reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Wow, podziwiam, że Ci się chcę 😱

U mojej to ona ma to cały czas, ale jak smaruje tą maścią ze sterydem to te czerwone placki z wysypką tylko robią się takie żółte, one nie znikają całkowicie tylko błędną. A jak dwa dni nie posmaruje to dup, znów czerwone... Ona ma teraz te placki dosłownie na całym ciele, całych nogach, rękach, dekolt, brzuch i plecy... I to takie suche i szorstkie... No dramat.
Niestety to na bank AZS 😞 Dzięki Piotruś, że nasza córcia odziedziczyła to po Tobie 😁😅

Ja kiedyś się męczyłam tylko z twarzą, teraz całe ciało 😩

Jejku, to Twój ma starsznie z tą główką 😞
A co to jest ten dermicin i na co go stosujesz?
Protopic to też steryd nie? On jest podobno dobry, ale taka mała tubka za 50 zł 😱

Daj znać koniecznie jak mop 😁
Protopic zawiera takrolimus z tego co mi wiadomo to nie steryd ale też o działaniu immunosupreesyjnym. Tak 10 g ok 60 zł, ostatnio poprosiłam o większą tubkę bo też właśnie placki na nogach i rączkach to 30 g 150 zł🙈 dermicin dziewczyny polecały, on jest na ciemieniuchę, on ma tez takie łuski jak mu to zaschie ale raczej ma problem sucha skórą ale szampony nawilżające też nie pomagają. A ja to nawet nie wiem po kim ten azs bo ja to miałam problem z łojotokowym zapaleniem skóry dlatego mam nadzieję że synus wyrosnie😅. No szkoda mi go najbardziej jak się drapie, ale na szczęście jak już kiedyś pisałam to bardzo radosne i pogodne dziecko. Zwykle raz dziennie sobie rozdrapie i spokój ale Zauważyłam też że sie drapie jak np przebudzi się w nocy albo wieczorem nie może zasnąć jest zmęczony. A Wy uporałyście się już z katarem?

Ostatnia edycja:
reklama
A my ciągle szukamy zębów 🤣🤣
My też. Wczoraj pediatra potwierdziła, że do roczku ma czas spokojnie.
( I nie miała uwag, że Melania waży 10kg 😂 heh, nie czepiam się 😉, powiedziała to jak mała chciała jej zwiać z przewijaka ) teraz już fałdki zrzuca, widzę to po tym, że ubranka robią się luźniejsze. Masa jednak zostanie, takie ma "ciężkie" kości, po Tacie i mamusi 😏

Alergolog albo dermatolog, u nas też raz schodzi raz wychodzi i tak wkoło🙈 z kosmetyków stosujemy teraz la roche dla skóry atopowej, najgorzej z tą głową bo niestety dermicin u nas nie sprawdził się nie ma poprawy i muszę zwiększyć częstotliwość stosowania lacoid ale nawet on nie za bardzo pomaga.
Mnie Lipaaa 😘namówiła na mop ariete a już byłam zdecydowana na vilede😅czekam na dostawę 😀
Mnie też, jakby w Media Expert mieli to już bym w domu miała 😂😂 a tak to tylko zostawilam prawie 4 stowy na nawilżacz 🙈🙈

Hurra! Mamy pierwszy ząbek!😁
Brawo, gratulacje!!

a macie może jakieś mufki-rękawice do wózka? możecie coś polecić, jakie wybrać? czasem odprowadzamy rano starszą córkę na przystanek autobusowy, bo mamy przejście przez mały las i tak pomyślałam, że przydałyby się wkrótce
Ja mam jedną mufkę z lumpa taką ciepłą puchatą, jakąś nawet firmową ponoć 😂😂 a drugą minky bawełna od kogoś z neta, myślę, że jeśli taką byś brała, to większość babeczek szyjących takie akcesoria Ci się sprawdzi. PS: Dobrze, że mi przypomniałaś, wyciągnę sobie tę puchatą mufkę na wierzch.

Ooo gratulacje 🥰
A ja właśnie chciałam napisać, że u nas już przebija się drugi ząbek 😍
Kilka dni temu przebił się pierwszy ząbek a obok była biała plamka, teraz z plamki zrobiła się kreseczka, czyli na dniach wyjdzie 😄
No to super 😍😍

A my ciągle szukamy zębów 🤣🤣
My też, nie przejmuj się 😂😂

My też. Wczoraj pediatra potwierdziła, że do roczku ma czas spokojnie.
( I nie miała uwag, że Melania waży 10kg 😂 heh, nie czepiam się 😉, powiedziała to jak mała chciała jej zwiać z przewijaka ) teraz już fałdki zrzuca, widzę to po tym, że ubranka robią się luźniejsze. Masa jednak zostanie, takie ma "ciężkie" kości, po Tacie i mamusi 😏
Masa się rozejdzie, zobaczysz. Młoda pójdzie w długość. Po swoich dzieciakach widzę,że rosną najpierw wszerz, a potem nagle wyskok w górę

