MamM
Fanka BB :)
Ta dieta eliminacyjna mleka krowiego jest do ogarnięcia. Jest sporo zamienników: napój owsiany sojowy migdałowy....No to to jest dramat, strasznie drogi
Mój narzeczony był dziś u dermatologa i przy okazji zapytał o małą, opisał jej te zmiany na ciele i powiedziała mu, że skoro on ma AZS to córka z takimi zmianami w takim razie też ma. I powiedziała, że AZS to alergia na coś. Mój musi sobie zrobić panel testów uczulających ten rozszerzony, bo 2 lata temu robił ale podstawowy. A mała w takim razie też ma na coś alergie... Tylko kurka wodna nie mam bladego pojęcia na co...I trzeba ten alergen wyeliminować, by zmiany zniknęły. Najgorzej jak to będzie na białko mleka krowiego, a to jest w większości produktach
![]()
Dała ta dermatolog namiary na dobrą dermatolog dziecięca w Bielsku to w pondz będę dzwonić i ją umawiać.
A ja nie szukałam i mnie zaskoczyły przemiło
Ja też jestem grubej kości, nawet jak byłam szczuplejsza od moich koleżanek w klasie w liceum to zawsze ważyłam więcej niż one, bo też jestem dodatkowo wysokaA narzeczony to wysoki na 2 metry i szczuplak
Na razie jest mały i tylko jeden, więc tylko obserwacja wystarczy i nie ma się na razie co przejmowaćGorzej jak będzie występować gdzie indziej.
Trzeba tylko piec i gotować samemu, bo w gotowych produktach, tak, w bardzo wielu jest.
I suplementować wapń.
Sera żółtego nie umiem zastąpić, takiego jak na pizzy

Dla dziecka można zrobić dużo, byleby wiedzieć co to za składnik dokładnie uczula.
Jak na razie też nie mam pewności co.