reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

jakżeś Ty jeszcze kojec zmieściła 😁? no jak nie masz wyjścia to co zrobisz?
ja napisałam w moim przypadku z moim pierworodnym na ten moment już by to nie przeszło🤪
ale bardziej mi się podoba patent z krzesełkiem bo ostatnio też tak zrobiłam jak smażyłam naleśniki z jabłkami dałam małemu łyżkę cedzakową taka z dziurami i 0,5h z głowy😂
No chyba kojec nie, łóżeczko pozostanie dopóki sobie nie rozkmini jak z niego wyjść, nie mam miejsca na kojce 😂jmyslalam bardziej o takiej zagrodzie dla dziecka gdzie jest w tym przestrzeń do zabawy wygrodzona, ale to już może zdążę do tego czasu się przeprowadzić 😃

reklama
No chyba kojec nie, łóżeczko pozostanie dopóki sobie nie rozkmini jak z niego wyjść, nie mam miejsca na kojce 😂jmyslalam bardziej o takiej zagrodzie dla dziecka gdzie jest w tym przestrzeń do zabawy wygrodzona, ale to już może zdążę do tego czasu się przeprowadzić 😃
No czyli kojec, zwał jak zwał 😀 Te zagrody są fajne ale też się zastanawiam czy kupować kolejny "sprzęt" bo już cała chata zawalona akcesoriami małego 😳

No czyli kojec, zwał jak zwał 😀 Te zagrody są fajne ale też się zastanawiam czy kupować kolejny "sprzęt" bo już cała chata zawalona akcesoriami małego 😳
Dokładnie, też rozważałam zakup ale odpuszczam. Myślę tak jak Patii26 pisała - po to jestem w domu, by opiekować się malutka i mieć ja na oku.

Czas na prysznic czy siusiu - nie ma problemu: wózek, skoczek, krzesełko, łóżeczko... 👍

ahh jak mi CIę brakowało gdzieś ty była jak Cię nie było🤷‍♀️??
no właśnie o ta jego eksplorację mi chodzi i samodzielność mój wciągu dnia nauczył się z łóżka już sam schodzić to teraz jakbym go do kojca wsadziła to chyba byłoby non stop 😭
no na siku, prysznic to już chyba wolę łóżeczko albo Mąż 🙄 kojec to mega dużo miejsca zajmuje.

napisz co u Was zdrowi?
Czasu nie mam, wpadam na moment tylko Was poczytać,bo potem zginę 🤦🙈
Młode zdrowe, a dzisiaj Dobrusię najpierw rano zabrałam na plac zabaw ze spacerem dłuższym, potem koło 17 na spacer 5 km polami i ścieżką rowerową, (przy okazji Marcysia pospała). Wieczorem jak tą wiecznie niewyżytą kozę wsadziłam do łóżka o 20.25, to o 20.26 już spała.

Czasu nie mam, wpadam na moment tylko Was poczytać,bo potem zginę 🤦🙈
Młode zdrowe, a dzisiaj Dobrusię najpierw rano zabrałam na plac zabaw ze spacerem dłuższym, potem koło 17 na spacer 5 km polami i ścieżką rowerową, (przy okazji Marcysia pospała). Wieczorem jak tą wiecznie niewyżytą kozę wsadziłam do łóżka o 20.25, to o 20.26 już spała.
Dobrusia by się nadawała z moją psinką, by miała przy niej frajdę. Moja Lucyna jest świetnym kompanem do dłuuuugich spacerów i zwiedzania 😃

OMG jak wczoraj było cudownie, Antoś ładnie spał, miał dobry humor tak dzisiaj jest katastrofa. Początek dnia, a ja jestem już bez energii 🥱. Antek pierwszą pobudkę miał o 1 dostał mleko, poprzytulałam go i zasnął, później pobudka o 2 i 40 min na rękach owszem spał, ale nie dał się odłożyć, kiedy go odłożyłam pospał raptem 30 min i powtórka z rozrywki i tak do 6:30🙉 i od 6:30 do teraz cały czas aktyny siedzi w wózku, rozmawia, cieszy się, o co chodzi🤷 wychodzi chyba z założenia, że matka spać nie może 😅

OMG jak wczoraj było cudownie, Antoś ładnie spał, miał dobry humor tak dzisiaj jest katastrofa. Początek dnia, a ja jestem już bez energii 🥱. Antek pierwszą pobudkę miał o 1 dostał mleko, poprzytulałam go i zasnął, później pobudka o 2 i 40 min na rękach owszem spał, ale nie dał się odłożyć, kiedy go odłożyłam pospał raptem 30 min i powtórka z rozrywki i tak do 6:30🙉 i od 6:30 do teraz cały czas aktyny siedzi w wózku, rozmawia, cieszy się, o co chodzi🤷 wychodzi chyba z założenia, że matka spać nie może 😅
U nas w nocy jak się budzi to woła ciągle. I mam wrażenie że ciężko jej się spowrotem zasypia

A u nas wyrżnął się pierwszy ząbek! 😍🥰
Pozdrawiamy 🤗

IMG_20211003_095603.jpg
IMG_20211003_095527.jpg

reklama
U nas w nocy jak się budzi to woła ciągle. I mam wrażenie że ciężko jej się spowrotem zasypia
Moja niby śpi odłożona do łóżeczka a za chwilę zaczyna się tak kręcić , że się sama rozbudza....niby jadła dzisiaj mleko ok 3:30 a do 4:30 tak się kręciła że aż wstałam i bujałam na tyle ile się da łóżeczkiem aby się całkowicie nie wybudziła.....i o 6:30 już pobudka niestety:(A przez całą noc średnio co godzinę słyszałam jak coś zaczyna popłakiwać:(

Moja też jest ostatnio jakaś niespokojna w nocy:(W ciągu dnia też była marudna wczoraj...dzisiaj z rana niestety też...liczę , że jak wstanie to będzie jednak wesoła:)O co chodzi tym dzieciaczkom?Ja obstawiam ,że u mnie ząb nadchodzi nr 3 ale to czas pokaże....Wy z tego co pamiętam już macie sporo ząbków:)
A u nas wyrżnął się pierwszy ząbek! 😍🥰
Pozdrawiamy 🤗

Zobacz załącznik 1322810Zobacz załącznik 1322812
Oj Nelcia....100%słodyczy w tym małym ciałku:)🥰
😍Gratulujemy pierwszego ząbka:)

Do góry