reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, czy wykorzystałyście już bon turystyczny naszych dzieci?
Ja jeszcze nie.
Nie wiem za bardzo jak to zrobić, na weekend do spa bym się wybrała ☺
Syn był na obozie to wykorzystał, a Melania nie. Pewnie nam to przepadnie.
Jak u Was?

Ja jeszcze nie.
Jak u Was?
Jeszcze nie. Byliśmy z dziećmi w parku gigantów i miniatur na Kaszubach i zostało mi jeszcze prawie 1300 do wykorzystania. Miałam jechać do hotelu do koleżanki, żeby to wykorzystać, ale mnie "olewa" więc chyba będę szukać czegoś na 2-3 dni na Kaszubach żeby po prostu uciec z domu

Ja jeszcze nie.
Jak u Was?
Tak nas syn zabrał na wakacje w sierpniu , wszystko wykorzystaliśmy na noclegi. Właśnie wolałam już latem to wykorzystać bo trochę się obawiałam jak to będzie jesienią i zimą z chorobami naszymi i innych 😉

to ja teraz cały czas na diecie jestem 😂
polecam Jogurt planton, a jak ktoś nie lubi mięsa i półprodukty to górne Vivera sznycel wymiata😜

No planton to były pierwsze z jogurtów kokosowych akurat jak się pojawiły to wtedy byłam na tej diecie:)
No ja nie jestem za bardzo za mięsem i w produktach wege nie szukam też ich smaku dlatego wolę zdecydowanie jakieś kotlety warzywne o smaku "warzyw" niż kotlety warzywne o smaku "mięsa" takich to ja najnormalniej nie lubię :)
A ten Vivera to o smaku mięsa czy warzyw?I gdzie można takie znaleźć?
Ja jeszcze nie.
Jak u Was?
No my też jeszcze nie wykorzystaliśmy....mam plan wykorzystać w ostatniej chwili chociaż nie wiem czy to też dobry pomysł bo pewnie ferie będą i z dostępnością średnio ale chciałam żeby była ciut większa i bardziej kumata...może uda się wtedy "gdzieś" dojechać dalej:)
Wiem, że trzeba się zalogować na konto w zusie i tam jest "bon turystyczny" i się generuje kod który później się przedstawia w hotelu....warto sprawdzić czy taki hotel respektuje takie bony:)Chyba przy rezerwacji trzeba już podać ale tego nie jestem pewna:)

Ja jeszcze nie.
Jak u Was?
Tak, córka nam opłaciła za to nocleg w Sopocie :-)

Kurcze a my tak wczoraj dyskutowałyśmy o tej alergii itd...a moja dzisiaj rano zesypana....na plecach taka "kaszka" na dekolcie i rączkach plamy czerwone...fuck...i pytanie od czego?🤔
Wczoraj z nowych rzeczy dostała mus jabłko-gruszka-dynia więc może od dyni bo dawno jej nie było u nas w menu?
A i jeszcze jadła przez dwa dni słoiczek jarzynki z łososiem a tam selera 20% więc może seler?
Nie przypuszczałam ,że rozszerzanie diety jest tak skomplikowane:oops:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurcze a my tak wczoraj dyskutowałyśmy o tej alergii itd...a moja dzisiaj rano zesypana....na plecach taka "kaszka" na dekolcie i rączkach plamy czerwone...fuck...i pytanie od czego?🤔
Wczoraj z nowych rzeczy dostała mus jabłko-gruszka-dynia więc może od dyni bo dawno jej nie było u nas w menu?
Nie przypuszczałam ,że rozszerzanie diety jest tak skomplikowane:oops:
Ale któryś z tych składników jest dla niej całkiem nowy?
to chyba od mojego jej przeszło 😉bo dzisiaj rano patrzę a mój ładny mało plamek , na głowie brak zadrapań i ropy i już sobie pomyślałam że wystarczy tu obgadać dziecko i od razu mija😉
ale ze mnie to kiepski obserwator ja to o wszystko podejrzewam od razu mleko i azs

Hmmm a parę dni temu miał taką wysypkę w zgięciu rączki

reklama
Ale któryś z tych składników jest dla niej całkiem nowy?
to chyba od mojego jej przeszło 😉bo dzisiaj rano patrzę a mój ładny mało plamek , na głowie brak zadrapań i ropy i już sobie pomyślałam że wystarczy tu obgadać dziecko i od razu mija😉
ale ze mnie to kiepski obserwator ja to o wszystko podejrzewam od razu mleko i azs

Hmmm a parę dni temu miał taką wysypkę w zgięciu rączki
No selera w takiej ilości to chyba nie jadła bo czytam zawsze etykiety żeby nie było masła itp...
A dyni jak była młodsza nie chciała jeść jako warzywo jednoskładnikowe , wzięła łyżeczkę i więcej nie chciała ale wtedy nic jej nie było:oops:
Kupię kiedyś też ten słoiczek znowu i podam to zobaczę czy to ten seler...no chyba , że łosoś bo to był jej pierwszy raz z łososiem....
Tylko ,że jadła go czwartek-piątek a w piątek nic nie miała na skórze...Zgłupieję chyba🤣
Hehe to tak jak ja się pożaliłam kiedyś na nią , że nie obraca się z brzucha na plecy to zaczęła na drugi dzień🤣
No najwidoczniej trzeba ich obgadywać i biorą sobie do serca....:)
Fajnie , że u Was poprawa...może czasu trzeba aby się to wygoiło ładnie..:)

Do góry