reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Pati Próbuj sił w biurze ja to robię i uwielbiam pracę z "papierami i terminami"😉 I tak się składa że kiedyś dołączyła do nas dziewczyna po kosmetologi i spodobało jej się i nie chce już wracać do zawodu 😉
Ooo super 😄 No to mam motywację 😁 nie no, chce spróbować, bo ja lubię papierki, pisanie, uzupełnianie czegoś na kompie itob😄

matko już mam zmarnowany dzień. Oczywiście po wyjściu na spacer musieliśmy spotkać teściową.😡 12° na zewnątrz bez wiatru obydwoje ubrani w dresiki tylko mały jeszcze + Body na długi rękaw a ta mi prawi kazania że jakiś Kocyk grubszy przecież jest zimno jest 12° że dlaczego badam ki naszej nie ma że dlaczego czapki nie ma no ja pier.....Powiedziałam że nie mam czasu i się śpieszę jej idziemy bo później do fizjo jedziemy🙄 to oczywiście zadzwoniła do mojego męża ... na serio mam się bać czy co😂

matko już mam zmarnowany dzień. Oczywiście po wyjściu na spacer musieliśmy spotkać teściową.😡 12° na zewnątrz bez wiatru obydwoje ubrani w dresiki tylko mały jeszcze + Body na długi rękaw a ta mi prawi kazania że jakiś Kocyk grubszy przecież jest zimno jest 12° że dlaczego badam ki naszej nie ma że dlaczego czapki nie ma no ja pier.....Powiedziałam że nie mam czasu i się śpieszę jej idziemy bo później do fizjo jedziemy🙄 to oczywiście zadzwoniła do mojego męża ... na serio mam się bać czy co😂
Tez mnie irytują te złote rady innych osób, niekoniecznie mowa tu o babciach 😁. Ja wychodzę z założenia że każdy miał swoje pięć minut na wychowanie swojego dziecka. A jak czegoś nie wiem to sama z chęcią zapytam, poradzę się, doksztalce, kiedy tylko zajdzie taka potrzeba :).

Trzymam kciuki🤜
Ja też byłam u lekarza gin i niestety czeka mnie zabieg taka sla operacja, coś tam mi się odkleiło i wyszło na zewnątrz, a powinno być w srodku, muszą mi to wyciąć i zszyć. Mam się zgłosić po drugiej miesiączce. Najgorsze, że chciałabym już to zrobić, bo mnie to denerwuje i jest niezbyt przyjemnie, ale miesiączki brak🙁
O kurcze, współczuję 😞 ja Ci powiem, że ja mam podobnie, też przy wejściu krocza ja włożę lekko palec to mam taką wystająca skórę czy mięsień czy co to tam jest... Mówił mi o tym ginekolog ale nic nie mówił o operacji, widocznie nie jest to tak w złym stanie. Ale zauważyłam, że jest się wypróżniam to rzeź to ciśnienie to bardziej tak jakby "wychodzi / wystaje"... Boje się, że przy drugim porodzie coś może być nie tak. Na razie o tym nie myślę, nie boli, nie przeszkadza mi to i nie czuje tego. Będę się martwić w późniejszym czasie jak będziemy się starać o drugie dziecko 😜
Ja również bym chciała gdzieś udać się do biura aby odpocząć od ludzi oraz mieć stałe godziny pracy, lecz bez doświadczenia raczej nikt mnie nie zatrudni
No niestety w tych czasach w większości trzeba mieć niestety doświadczenie ehh.. No moja teściowa pracowała przez prawie 30 lat w banku, w tym roku w lipcu poszła na emeryturę, ale zna mnóstwo klientów, którzy pracują w biurach itp i właśnie od października zaczyna pracę na pół etatu w biurze, przy faktorach, rozliczeniach itp. Ona się na tym zna i to lubi, a właścicielem jest właśnie jej były klient z banku. Mówiła, że jak się wdroży to może z domu pracować. I właśnie powiedziała, że jak już tam popracuje to w przyszłym roku będzie chciała mnie tam "wcisnąć", bo po znajomości. Bo byłabym mega szczęśliwa. Bo też chcę na razie na pół etatu, więc byśmy się zamieniały z teściową przy opiece nad Nelką.
Wrrr... Najgorszy typ teściowej to właśnie taki, że dzwoni potem do swojego synulka i się skarży na jego żonę i zwraca uwagę co robi źle i jak powinna robić 🤯 Chyba bym z taką zwariowała. Jak dziękuję Bogu, że mam normalną teściowa 🙏 przynajmniej na razie 😂

Tez mnie irytują te złote rady innych osób, niekoniecznie mowa tu o babciach 😁. Ja wychodzę z założenia że każdy miał swoje pięć minut na wychowanie swojego dziecka. A jak czegoś nie wiem to sama z chęcią zapytam, poradzę się, doksztalce, kiedy tylko zajdzie taka potrzeba :).
dresik welurowy, w kosztu dwa koxyki leżą jakby co, czapkę też mam ale chyba jeszcze rozmiar 62😂 no bo nie chodzi!
nie dosyć że jako początkująca mama sama czasem warjuje bo chce wszystko chce zrobić to jeszcze coś takiego 🙄 na szczęście Mąż po mojej stronie i zaprosił rodziców przy okazji na pogadankę w sobotę niby na kawę 😂 stwierdził że tak nie może być chcemy żeby oni byli dziadkami ale muszą respektować to jak ja się zajmuję małym i nasze zasady. Zobaczymy.

