reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

To u nas są zawsze 2, albo 3 drzemki w ciągu dnia. Jak wstanie o 6 to pierwsza drzemka o 8-8:30, jak wstanie dajmy na to o 9:30-10 to idzie spać o 12, wstaje 13-13:30 i wtedy jeszcze zawsze chde by szła na drzemkę ok. 15, albo 16 przynajmniej na pół h, żeby o tej 19 już szłyśmy do łóżka. No ale jak tej ostatniej drzemki sobie nie zrobi, albo drzemka trwa 15 minut ( bo też tak potrafi) no to wtedy już o 18 jest padnięta.
dokładnie tak jak piszesz - jakby moja wstała o 9 (co się nigdy jeszcze nie zdarzyło) i miała drzemkę 12-13.30 to już do wieczora by czuwała. ale, że wstaje o 6 rano to na bank musi mieć 2 drzemki. ale już ok. roczku będzie tylko jedna drzemka

reklama
A ja wczoraj zrobiłam ciasto rafaello i się pochwale 😄😄😄
Zobacz załącznik 1322522
Zazdroszczę dziewczyny, te co mogą jeść takie kremy, ja uwielbiam, ale chwilowo ( na czas karmienia) dieta bezmleczna 😥
Mlekiem kokosowym w zastępuję dużo i już mi się przejadło i przepiło.
Ach cappuccino na zwykłym mleku, tęsknię.

Eee, nie przejmuj się, ja nie raz w równy skończony miesiąc nie miałam jak zrobić i zrobiłam np. 2-3 dni później 😉 Także jutro możesz zrobić sesje 😄
No i buziaczki dla Nastki za kolejny miesiąc 😘
Dziękujemy 😀
Z każdym miesiącem coraz bardziej czuje ze zaczyna się jazda bez trzymanki 😂
Teraz siedzę i szukam jakis ciekawych przepisów na dania BLW, lecz niektóre przepisy są z kosmosu i bym chyba musiala jechać do Auchan po składniki bo lokalnie takich nie znajdę 😂

Dobrze że tak szybko znalazłaś winowajcę😉
To się okaże jak następnym razem zrobię próbę i podam malinę:)
Patii26 chętnie:) ale ja nie mam ani jednego, ani drugiego, ani kolejnego🤣🤣🤣
Hehe ja też:)
A mój Gagatek to coraz częściej robi sobie tylko jedną drzemkę w ciągu dnia🤷‍♀️
Moja to samo....był taki czas ,że tylko jedna była...chociaż od dwóch dni są dwie...ale ta druga to z trudem jej przychodzi...:(
A dzisiaj była maruda jak fiks....nie wiem czy ząb nr 3 się nie pojawi niebawem bo coś tam na górze mi się wydaję , że się wybija:)

dzięki:) dobrze wiedzieć:)
wiem, że teraz wydaje wam się to dziwne, ale już przy kolejnym dziecku nie zwraca się uwagi na pewne rzeczy (oczywiście są wyjątki jak zawsze). Pierwsze dziecko ma album pełny zdjęć tylko z 1go rż, z opisami, drugie dziecko taki sam album ale 1wszy rż zajął tylko połowę, a przy trzecim...są zdjęcia ale już o wiele mniej.
Hehe, to u mnie odwrotnie.
Pierwsze niewiele zdjęć, teraz codziennie kilka.
Wtedy trzeba było biegać za nim z lustrzanką, a nie współpracował.
Teraz tel w garści i co chwilę coś pykam, a wychodzą ładnie nawet na papierze :)

Zazdroszczę dziewczyny, te co mogą jeść takie kremy, ja uwielbiam, ale chwilowo ( na czas karmienia) dieta bezmleczna 😥
Mlekiem kokosowym w zastępuję dużo i już mi się przejadło i przepiło.
Ach cappuccino na zwykłym mleku, tęsknię.
Polecam mleko sojowe waniliowe, jest dobre i dobrze się spienia. 🙂

reklama
Dosłownie tak! Wy jesteście jak takie moje internetowe przyjaciółki 🤗 Zawsze mogę przyjść do Was z problemem, zapytać jak co u Was wygląda, jak co robicie itp., bo bobaski mamy w tym samym wieku i tak duuuuzo raźniej jest tutaj z Wami 🥰
Jestem też na grupie Marcowe Mamy na Facebooku od 2 miesięcy chyba dopiero, ale tam się nie udzielam praktycznie wcale, to nie jest to samo, tam nie ma takiej więzi jak tutaj z Wami 😀 Ehh, brakowałoby mi Was jakby nagle forum zniknęło 😱 nie mamy żadnych innych namiarów na siebie czy to na fb czy insta.
O tak jest dokładnie tak jak piszesz🥰
Ja to wogole jestem bez fb i insta 🤣🤣więc lepiej forum niech nie znika i Wy też ❤

Do góry