenterologa i droga godzinkę w jedną stronę😳A jak nie to się chyba pochlastam bo tanie to to nie było....

Na pewno wypróbuję, jutro gotujemy marchewkę z ziemniakiem (marchewki śladową ilość w buzi już miała więc wiem, że uczulenia nie ma)
U nas to najlepszy rarytas z odrobiną masełka. Jak miałam marchewki i ziemniaczki od mamy to bardzo chętnie jadła. My odpukać nie mamy żadnych alergii. Boje sie orzechów jedynie że po tacie może odziedziczyć alergie.

Dziś zrobiłam gęstrzą jaglana kaszkę i jakoś w miarę ją zjadła. Może też bym musiala spróbować raz że swoim mlekiem jakby jadła. Ale czy coś odciągnę to jest pytanie.

Rety ale mnie kolana bolą, dzisiaj z małym raczkowałam po południu to już nie na moje kości🤪
Byliśmy przed południem u fizjo i ona nic niepokojącego nie widzi no same zachwyty
trochę nad rączką musimy popracować bo ją usztywnia jak kłoda😟 i nad prawą stroną bo wszystko robi przez lewą 😮
mały dał jej dzisiaj niezły wycisk ona chce masować a ten fru na matę
wstała po wałek a ten już z maty do mnie
trzyma go na pleckach coś do niego mówi to patrzy patrzy i albo mama mama albo wywala język i pluje
a na koniec jeszcze pokazywała jak ćwiczyć z nim na kolanach i się tak zsikał, że wszystko przeleciało na jej spodnie bo na brzuchu
🤣😂
No to Panią ochrzcił. Tez musze moją zagonić do tego aby robiła wszystko z dwóch stron, nie tylko z jednej.

Nelka loczki ma po mnie, bo ja mam naturalne loki na końcach, nie od samej góry 😁 Mój narzeczony ma włosy proste i ciemny blond, ale urodził się z prawie czarnymi. Tak samo Nelka urodziła się prawie czarne i teraz jej jaśnieją, bo rosną jej blond włosy, więc wygląda jakby jej się włosy przerzedzily a po prostu ma jasne przy głowie 😁 A ja się urodziłam z blond i miałam blond to końca podstawówki. Teraz naturalne szatynka.
Ale ciekawostka jest taka, że jak zobaczyliśmy zdj z roczku mojego narzeczonego to Nelka jest cały tatuś , no dosłownie kopiuj wklej 😍 i po urodzeniu też wyglądała jak on po urodzeniu 😍 Choć Nela na początku była bardziej do mnie podobna, potem się zmieniała i teraz jest do tatusia 😁
I tak pewnie jeszcze z 5 razy te zmiany nastąpią w podobieństwie 😁. U mnie mała akurat włosy po partnerze, ale to dobrze bo ma gęste i ciemne👌. Ja natomiast liszki po tacie 😒.

reklama
Uwielbiam mlh 🤪🤣

Uwierz mi, że może tak być bo ona jak leży na plecach to tak rusza nogami ,że wszyscy się śmieją , że ona chyba przez płotki będzie biegać więc jak ruszy to ciężko będzie dogonić🤣

Dzisiaj byliśmy i kupiliśmy jej fotelik....chcieliśmy ten 360 obrotowy na isofix i w końcu zdecydowaliśmy się bo najlepiej w nim wyglądała na britax romer dualifix m i-size....:)W cybexie siedziała jakoś tak dziwnie a po zapięciu był jeden wielki płacz....w joie 360 i-spin też nie bardzo chciała siedzieć a w tym britaxie nawet nawet....ale to się okaże jutro bo mamy wizytę u lekarza gastroenterologa i droga godzinkę w jedną stronę😳A jak nie to się chyba pochlastam bo tanie to to nie było....
Trzymam kciuki. Ja za swój zapłaciłam 1850 (ten co Dobrusia jeździ, miała 8 miesięcy jak go kupiłam, wszyscy prognozowali, że będzie w nim rok jeździć, a jeździ już 3 lata i 4 miesiące).
Więc znam ten ból.
Na szczęście u nas się sprawdził.

U nas to najlepszy rarytas z odrobiną masełka. Jak miałam marchewki i ziemniaczki od mamy to bardzo chętnie jadła. My odpukać nie mamy żadnych alergii. Boje sie orzechów jedynie że po tacie może odziedziczyć alergie.

Dziś zrobiłam gęstrzą jaglana kaszkę i jakoś w miarę ją zjadła. Może też bym musiala spróbować raz że swoim mlekiem jakby jadła. Ale czy coś odciągnę to jest pytanie.
No też planuję z masełkiem i chyba za fotelik moja mama będzie robić. Ja kasze na wodzie gotowałam dla Dobrusi i wcinała chętnie z owocami.

Do góry