reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja też mam używane właściwie tylko na chrzest kupiłam mu strój i 2 body😅 reszta od koleżanki i kuzynki a czasem na vinted zdarza mi się kupić 😄 nieba bym przychyliła mojemu dzieciaczkowi ale to wszystko dla tych małych dzieci staje się tak szybko bezużyteczne, ze to mnie już dawno skłoniło do używanych rzeczy tym bardziej że u nas na drugie dziecko to raczej marne szanse 😉
Ja bardzo dużo ciuchów odkupuję od mojej znajomej także też trochę kasy zaoszczędzone. Oczywiście dokupuję też trochę rzeczy ale tak jak piszesz- to jest chwila i zaraz trzeba spakować kolejną partię za małych ciuchów 😳

reklama
Powiem Wam że sądziłam iż próby siadu dziecka to Masakra dla rodzica potem raczkowanie ale zmieniam zdanie najgorsze są próby wstawania wszystko muszę zabierać co zwisa bo próbuje się podciągnąć i bęc na dupkę, na brzuszek gorzej na plecki i główkę 😬 rano zaliczył z kanapy zwisał pled usiadł obok i ciągnie a że był włożony głęboko to trochę my zajęło mi i trochę się podciągnął i bęc uderzył tyłem główki dobrze że na macie🥶😭
teraz to muszę mieć oczu dookoła głowy i go nie zostawię nie ma szans 😢

może mamy z doświadczeniem są w stanie coś doradzić 🤔
tak jak zauważyłaś, wszystko będzie ściągać, więc wszystko ląduje wysoko wysoko:) trzeba być 2 kroki przed maluchem (w sensie coś może się wydarzyć) i non stop na oku.
jak większość czasu spędzacie w salonie to fajnie jest mieć kojec, jak musisz coś zrobić czy iść np do toalety to cyk do kojca

Powiem Wam że sądziłam iż próby siadu dziecka to Masakra dla rodzica potem raczkowanie ale zmieniam zdanie najgorsze są próby wstawania wszystko muszę zabierać co zwisa bo próbuje się podciągnąć i bęc na dupkę, na brzuszek gorzej na plecki i główkę 😬 rano zaliczył z kanapy zwisał pled usiadł obok i ciągnie a że był włożony głęboko to trochę my zajęło mi i trochę się podciągnął i bęc uderzył tyłem główki dobrze że na macie🥶😭
teraz to muszę mieć oczu dookoła głowy i go nie zostawię nie ma szans 😢

może mamy z doświadczeniem są w stanie coś doradzić 🤔
U mnie przy pierwszym dziecku sprawdził się kojec z takim mięękim spodem. Dzięki temu mogłam wiele zrobić gdy mały zaczął raczkować i chodzić bo tak to chyba nic bym nie zdołała zrobić w domu 😬

To u nas są zawsze 2, albo 3 drzemki w ciągu dnia. Jak wstanie o 6 to pierwsza drzemka o 8-8:30, jak wstanie dajmy na to o 9:30-10 to idzie spać o 12, wstaje 13-13:30 i wtedy jeszcze zawsze chde by szła na drzemkę ok. 15, albo 16 przynajmniej na pół h, żeby o tej 19 już szłyśmy do łóżka. No ale jak tej ostatniej drzemki sobie nie zrobi, albo drzemka trwa 15 minut ( bo też tak potrafi) no to wtedy już o 18 jest padnięta.
A mój Gagatek to coraz częściej robi sobie tylko jedną drzemkę w ciągu dnia🤷‍♀️

To u nas są zawsze 2, albo 3 drzemki w ciągu dnia. Jak wstanie o 6 to pierwsza drzemka o 8-8:30, jak wstanie dajmy na to o 9:30-10 to idzie spać o 12, wstaje 13-13:30 i wtedy jeszcze zawsze chde by szła na drzemkę ok. 15, albo 16 przynajmniej na pół h, żeby o tej 19 już szłyśmy do łóżka. No ale jak tej ostatniej drzemki sobie nie zrobi, albo drzemka trwa 15 minut ( bo też tak potrafi) no to wtedy już o 18 jest padnięta.
Mój młody z 3 drzemek zszedł do 2. Jak wstaje o 6 to potem o 10 zasypia przy piciu mleka tak na godzinkę. Później śpi na spacerze około 1,5- 2 godz. A wieczorem zasypia tak o 19 też przy mleczku bo padnięty jest niesamowicie 😀

My dziś cały dzień u dziadków więc trochę odpoczęłam 😁 Jestem przeziębiona jakaś i to była spora ulga, że mogłam się spokojnie przespać itd. Z nowości to mój maluch zaczął nareszcie przekręcać się z brzucha na plecy i teraz się turla po całej podłodze 😆 Czekam tylko aż wreszcie pełzać zacznie. Tak sobie pomyślałam, że to jest niesamowite, że już tyle miesięcy piszemy ze sobą na tym forum. To jest mega wspierające i nawet bym powiedziała, że uzależniające 😂
Dosłownie tak! Wy jesteście jak takie moje internetowe przyjaciółki 🤗 Zawsze mogę przyjść do Was z problemem, zapytać jak co u Was wygląda, jak co robicie itp., bo bobaski mamy w tym samym wieku i tak duuuuzo raźniej jest tutaj z Wami 🥰
Jestem też na grupie Marcowe Mamy na Facebooku od 2 miesięcy chyba dopiero, ale tam się nie udzielam praktycznie wcale, to nie jest to samo, tam nie ma takiej więzi jak tutaj z Wami 😀 Ehh, brakowałoby mi Was jakby nagle forum zniknęło 😱 nie mamy żadnych innych namiarów na siebie czy to na fb czy insta.

reklama
Do góry