reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Rany mój dzień dzisiejszy był kosmiczny zabawki już są ble...
Jest tylko czwórkiakowanie wszędzie gdzie się da, a przy tym przystanki na siadanie i jęczenie, podciąganie się na wszystkim i tutaj UWAGA na jeżeli ikea strasznie się ślizga...:o
płacz, siniaki, nabite guzy za 30 s znowu to samo....
Drzemki rany na min nie mogę zostawić dzisiaj włożył sobie do buzi całego gryzaka w kształcie smoczka i zaczął się dławić odrazu siusiu mi się odechciało 🙃
A jedzenie to wygląda tak przy blw 1h pichcenia, 0,5h jedzenia a raczej rozrzucania i 1,5 h sprzątania (dzisiaj podałam buraka 🤦🏻‍♀️)
A spacer nie po co spacerówka jest nudna jak można eksplorować cały świat a nie tylko to co mama pokazuje🤣
Dzisiaj kocyk, park i we trójkę 3h spędziliśmy to był bieg za małym po trawie, gra na czas kto ile liści zgarnie przy czym my zabierajac mu je a on próbując je zjeść 🥶
No i niestety na wieczór temperatura skoczyła do 37,4 oby nic dalej, narazie nic nie poddaje ale czeka nas czuwanie☹️🙄
Jestem padnięta!!!
Rany jak te chwile uciekają gdzie jest mój chudy grubasek dzisiaj go ważyliśmy i 8,57 😂

reklama
Tak, żarciem się nie przejmuję, wodę świeżą ma przy łóżku i cały czas pije. Obu dzisiaj dałam paracetamol na noc, Marcelinie idą zęby i tak wczoraj czadu dała, że prawie nie spałam, a Dobrusia zaczęła mieć już 38,5 więc wolałam nie ryzykować, że jeszcze wzrośnie. Ja mam nadzieję,że to nie początek ospy czy bostonki, trzydniówkę już miała 3 lata temu.
Oby nie! 38,5 to już bym wariowała 😱 Obie biedne. Ja narazie mam dosyć niech te kolejne żeby przyjdą kiedyś ale nie teraz, nie jutro 😂🤪
Dużo zdrowia dla Dobrusi i Marcysi🥰
Kochana trzymaj się kto jak nie Ty❤️

e tam nie jadłaś dobrego 😛 nie no żart może tak masz
ja to generalnie kompletnie mięso mnie odrzuca niestety za dużo filmów dokumentalnych i mam je wszystkie przed oczami🙈
a jeszcze teraz czytałam, że Czesi wycofali naszą wołowinę wykryli przekroczenie norm antybiotykami 60-krotnie m.in penicylina mój facet uczulony powodzenia zjeść taką krowę ☠️

ps oczywiście jak jestem u kogoś to nie wybrzydzam ale mój M i owszem🤣
O kuzwa. Mnie tez by powaliło bo mam uczulenie na penicylinę. Ogólnie nasze mięso jest najbardziej szprycowane niż te z Niemiec lub Belgii. Tam mają jakieś restrykcje a u nas coś tam jest ale można mięso szprycować ile wlezie.

Jest tylko czwórkiakowanie wszędzie gdzie się da, a przy tym przystanki na siadanie i jęczenie, podciąganie się na wszystkim i tutaj UWAGA na jeżeli ikea strasznie się ślizga...:o
Drzemki rany na min nie mogę zostawić dzisiaj włożył sobie do buzi całego gryzaka w kształcie smoczka i zaczął się dławić odrazu siusiu mi się odechciało 🙃
A jedzenie to wygląda tak przy blw 1h pichcenia, 0,5h jedzenia a raczej rozrzucania i 1,5 h sprzątania (dzisiaj podałam buraka 🤦🏻‍♀️)
A spacer nie po co spacerówka jest nudna jak można eksplorować cały świat a nie tylko to co mama pokazuje🤣
Dzisiaj kocyk, park i we trójkę 3h spędziliśmy to był bieg za małym po trawie, gra na czas kto ile liści zgarnie przy czym my zabierajac mu je a on próbując je zjeść 🥶
No i niestety na wieczór temperatura skoczyła do 37,4 oby nic dalej, narazie nic nie poddaje ale czeka nas czuwanie☹️🙄
Jestem padnięta!!!
Rany jak te chwile uciekają gdzie jest mój chudy grubasek dzisiaj go ważyliśmy i 8,57 😂

Rany boskie teraz żeś mnie pocieszyła. 😃😃 Ale z blw to tak jest, dziś robiłam makaron w sosie pomidorowym z ciecierzycą, i oczywiście upichcisz dla całej familii a dziecko sobie 4 makaroniki skubnie. Znów chciała karmić psa ale że mąż stał na straży to nie nakarmiła. Ogólnie mąż to by chciał aby ona pięknie jadła, bez brudzenia się i robienia ogólnego bałaganu. Ja w tej kwestii jestem jednak wyluzowana.

