reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
No cudowna 😍 Ona to jest mały szogunek 🥰
@Lipaaa , mam pytanko do Ciebie. Bo mówiłaś, że też karmisz jedna piersią. Jak robisz to, żeby piersi są jednakowej wielkosci?
Nela od prawie dwóch Msc kompletnie nie chce pić na lewym boku przez asymetrie, przewrócić ja na ten ból to jak sparaliżowana, sztywnieje i siłuje się ze mną, żeby tylko się na tym boku nie położyć... No i tak od tego czasu karmie ją tylko na prawym boku. Oczywiście podaje jej też moja prawą pierś w ciągu dnia, ale w nicy idzie tylko lewa pierś i zauważyłam, że w prawej już nie produkuje mi sie tak dużo pokarmu jak wcześniej, bo całej nocy nie karmienia nie mam w tej piersi nawału i nie jest twarda. A przez to, że całą noc pije z lewej to ta mi się stała większa i niestety doszło do tego, że mam piersi różnych wielkości 😞 Nie chce stracić mleka w prawej piersi ( dlatego też podaje jej ją w ciągu dnia), marzy mi się już karmić ją z obu stron 😞
Mi lekarz powiedział, żeby codziennie odciągać mleko z tej mniejszej piersi po to, by ona ciągle produkowała i nie było dysproporcji.
Na początku się starałam ale teraz już odpuscilam. Gin mówi, że ze zdrowotnego punktu widzenia wszystko jest ok tylko, że wizualnie jest różnica. Ja tez mam jedna duzo większą piers niż druga 🤷‍♀️ nie przejmuje się tym w ogóle, za jakiś czas przestanę przecież karmić więc ta duża pierś też trochę zmaleje... a jak dalej będzie jakaś wielka różnica i będzie mi to przeszkadzac to są ludzie, którzy chętnie ratują 🔪 i ulepią Ci co chcesz 😁

Moja ostatnio poszła spać o 20, miała 2 pobudki na jedzenie, zmiana pampera i śpi dalej. 3 pobudka o 7, ale już aktywna, coś tam się pobawilysmy, odłożyłam ją do łóżeczka.. i przysnelo mi się 🤦‍♀️. Przebudzilam się, a Lili też postanowiła w kimę iść, ostatecznie wstała 9.30👌😁😁
Normalnie kawy nie trzeba było robić tak się wyspałam 😅😅
Fajnie, mojego to łóżeczko parzy. Antoś nie lubi leżeć w łóżeczku szczególnie na dole w turystycznym ono stoi jako dodatkowy mebel. Nawet jak zaśnie w wózku i go przełoze to po 5 min spania jest pobudka, a w wózku potrafi spać i 1,5 h😊

No to moja jak nie ma drzemki popołudniowej to też idzie spać przed 19 a tak na co dzień to około 20 ale też dopiero około 21 śpi mocno...bo wcześniej to najmniejszy szmer może ją obudzić:)Wstaje różnie ale gdyby wziąć średnia to byłoby jak u Nastki....chociaż czasami zaskoczy i obudzi się około 8 w szczególności jak mamy gdzieś na 8:30🤣

Maja to jest petarda a nie piorun🥰

Ja też zwykłej gruszki bo kupiłam tez ten aspirator z canpol co dziewczyny polecały ale chyba moje płuca za słabe bo raz mi się udało tylko wyciągnąć:oops:

Od jakiegoś tygodnia zauważyłam właśnie chodząc na rehabilitację ,że moja Iga zaczepia i interesuje się innymi dziećmi w podobnym wieku:)Zabawne to jest:)
Skąd ja to znam. Jak trzeba gdzieś pilnie jechać to śpi jak zabita 😃
Co do aspiratora - z początku miałam sama problem z odciągnięciem nim zawartości, więc mąż to robił. Później całość się wyrobiła i bez problemu również to robię 😃

