reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
a kiedyś rozmawiałyśmy o pieluchach i jak już skończyły nam się happy to kupiłam te, o których mówiła Vaness - Bambo Nature - fajne, mięciutkie coś jak pampers
Lubie też je właśnie, ale jak skończą mi się pieluchy happy to chce zobaczyć jak pieluchomajtki się z bambo sprawują. 😊 Bo przy takim wulkanie energii wygodniej nam będzie z pantsami.

obstawiam, że doświadczeni
jakie więzienie, coś ty:) oczywiście, dziecko biega wszędzie, my pilnujemy, a kojec - może to być łóżeczko turystyczne, albo takie kwadratowe z miękkim spodem i z bokami z siatki (widziałam takie u znajomych) tylko kiedy potrzebujesz. Dodam, że dobrze też czasem zostawić dziecko samo, niech się pobawi chwilę, dać mu trochę swobody a nie stać ciągle nad nim. U nas są schody na piętro i na bank założę barierkę i żaden psycholog mi nie wmówi, że to więzienie dla dziecka, bo bezpieczeństwo jest tu kluczowe. Jak starsze dzieci były małe to funkcję kojca spełniało po prostu łóżeczko, bo mieliśmy dwa małe pokoiki
Myślę że przedstawiasz zupełne skrajności co innego zabezpieczenie schodów żeby dziecko nie spadł z wysokości a co innego odkładanie dziecka do kojca jak ma dyspozycji 100 m2 podłogi płaskiej w mieszkaniu😜

a kiedyś rozmawiałyśmy o pieluchach i jak już skończyły nam się happy to kupiłam te, o których mówiła Vaness - Bambo Nature - fajne, mięciutkie coś jak pampers
Ja już przeszłam na pieluchomajtki niestety łatwiej mi się zakłada jak mały cały czas na brzuchu 😃
Już nie pamiętam ale któraś mnie tutaj uczyła jak je zdejmować ale miałam bękę całą noc 😂 a ja myślałam że to taki beznadziejny produkt te pieluchomajtki🤣🤣🤣

Kiedyś pisałyście że robicie własny płyn do podłogi itd. Czy mogę o przepis? Bo nie chce myć codziennie podłogi Ajaxem przy takim maluchu.
Ja korzystam z receptury która opisała dziewczyna tutaj
Nie lubię zapachu zwykłego octu a jej patenty się sprawdzają 😜

Edit jak Ci się nie chce robić to zapomniałam dodać że u mnie na takie nie chcenie są produkty Frosch niemiecka firma bardzo dobra składowo 😝

Ostatnia edycja:
a kiedyś rozmawiałyśmy o pieluchach i jak już skończyły nam się happy to kupiłam te, o których mówiła Vaness - Bambo Nature - fajne, mięciutkie coś jakmy ic

My ich używamy już że 3 m-ce i nie zamienię na żadne inne 😀

reklama
Kiedyś pisałyście że robicie własny płyn do podłogi itd. Czy mogę o przepis? Bo nie chce myć codziennie podłogi Ajaxem przy takim maluchu.
200 ml wody, 100 ml octu, 100 ml wódki, 10 kropel olejku lawendowego.
To nie mój przepis ale mam zapisany😉
Ja przymierzam się do zakupu mopa parowego.

Do góry