reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

ja sobie wybrałam pod kolor wózka ale jeszcze nie użyłam ale już po pierwszym praniu nic się nie dzieje
Hehe a wiecie , że ja nie wiedziałam co to🤦‍♀️
Dobrze ,że podlinkowałaś to poszerzyłam swoją wiedzę🤣

reklama
Są kumate, bo moja jak gdzieś idzie gdzie nie może to jak zrobię "oj" to wie że nie może, ale testuje śmiało granice na ile może sobie pozwolić.
Tak samo jak mąż oduczył ją aby wyrywać z ręki łyżeczkę. Tak więc trzeba ją oduczyć zabawy jedzeniem.
dobre!😁

ja teraz uczę, że jak zbliża się do czegoś i uderzy głową to będzie ała...😂dzisiaj dwa razy rano uderzył w szafę głową ja powisiałam za trzecim to popatrzył na mnie zawrócił i poszedł w drugą stronę 🤣
dzisiaj małemu pokazywałam jak robię kawę w ekspresie to było tylko łoł...a jak woda leciała to śmiech i potem kawa znowu śmiech,
to jest tak zabawne i słodkie, uczysz drugiego człowieka totalnych podstaw😍

Kurcze a może trzeba zmienić mleko?Bo Wy chyba jesteście też na antyalergicznym?
Bo moja była niby na nutramigenie czyli też antyalergicznym ale na nim miała dramat...teraz jest na aminokwasowym"neocate" na receptę bo inaczej to z torbami można iść i na nim jako tako...bo ten policzek co chwilę jest czerwony i ją ewidentnie swędzi ale co tam jeden policzek do tego co Wy macie:oops:
Nie proponował Wam alergolog???
Tak i dlatego jesteśmy na bebilon pepti.

Protopic zawiera takrolimus z tego co mi wiadomo to nie steryd ale też o działaniu immunosupreesyjnym. Tak 10 g ok 60 zł, ostatnio poprosiłam o większą tubkę bo też właśnie placki na nogach i rączkach to 30 g 150 zł🙈 dermicin dziewczyny polecały, on jest na ciemieniuchę, on ma tez takie łuski jak mu to zaschie ale raczej ma problem sucha skórą ale szampony nawilżające też nie pomagają. A ja to nawet nie wiem po kim ten azs bo ja to miałam problem z łojotokowym zapaleniem skóry dlatego mam nadzieję że synus wyrosnie😅. No szkoda mi go najbardziej jak się drapie, ale na szczęście jak już kiedyś pisałam to bardzo radosne i pogodne dziecko. Zwykle raz dziennie sobie rozdrapie i spokój ale Zauważyłam też że sie drapie jak np przebudzi się w nocy albo wieczorem nie może zasnąć jest zmęczony. A Wy uporałyście się już z katarem?
No to to jest dramat, strasznie drogi 🙄
Mój narzeczony był dziś u dermatologa i przy okazji zapytał o małą, opisał jej te zmiany na ciele i powiedziała mu, że skoro on ma AZS to córka z takimi zmianami w takim razie też ma. I powiedziała, że AZS to alergia na coś. Mój musi sobie zrobić panel testów uczulających ten rozszerzony, bo 2 lata temu robił ale podstawowy. A mała w takim razie też ma na coś alergie... Tylko kurka wodna nie mam bladego pojęcia na co... 😭 I trzeba ten alergen wyeliminować, by zmiany zniknęły. Najgorzej jak to będzie na białko mleka krowiego, a to jest w większości produktach 😵
Dała ta dermatolog namiary na dobrą dermatolog dziecięca w Bielsku to w pondz będę dzwonić i ją umawiać.
A my ciągle szukamy zębów 🤣🤣
A ja nie szukałam i mnie zaskoczyły przemiło 🥰
My też. Wczoraj pediatra potwierdziła, że do roczku ma czas spokojnie.
( I nie miała uwag, że Melania waży 10kg 😂 heh, nie czepiam się 😉, powiedziała to jak mała chciała jej zwiać z przewijaka ) teraz już fałdki zrzuca, widzę to po tym, że ubranka robią się luźniejsze. Masa jednak zostanie, takie ma "ciężkie" kości, po Tacie i mamusi 😏
Ja też jestem grubej kości, nawet jak byłam szczuplejsza od moich koleżanek w klasie w liceum to zawsze ważyłam więcej niż one, bo też jestem dodatkowo wysoka 😋 A narzeczony to wysoki na 2 metry i szczuplak 😁
Drobny placek lekko czerwony. Świadomość ze mąż to ma sprawia ze jak tylko coś u niej widzę to podpinam pod łuszczycę
Na razie jest mały i tylko jeden, więc tylko obserwacja wystarczy i nie ma się na razie co przejmować 🙂 Gorzej jak będzie występować gdzie indziej.