Ps W sumie nie wiem po co tam teść bo jest po mojej stronie I nieraz zwraca uwagę teściowie żeby przestała😂

O kurcze, współczuję 😞 ja Ci powiem, że ja mam podobnie, też przy wejściu krocza ja włożę lekko palec to mam taką wystająca skórę czy mięsień czy co to tam jest... Mówił mi o tym ginekolog ale nic nie mówił o operacji, widocznie nie jest to tak w złym stanie. Ale zauważyłam, że jest się wypróżniam to rzeź to ciśnienie to bardziej tak jakby "wychodzi / wystaje"... Boje się, że przy drugim porodzie coś może być nie tak. Na razie o tym nie myślę, nie boli, nie przeszkadza mi to i nie czuje tego. Będę się martwić w późniejszym czasie jak będziemy się starać o drugie dziecko 😜

No niestety w tych czasach w większości trzeba mieć niestety doświadczenie ehh.. No moja teściowa pracowała przez prawie 30 lat w banku, w tym roku w lipcu poszła na emeryturę, ale zna mnóstwo klientów, którzy pracują w biurach itp i właśnie od października zaczyna pracę na pół etatu w biurze, przy faktorach, rozliczeniach itp. Ona się na tym zna i to lubi, a właścicielem jest właśnie jej były klient z banku. Mówiła, że jak się wdroży to może z domu pracować. I właśnie powiedziała, że jak już tam popracuje to w przyszłym roku będzie chciała mnie tam "wcisnąć", bo po znajomości. Bo byłabym mega szczęśliwa. Bo też chcę na razie na pół etatu, więc byśmy się zamieniały z teściową przy opiece nad Nelką.

Wrrr... Najgorszy typ teściowej to właśnie taki, że dzwoni potem do swojego synulka i się skarży na jego żonę i zwraca uwagę co robi źle i jak powinna robić 🤯 Chyba bym z taką zwariowała. Jak dziękuję Bogu, że mam normalną teściowa 🙏 przynajmniej na razie 😂
Oj to zazdro 😍 moja była do czasu zajścia w ciążę. Ja wiem że ona chce dobrze swojego wnuka chciałabyś się nim ty mować itd. bo w sumie jedyny mój Mąż już 45 na karku więc chyba się pogodzili że w ogóle nie będzie🤔 no i oszalała po prostu. Teraz już mój mąż rozmawiał z nią jak byłam w ciąży a teraz niestety chyba drugi raz nas czeka🤪

Oj to zazdro 😍 moja była do czasu zajścia w ciążę. Ja wiem że ona chce dobrze swojego wnuka chciałabyś się nim ty mować itd. bo w sumie jedyny mój Mąż już 45 na karku więc chyba się pogodzili że w ogóle nie będzie🤔 no i oszalała po prostu. Teraz już mój mąż rozmawiał z nią jak byłam w ciąży a teraz niestety chyba drugi raz nas czeka🤪
No jak trzeba to trzeba, ileż można słuchać takich "złotych rad", wtracania się i czepiania... Ja bym psychicznie nie wytrzymała...

Mój też raczej chudzinka a mleko jeszcze 6 razy w ciągu doby pije, w dzień w granicach 150-180 ml A na noc 210 ml i to nie przeszkadza mu żeby w nocy wypić jeszcze 150 ml, na śpiocha też nie daje , nie wiem ale jakoś nie widzę sensu 😅jeść dopiero zaczyna ale za mlekiem to aż się trzęsie i też nadal bezzębny 😄
Mój w nocy już nie je, ostatni raz około 19 i potem koło 5, 6 rano.Ale twój to dużo rzeczywiscie pije mleczka😲 Mój 4 razy ale sporo potrafi zjeść kaszki i zupki.

reklama

To moje zalecenia od fizjoterapeuty odnośnie wypróżniania może coś pomogą 😅

babka jajowata - jeśli cierpisz na zaparcia możesz pić mieszankę pobudzającą jelita do wypróżniania:

(1 szkl. ciepłej wody + łyżka babki jajowatej w łupinach, popicie dodatkową szklanką wody)

rozluźnienie na toalecie, skupianie się na roztopieniu, otwieraniu tkanek, „ta chwila przed rozpoczęciem oddawania moczu” luźny brzuch i twarz

podnóżek, mruczenie zamiast parcia, 30 minut po dużym posiłku naturalny moment da łatwiejszego wydalania

Do góry