reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Vanass, normalna samica- matka z Ciebie.
Ja miałam te same emocje przy synku. No po prostu organicznie nie chciałam go nikomu dawać. Bolało mnie całe ciało wtedy, źle się z tym czułam. I teściowa faktycznie próbowała mnie dominować, bo to taki typ.
Nie poddawaj się "presji" męża. Choć i tak masz w nim wsparcie. Mój był ambiwalentny.
Czułam się samotna i niezrozumiana, nie było takiego Forum.
Trzymam kciuki, żebyś się nie poddała.

Uwierzcie są niestety takie Teściowe :(
niestety a moja była taka normalna wcześniej, nie kumam wgl co jej się stało już w ciąży 🙄 chyba nie do końca spełniła się w macierzyństwie i chciałaby jeszcze.
ubzdurała sobie że ona się zajmie dzieckiem a ja będę robić karierę a kto ją wgl prosił i co za czelność robić sobie plany z cudzego życia.
i jeszcze z teściem się pokłóciła bo jej powiedziała że całkowicie jej odbiło na stare lata😂 to pogroziła żeby uważał kto mu gacie pierze 🙄 ahhh szkoda gadać jeszcze wczoraj tak ciepło ta co chwilę małemu spodnie obciągała no nóżki mu zmarzną 🤦🏻‍♀️ 20 stopni miałam ochotę strzelić ją po rękach ale darowałam sobie powiedziałam że mi gorąco ale u tak swoje🤷🏻‍♀️

reklama
To jest mała agentka jak nic będzie chodzić w tym wieku co Ty albo szybciej 🥰 mój sam na puzzlach jeszcze nie staje ale jak go sadzam na zlewie do mycia to siup i do góry i stoi a jaki dumny siebie i uradowany 😅 i tylko czeka żeby wyczaić takie momenty a ja mu powtarzam cały czas ze może najpierw łaskawie by się nauczył siadać, królewicz jeden😄😉
Dokładnie, mogłaby najpierw siedzieć stabilnie a nie... 😜

No moja sama też nie staje, musi się czegoś trzymać :)

Mam pytanko jak zrobic żeby mała chodziła później spać, moja chodzi spac o 19.00-19.30 o wstaje wtedy o 6.30. Wiem że zaraz będzie że marudzę bo pięknie śpi ale dla mnie wstawać przed 7 to jakiś horror tym bardziej że w nocy często przebudza się po smoka.
Dziecko ma swój wewnętrzny zegar i jeśli jest "ustawiony" na budzenie o 6.30 to tak będzie się budzić. Możesz próbować przesunąć drzemkę i kłaść ją na noc trochę później, ale stawiam, że będzie się tak dalej budzić. U nas klasyczna godzina to 7-7.30 i dziewczyny kładzione później i tak wstają tak samo.

No ja nie odpuszczę nie ma opcji tak się wku.... też to powiedziałam że to nie jest normalna ale mój mąż twierdzi że trzeba przeczekać i zobaczyć czy wystąpili po raz kolejny jak tak to po prostu ograniczymy kontakt. Bo chyba tylko to będzie największą karą ale jakoś w to nie wierzę bo to jedyne dziecko 🙄.
najbardziej mnie wkurzają teksty jak mama sobie pójdzie to coś tam...Jak mama nie widzi to coś tam... jak mama nie widzi to coś tam....
Teraz to jest niewinne ale będzie miał z Roczek dwa to to tak jak ja bym była ta zła i wszystkiego zabraniała babunia to jest za dobra - zaraz 💣

edit A w ogóle to dzięki za pocieszenie bo już myślałam że jestem jakaś nienormalna
Nie jesteś nienormalna, ale Twoja teściowa już ma nienormalne zachowania. Synuś to może mówić do Twojego męża a nie do wnuka.

A nie ma jakichś mądrych artykułów o teściowych i synowych 😅 A najlepiej to by się było wybrać do psychologa na jaką terapię synowa teściowa 😁bo ewidentnie jedna nad drugą chce dominować
Moja ma za to wylane na nas. Kij ze mną, mnie ona zwisa i powiewa, o dziewczynki mi chodzi. Oczywiście usiłuje mi narzucić swój punkt widzenia ale ja wpuszczam jednym uchem, wypuszczam drugim i robię swoje.