Co do kataru to nadal walczymy i walczymy. Plus taki, że mała ma dobry humor i przesypia noce z dwiema pobudkami na karmienie i w nocy potrafi w miarę normalnie oddychać i nie meczy się przy karmieniu. Natomiast już rano ok. 5-6 już znów się zbiera wydzielina w nosku i znów zapchany. Ale 3 razy dziennie się inhalujemy, zakraplamy Marimerem, oklepujemy plecki i odciągamy nosek. Odciągam częściej niż 3 razy, jak już słyszę, że ma zapchany. Wieczory są trudniejsze, bo jak jest strikte po odciągnięciu to jeszzcse ten katar w środku zalega i wtedy się męczy przy karmieniu, ciagke odrywa by złapać oddech i jak już tak za długo to płacze i ją na rękach usypiam. A jak zaśnie to się budzi co pół godzinki ( nawet czasem po 15 minutach 😋)

Mój narzeczony był dziś u dermatologa i przy okazji zapytał o małą, opisał jej te zmiany na ciele i powiedziała mu, że skoro on ma AZS to córka z takimi zmianami w takim razie też ma. I powiedziała, że AZS to alergia na coś. Mój musi sobie zrobić panel testów uczulających ten rozszerzony, bo 2 lata temu robił ale podstawowy. A mała w takim razie też ma na coś alergie... Tylko kurka wodna nie mam bladego pojęcia na co... 😭 I trzeba ten alergen wyeliminować, by zmiany zniknęły. Najgorzej jak to będzie na białko mleka krowiego, a to jest w większości produktach 😵
Dała ta dermatolog namiary na dobrą dermatolog dziecięca w Bielsku to w pondz będę dzwonić i ją umawiać.
Powiem Ci szczerze, że myślałam że już wyeliminowałaś nabiał ze swojej diety ze wzg na problem skórny Nelci🤔
Spróbuj a zobaczysz różnicę na pewno..
Uwierz mi nie jest to nie wykonalne....ja kiedyś jak byłam na diecie to wyeliminowałam nabiał z diety bo przy łuszczycy najlepiej ograniczać i skóra była superrr a posiłki też dało się ogarnąć co wcześniej wydawało mi się niemożliwe bo ja to mega nabiałowa jestem:)

reklama

A ja nie szukałam i mnie zaskoczyły przemiło 🥰

Ja też jestem grubej kości, nawet jak byłam szczuplejsza od moich koleżanek w klasie w liceum to zawsze ważyłam więcej niż one, bo też jestem dodatkowo wysoka 😋 A narzeczony to wysoki na 2 metry i szczuplak 😁

Na razie jest mały i tylko jeden, więc tylko obserwacja wystarczy i nie ma się na razie co przejmować 🙂 Gorzej jak będzie występować gdzie indziej.
Mi się do tych jego zębów nie spieszy 🤣mówię szukamy w sensie że mały wkłada wszystko do buzi I idą potoki śliny.
Tak nam też to mówiła alergolog o azs, u dorosłego o tyle dobrze ze testy wykażą na co uczulony.

Do góry