reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Nie wiem już może przesadzam. Nie mam już siły. Ona twierdzi że tak mówi bo jest bardzo podobny do mojego męża jak był mały. najgorsze że mąż uważa że to takie niewinne jest bo kiedyś wszyscy tak mówi o wszystkich dzieciach a niby wszystkie dzieci nasze😕

edit A jakieś zwróciłam uwagę to powiedział że zazdrośnica jestem i się nie chce dzielic ☹️
Moja Nelka tez wygląda jak swój tata gdy był mały ale teściowa mówi do niej po imieniu 😉
No kurde, też byłabym zazdrosna jakby ktoś mówił "córka" do mojej Neli. To jest nasz instynkt macierzyński i chcemy być dla dziecka najważniejsze.

To jest niemożliwe, że w takim wieku on ma już 8 zębów, szok 😱😱😱 Szybko rośnie chłopaczyna 😁

No Moja Nela dzisiaj taka marudna, ciągle ociera się o moje ramię jak ją trzymam na rękach, ale ja wiem, że to ząbek idzie, bo już się przebił troszkę no i teraz będzie szedł w górę, a swędzą ją te dziąsła. I nie wiem czy nie będzie zaraz po nim szedł drugi bo obok widać taką białą plamkę 😁
Jak już widać białą plamkę to pewnie lada moment będzie kolejny ząb. U nas tak jest. Też jestem w szoku, że w takim ekspresowym tempie idą mu te zęby🙉

Dobre pytanie Patii, Melania by nie wytrzymała. Nie ma opcji 2 h nie wytrzymuje. Nawet w nocy.
A Nelka?
Moja w ciągu dnia nie ma opcji żeby wytrzymała 2-3 h bez piersi. W nocy tak, ale też się budzi. Dzisiaj super pospała, zasnela przed 21, cycek 22 i 23 a potem już spała do 4:30, napiła się i wstała o 6:30 😊

Jak już widać białą plamkę to pewnie lada moment będzie kolejny ząb. U nas tak jest. Też jestem w szoku, że w takim ekspresowym tempie idą mu te zęby🙉
U nas też zębów brak , a to już 7 miesiąc i tydzień.
I pytanko do tych "zębatych". Myjecie te ząbki pastą?
Ja myję dziąsełka wodą, a ząbki to już pastą?

Ja nie miałam szumisia dla małej, puszczałam jej suszarkę w tel i pomagało w zasypianiu. Ale na chrzest od mojej mamy dodatkowo dostała szumisia króliczka Moonie, ma 5 szumów i melodyjkę i też świeci mu brzuszek, bo w środku jest taki okrągły głośniczek a z drugiej strony lampka i to się ładuje na USB. Misio ma z boku brzuszka zamek i to się wkłada do brzuszka. I powiem Wam, że jest świetny. Codziennie przy usypianiu puszczamy tą melodyjkę i i mała lubi przy niej spać, jak zaśnie to jest włączona a ja wychodzę. Ma tryb, że gra chyba przez godzinę i potem wchodzi w tryb czuwania i jak dziecko zapłacze to się automatycznie załącza muzyczka, albo jak się lekko przyłoży ręke do brzuszka to też się włącza. Więc my korzystamy jak najbardziej, na wyjazdy go bierzemy i mam nadzieję, że będzie to jej ulubiony pluszak 🥰 Ja sama zasypiam przy tej muzyczce, taka przyjemne 🤗

My mamy ten:
Czadowy tez szumiś....prezentuje się cudnie:)

U nas też zębów brak , a to już 7 miesiąc i tydzień.
I pytanko do tych "zębatych". Myjecie te ząbki pastą?
Ja myję dziąsełka wodą, a ząbki to już pastą?
No właśnie podpinam się do pytania jak i czym myjecie ząbki, jaka szczoteczka najlepsza? Muszę wejść zobaczyc na insta na tata stomatolog co on tam poleca.

Moja od paru dni nie chce jeść zupek:oops:
Kaszkę rano od dwóch dni z 60 ml mleka zje ładnie...owoc też (hit u niej ostatnio to mango z organic gerbera-o dziwo mus a wsuwa aż miło):)
A tych zupek nie chce jeść, zaciska usta i nie da rady jej nawet łyżeczki wsunąć:(Ma albo miał ktoś tak jeszcze?
I próbowałam różnych smaków tych dań i przesuwałam czas i nic....
To samo w sytuacji jak chcę jej ostatnio zobaczyć,wymasować dziąsła...zaciska usta i dupa jednym słowem....:(
Kiedyś Camillie na ząbkowanie to wysysała w 3 sekundy a teraz niby bierze ale zaraz wypluwa i też nie chętnie tego dzioba swojego otwiera...
Dość ,że z niej znowu niejadek się zrobił a jadła już całkiem całkiem to teraz nawet nie da sobie pomóc w dyskomforcie związanym z zębami:(

reklama
Do góry