A nawiasem mówiąc dzięki za przepis na zupkę. Nie miałam tylko sosu Worecestershire i kminu bo mi się skończył, ale zupka mega! Będzie u nas często gościć. Dziękuję za przepis :-)

Tak, żarciem się nie przejmuję, wodę świeżą ma przy łóżku i cały czas pije. Obu dzisiaj dałam paracetamol na noc, Marcelinie idą zęby i tak wczoraj czadu dała, że prawie nie spałam, a Dobrusia zaczęła mieć już 38,5 więc wolałam nie ryzykować, że jeszcze wzrośnie. Ja mam nadzieję,że to nie początek ospy czy bostonki, trzydniówkę już miała 3 lata temu.
Ponoć teraz epidemia jakiś biegunkowych spraw. Oby szybko przeszła temperatura

Chyba taki etap, u nas jest podobnie. Za każdym razem płacz przed zasypianiem. Mam wrażenie że wie że musi iść spać zaraz, a nie chce bo np. chcę się bawić albo przetwarza nowości. W nocy albo jest max 2 pobudki albo śpi po przebudzeniu o 23 i nakarmieniu do samego rana. Dziwny etap właśnie nastał.
Bardzo dziwny , do tej pory zasypiala sama w łóżeczku a teraz najpierw bujamy na rękach i jak zaśnie odkładamy a ona znowu oczy otwarte i próbuje sama ale przewala się jakby chciała spać a nie może

Ponoć teraz epidemia jakiś biegunkowych spraw. Oby szybko przeszła temperatura
Ogólnie teraz podobno jest jakiś wirus w powietrzu, dużo osób i dzieci chorych albo przeziębionych. Od szwagierki półtora roczny synek też chory. Koleżanka, która pracuje w szpitalu na oddziale dziecięcym mówiła, że teraz panuje zapalenie płuc u dzieci.

Ostatnia edycja:
Ogólnie teraz podobno jest jakiś wirus w powietrzu, dużo osób i dzieci chorych albo przeziębionych. Od szwagierki półtora roczny synek też chory. Koleżanka, która pracuje w szpitalu na oddziale dziecięcym mówiła, że teraz panuje zapalenie płuc u dzieci.
Tak jest z dziećmi co roku. Od 20 lat jak pracuję w szkole, przełom wrz/paź. Frekwencja max 50%. Rok w rok to samo.
Ja też co roku podłapywałam te infekcje od dzieciaków.
Każdego roku, serio.
Nagłe skupienie dzieci, po wakacjach dawało taki efekt.
I mimo tego masowego chorowania nikt nigdy nie robił nauki zdalnej 😉

Jestem padnięta!!!
No to już wiemy co nas czeka🤣
Tylko pytanie czy lepiej być przygotowanym czy lepiej być nieświadomym?🤣
Ja czuję , że jak moja ruszy to będzie masakra bo z jej temperamentem nie będzie przeszkód których by nie można ominąć albo wziąć na kark🤣
Piękna waga u Twojego synka:)
No i mam nadzieję ,że temp opadła✊

reklama
Protopic zawiera takrolimus z tego co mi wiadomo to nie steryd ale też o działaniu immunosupreesyjnym. Tak 10 g ok 60 zł, ostatnio poprosiłam o większą tubkę bo też właśnie placki na nogach i rączkach to 30 g 150 zł🙈 dermicin dziewczyny polecały, on jest na ciemieniuchę, on ma tez takie łuski jak mu to zaschie ale raczej ma problem sucha skórą ale szampony nawilżające też nie pomagają. A ja to nawet nie wiem po kim ten azs bo ja to miałam problem z łojotokowym zapaleniem skóry dlatego mam nadzieję że synus wyrosnie😅. No szkoda mi go najbardziej jak się drapie, ale na szczęście jak już kiedyś pisałam to bardzo radosne i pogodne dziecko. Zwykle raz dziennie sobie rozdrapie i spokój ale Zauważyłam też że sie drapie jak np przebudzi się w nocy albo wieczorem nie może zasnąć jest zmęczony. A Wy uporałyście się już z katarem?
nie jestem na bieżąco z zagadnieniem alergii ale z tego co pamiętam to azs jest często u dzieci o bardzo jasnej cerze, jasnych włosach, brwiach, piegach. ja i mąż nie mieliśmy/ nie mamy azs a córka miała, ale ja jestem alergikiem na prawie wszystkie wziewne i to wystarczy, żeby dziecko odziedziczyło skłonności. i jak już pisałam kiedyś to miała też łzs - a ja myślałam, że to ciemieniucha, bo to bardzo podobnie wygląda. więc może mieć i to i to:( ale diagnozę stawia lekarz

Do góry