No cudowna 😍 Ona to jest mały szogunek 🥰
@Lipaaa , mam pytanko do Ciebie. Bo mówiłaś, że też karmisz jedna piersią. Jak robisz to, żeby piersi są jednakowej wielkosci?
Nela od prawie dwóch Msc kompletnie nie chce pić na lewym boku przez asymetrie, przewrócić ja na ten ból to jak sparaliżowana, sztywnieje i siłuje się ze mną, żeby tylko się na tym boku nie położyć... No i tak od tego czasu karmie ją tylko na prawym boku. Oczywiście podaje jej też moja prawą pierś w ciągu dnia, ale w nicy idzie tylko lewa pierś i zauważyłam, że w prawej już nie produkuje mi sie tak dużo pokarmu jak wcześniej, bo całej nocy nie karmienia nie mam w tej piersi nawału i nie jest twarda. A przez to, że całą noc pije z lewej to ta mi się stała większa i niestety doszło do tego, że mam piersi różnych wielkości 😞 Nie chce stracić mleka w prawej piersi ( dlatego też podaje jej ją w ciągu dnia), marzy mi się już karmić ją z obu stron 😞
Nie martw się, laktacje masz ustabilizowaną więc one twarde już nie będą, no chyba że nie będziesz wgl tą piersią karmić to się wtedy twarda zrobić może, mleko jest w tamtej piersi też

Dziewczyny jak radzicie sobie z katarem u maluszków 🤔. Nosek zakraplamy, odciagamy katar, dajemy plasterek. Czy jeszcze w jakiś sposób idzie pomoc🤔. Dodam, że katar jest bardziej wodnisty i przezroczysty.

My już po pierwszej infekcji, więc co napisze nasze zalecenia.
Nasivin baby 3x1
Inhalacje z soli fizjologicznej 3x1 do 18, 15 minut po inhalacji ściągnąć wszystko aspiratoremni wtedy nasivin
Na noc plaster aromactive

Jak doszedł kaszel z powodu spływającego kataru to inhalacje z nebudose i 15 minut po dodatkowo oklepywać dziecko. Do gardła psikac argentin lub tantum verde 3x1

Duzo zdrówka dla was!

Spotkanie było bardzo miłe. Mary, dzięki.
Aż byłam zaskoczona, że takie maluchy reagują na siebie. Fajnie się na to patrzyło, a rozmowa z dorosłą bezcenna w tym czasie :)

Fajnie byłoby spotkać się w jeszcze większym gronie :)

Pierwsza przyjaźń! 👭

Ja dzisiaj odważyłam się i dałam małej ugotowana na parze marchew. Serce waliło mi jak oszalale, gdy odgryzła kawałeczek... balam się, że może się zadławić... Marchewka szybko wylądowała w siateczce, uff... Ale co pomacała to jej 🥴
Takze zostajemy na etapie słoiczkow, jemy dwa razy dziennie póki co, i wszystko już jest. Warzywa, owoce, dania typu spaghetti, risotto, z mięskiem, z ziarnem itp. Jak tak Was poczytalam to stwierdzam, że wprowadzimy jeszcze kaszkę a raczej spróbujemy - może jej posmakuje 🤗
No i to jakiś piorun jest totalny!
Ona rano jak się budzi to jeszcze dobrze oczu nie otworzy a już chce się przemieszczać ⚡⚡⚡
Upodobała sobie wspinanie i włazi na mnie i prostuje nogi, staje na kolankach...

Popieram - Anastazja wygląda na więcej niż ma 💪
Fajnie dziewczyny, że się spotkałyście!

Wstawiam Wam mojego pioruna

Cudna jest 🥰

Pytałam o to pediatry to ona twierdziła, że infekcji brak 🤷‍♀️ i że wystarczy to pryskac i odciagac. Tyle, że teraz właśnie pojawiła się ta przezroczysta wydzielina.🙄 Bo jako tako katar właśnie pierwszy raz ma, a nie przyszło mi do głowy żeby zapytać co właśnie robić gdyby się pojawił. My właśnie z partnerem byliśmy przeziębieni.. odpukac Lili póki co w miarę, gorączki brak, kaszlu też ( na szczęście i oby tak dalej) tylko ten katarek.
Ja już od czasu porodu byłam dwa razy przeziębiona raz to tak mocno a Tatuś raz ale mały na szczęście nie złapał a karmię mm.

reklama
U nas dzisiaj cieeeezki poranek 😭 Mała o 4:30 obudziła się na karmienie ale miała tak s zapchany nosek, że nie umiała pić i oddychać i ciągle się odrywała i płakała, więc jej wyczyściłam nosek jakiś cudem, bo ciągle mi uciekała. No i od tej h już nie spała, uspałam ją na rekchac i zasnela 5:50 i wstała z płaczem 6:05, znów nakarmiłam, wyczyściłam nosek i na rękach uspałam, to zasnela 6:30 i 7:30 wstała. Jestem nieprzytomna 🥴🤪 Muszę kupić jej coś na ten katarek..

Do góry