Figola3
Fanka BB :)
u nas teżHaha u mnie taka sama kolejność![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u nas teżHaha u mnie taka sama kolejność![]()
No właśnie zastnawiam się za którym razem mój się nauczyale z drugiej strony kiedyś mat nie było, nie wiem ale jednak chciałabym mi oszczędzić uderzeń przynajmniej w głowę
![]()
Zakupiłam dzisiaj maść majerankową i nasivin baby, zobaczymy kiedy zacznie działać. Byłyśmy na spacerku o 17 na godzinkę, fajne powietrze było świeże, potem kąpiel, wyczyściłam nosek, dałam nasivin do noska i posmarowałam maścią majerankową, śpi od 15 minutJak ma mocno zapchany nos to kup jej maść majerankową pod nosek i wtedy 2 razy dziennie jej smaruj, zakraplaj i odciągaj ciągle nosek, jak nie ma gorączki to idź z nią na spacer bo to też dużo pomaga oraz jak już na noc jest dramat to nasivin baby pomaga.
Jasne, wpadnij to Ci dam, zostało ponad pół blachyA można kawałeczek?![]()
Hahaha, no świetna, wygląda na zadowolonąA u nas zabawa jedzeniemzrobiłam młodej omleciki, trochę zjadła, pies bardzo zadowolony
![]()
No ja mam nadzieję, że po zakończeniu laktacji piersi będą tej samej wielkościTo staraj się ciągle odciągać z tej mniejszej piersi, żeby produkowała jak najwięcej.
Patii różnica może być tylko podczas laktaccji, jak zakończysz karmienie to jest prawdopodobienstwo, że wrócą do normalnych rozmiarow.
Jasne, że podam, tylko znajdę go na necie, bo ja mam go zapisany w zeszycie z przepisamiJuż któryś raz piszesz o tym Rafaello, zdradzaj przepisz![]()
Ja tak samo kocham kokos i wszystko co KokosoweAle to wygląda smakowicie....jak ja kocham kokosKurde nie kawałek a ze 3 bym zjadła
Dzieci i zwierzęta to duet idealny...
Moja też dawno temu...chyba było wtedy modneA tak to tak jak Twoja na okrągło malinowa chmurka...bo był sezon na maliny, bo popularny...ale też upomnę się o rafaello
Bo tiramisu to nie bardzo bo ja jestem antykawa więc ciast takich też nie robi
![]()
Hahaha, to widzę, że nie tylko moja dziś pobudka o 4:30, bo Wasze też wcześnieCo te dzieci dziś w nocy, moja po 3 się przebudziła i myślałam że robi kupkę bo słyszałam że puszcza bączki, ale jak ją zaczęłam przebierać to taki płacz jak nigdy, że aż mąż się obudził i ją we dwoje uspokajaliśmy. No i tak do 4.20 usypiałam ją. Teraz też dopiero mi zasnęła, wszystko mam rozgrzebane i syf jakich mało, a od 8 nie spała. A pokładała mi się od ok 11.
CudowniU nas dzisiaj humor dopisywał, nie tak jak wczoraj. Wczoraj tylko marudził. Dzisiaj pół dnia na dworzu, korzystaliśmy z pięknej pogody. Przesyłamy słoneczne pozdrowienia![]()
Czyli zaczął się u Was najtrudniejszy okres czyli wstawanie i ciągła kontrola musi być, czyli nawet do kibelka nie wyjdziesz na sekundę sama.Powiem Wam że sądziłam iż próby siadu dziecka to Masakra dla rodzica potem raczkowanie ale zmieniam zdanie najgorsze są próby wstawania wszystko muszę zabierać co zwisa bo próbuje się podciągnąć i bęc na dupkę, na brzuszek gorzej na plecki i główkęrano zaliczył z kanapy zwisał pled usiadł obok i ciągnie a że był włożony głęboko to trochę my zajęło mi i trochę się podciągnął i bęc uderzył tyłem główki dobrze że na macie
teraz to muszę mieć oczu dookoła głowy i go nie zostawię nie ma szans
może mamy z doświadczeniem są w stanie coś doradzić![]()
omg Ty masz ten kolor wózka Menta? jak on pięknie wyglądaU nas dzisiaj humor dopisywał, nie tak jak wczoraj. Wczoraj tylko marudził. Dzisiaj pół dnia na dworzu, korzystaliśmy z pięknej pogody. Przesyłamy słoneczne pozdrowienia![]()
Ja też mam używane właściwie tylko na chrzest kupiłam mu strój i 2 bodyoj tak, chyba bardziej przy dziewczynkachtyle pięknych ubranek jest, ale ceny też niezłe. Ja lubię używane, jak Karo-kop, ostatnio rozmiar 80 kupiłam za 30zł a tam naprawdę super ciuszki, smyk, hm i trochę pepco, bo taki maluch nie zniszczy. jedyne co kupuję to body
No właśnie moja odkąd pamiętam ona nie sygnalizuje głodu.na pewno je tyle ile potrzebuje, jakby była głodna to by się głośno dopominała![]()
To u nas są zawsze 2, albo 3 drzemki w ciągu dnia. Jak wstanie o 6 to pierwsza drzemka o 8-8:30, jak wstanie dajmy na to o 9:30-10 to idzie spać o 12, wstaje 13-13:30 i wtedy jeszcze zawsze chde by szła na drzemkę ok. 15, albo 16 przynajmniej na pół h, żeby o tej 19 już szłyśmy do łóżka. No ale jak tej ostatniej drzemki sobie nie zrobi, albo drzemka trwa 15 minut ( bo też tak potrafi) no to wtedy już o 18 jest padnięta.moja dzień w dzień budzi się o 6, ale jeszcze z pół h poleży i gada do siebie. i tak samo jak się obudzi z drzemki ok.14 to już idzie spać na noc 18.30. ale pilnuję, żeby miała przynajmniej 2 drzemki w ciągu dnia