To je
Moja mała kilka dni po porodzie zaczęła jakby zrzucac skórę z siebie;), no i to w sumie naturalne, gdyż następuje zmiana warunków, środowiska dla dziecka. Ale ponoć kilka razy w ciągu pierwszego roku życia ta skóra może schodzić :). Natomiast kiedyś trafiłam na artykuł dot. Łuszczycy i ta choroba u niemowlaka jest bardzo rzadka. Jeśli choruje jedno z rodziców to chyba 20-30%, że może pojawić się u dziecka. A zmiany na zgieciach często przypisuje się skazie białkowej, choć ja jako dziecko miałam na lewej dloni, wielki swedzacy placek 🙄🙄
To jest niewielki placek jakby odbić mały palec lekko czerwony. Poobserwuje i ewentualnie zgłoszę się do lekarza. Kiedyś tez czytałam ze to z czasem wychodzi moja mąż miał w wieku 17-18 lat

a macie może jakieś mufki-rękawice do wózka? możecie coś polecić, jakie wybrać? czasem odprowadzamy rano starszą córkę na przystanek autobusowy, bo mamy przejście przez mały las i tak pomyślałam, że przydałyby się wkrótce
ja sobie wybrałam pod kolor wózka ale jeszcze nie użyłam ale już po pierwszym praniu nic się nie dzieje

No właśnie nie mogę jej zamknąć nigdzie gdyż niestety nasza sunia jest zabrana z domu gdzie była przemoc. Każda takie zamknięcie np w WC to jest taka Aria że sąsiedzi by się pytali co się w domu dzieje, plus by mi może coś zdemolowała. Ale chyba już piesek nie będzie żebrać od niej gdyż dziś umiera z powodu wczorajszego przejedzenia, i już dzisiaj na obiad do nas do kuchni nie zajrzała.
ja ta bym nie zamykała przecież to tak samo domownik8-), raczej bym uczyła małą żeby nie robić tak albo robić sporadycznie
mój przez pierwsze karmienia bln chował sobie do bodziaka 😂 pisze chował ale tak naprawdę wrzucał od góry jak do worka, pierwszego dnia jak go wyjęłam to myślałam że to kupa🤣
i siedziałam z nim dwa dni i już tak nie robi czasem rzuca na podłogę ale tego też powoli już go oduczam
dzieci są kumate tylko chyba (tutaj pisze ogólnie) nam się trochę nie chce, mi też czasem się nie chce ale się spinam i się chce😍

Protopic zawiera takrolimus z tego co mi wiadomo to nie steryd ale też o działaniu immunosupreesyjnym. Tak 10 g ok 60 zł, ostatnio poprosiłam o większą tubkę bo też właśnie placki na nogach i rączkach to 30 g 150 zł🙈 dermicin dziewczyny polecały, on jest na ciemieniuchę, on ma tez takie łuski jak mu to zaschie ale raczej ma problem sucha skórą ale szampony nawilżające też nie pomagają. A ja to nawet nie wiem po kim ten azs bo ja to miałam problem z łojotokowym zapaleniem skóry dlatego mam nadzieję że synus wyrosnie😅. No szkoda mi go najbardziej jak się drapie, ale na szczęście jak już kiedyś pisałam to bardzo radosne i pogodne dziecko. Zwykle raz dziennie sobie rozdrapie i spokój ale Zauważyłam też że sie drapie jak np przebudzi się w nocy albo wieczorem nie może zasnąć jest zmęczony. A Wy uporałyście się już z katarem?
Kurcze a może trzeba zmienić mleko?Bo Wy chyba jesteście też na antyalergicznym?
Bo moja była niby na nutramigenie czyli też antyalergicznym ale na nim miała dramat...teraz jest na aminokwasowym"neocate" na receptę bo inaczej to z torbami można iść i na nim jako tako...bo ten policzek co chwilę jest czerwony i ją ewidentnie swędzi ale co tam jeden policzek do tego co Wy macie:oops:
Nie proponował Wam alergolog???

reklama
ja ta bym nie zamykała przecież to tak samo domownik8-), raczej bym uczyła małą żeby nie robić tak albo robić sporadycznie
mój przez pierwsze karmienia bln chował sobie do bodziaka 😂 pisze chował ale tak naprawdę wrzucał od góry jak do worka, pierwszego dnia jak go wyjęłam to myślałam że to kupa🤣
i siedziałam z nim dwa dni i już tak nie robi czasem rzuca na podłogę ale tego też powoli już go oduczam
dzieci są kumate tylko chyba (tutaj pisze ogólnie) nam się trochę nie chce, mi też czasem się nie chce ale się spinam i się chce😍
Są kumate, bo moja jak gdzieś idzie gdzie nie może to jak zrobię "oj" to wie że nie może, ale testuje śmiało granice na ile może sobie pozwolić.
Tak samo jak mąż oduczył ją aby wyrywać z ręki łyżeczkę. Tak więc trzeba ją oduczyć zabawy jedzeniem.

Do góry