To jest niemożliwe, że w takim wieku on ma już 8 zębów, szok 😱😱😱 Szybko rośnie chłopaczyna 😁

No Moja Nela dzisiaj taka marudna, ciągle ociera się o moje ramię jak ją trzymam na rękach, ale ja wiem, że to ząbek idzie, bo już się przebił troszkę no i teraz będzie szedł w górę, a swędzą ją te dziąsła. I nie wiem czy nie będzie zaraz po nim szedł drugi bo obok widać taką białą plamkę 😁
Jak już ząbek przebije skórę na dziąśle, to potem rośnięcie już nie boli.
U nas nadal zębów brak.
niestety a moja była taka normalna wcześniej, nie kumam wgl co jej się stało już w ciąży 🙄 chyba nie do końca spełniła się w macierzyństwie i chciałaby jeszcze.
ubzdurała sobie że ona się zajmie dzieckiem a ja będę robić karierę a kto ją wgl prosił i co za czelność robić sobie plany z cudzego życia.
i jeszcze z teściem się pokłóciła bo jej powiedziała że całkowicie jej odbiło na stare lata😂 to pogroziła żeby uważał kto mu gacie pierze 🙄 ahhh szkoda gadać jeszcze wczoraj tak ciepło ta co chwilę małemu spodnie obciągała no nóżki mu zmarzną 🤦🏻‍♀️ 20 stopni miałam ochotę strzelić ją po rękach ale darowałam sobie powiedziałam że mi gorąco ale u tak swoje🤷🏻‍♀️
Ta kobieta ma nie po kolei w głowie. Współczuję.

Vanes kto jak kto ale Ty się nie dasz teściowej rządzić w Twoim "ogródku"....zgadzam się z Tobą w 100%:)
Życzę cierpliwości bo widzę , że teściowa to typ której wiele razy będziesz musiała powtarzać co można a co nie...współczuję....i dziękuję , że mnie z moją dzieli 500 km bo jest w zachowaniu podobna do Twojej:oops:
wiesz co to już nawet nie chodzi o to chodzi ale fakt nie dam😉dla mnie więź pomiędzy matką a dzieckiem jest swego rodzaju jednym z najważniejszych darów, obok daru życia i bardzo ważne są pierwsze lata życia w których to matka i ojciec uczy systemu wartości, ciepła, empatii itd, a w niej ocenie nie da się ich zastąpić. Dziecko to nie lalka, która nic nie czuje, jak to się wydaje wielu osobom🙄.
próbuję włazić w moje kompetencje i narusza granice nie skończy się to dobrze 😕
rany jak ja Ci zazdroszczę 500km🥰

Jak już widać białą plamkę to pewnie lada moment będzie kolejny ząb. U nas tak jest. Też jestem w szoku, że w takim ekspresowym tempie idą mu te zęby🙉
no i dobrze zaraz będzie z głowy miał a i ty odpoczniesz😍
😂😂 to jest niesamowie jak te nasze słodziaki się różnią jeden ma już zęby, drugi już by chodził, trzecie leniwiec itd to tylko pokazuje że każde dziecko inne i inne tempo rozwoju i wcale nie górze nie lepsze😍

Moja od paru dni nie chce jeść zupek:oops:
Kaszkę rano od dwóch dni z 60 ml mleka zje ładnie...owoc też (hit u niej ostatnio to mango z organic gerbera-o dziwo mus a wsuwa aż miło):)
A tych zupek nie chce jeść, zaciska usta i nie da rady jej nawet łyżeczki wsunąć:(Ma albo miał ktoś tak jeszcze?
I próbowałam różnych smaków tych dań i przesuwałam czas i nic....
To samo w sytuacji jak chcę jej ostatnio zobaczyć,wymasować dziąsła...zaciska usta i dupa jednym słowem....:(
Kiedyś Camillie na ząbkowanie to wysysała w 3 sekundy a teraz niby bierze ale zaraz wypluwa i też nie chętnie tego dzioba swojego otwiera...
Dość ,że z niej znowu niejadek się zrobił a jadła już całkiem całkiem to teraz nawet nie da sobie pomóc w dyskomforcie związanym z zębami:(
A jakieś gryzaczki ma?

reklama
Do góry