reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Jak u Was z zasypianiem wieczornym . W dzień jest super zasypia bez problemu a w nocy kręci się i wierci i nie chce usnąć . Macie jakieś sprawdzone sposoby?
Chyba taki etap, u nas jest podobnie. Za każdym razem płacz przed zasypianiem. Mam wrażenie że wie że musi iść spać zaraz, a nie chce bo np. chcę się bawić albo przetwarza nowości. W nocy albo jest max 2 pobudki albo śpi po przebudzeniu o 23 i nakarmieniu do samego rana. Dziwny etap właśnie nastał.

reklama
Kurcze a my tak wczoraj dyskutowałyśmy o tej alergii itd...a moja dzisiaj rano zesypana....na plecach taka "kaszka" na dekolcie i rączkach plamy czerwone...fuck...i pytanie od czego?🤔
Wczoraj z nowych rzeczy dostała mus jabłko-gruszka-dynia więc może od dyni bo dawno jej nie było u nas w menu?
A i jeszcze jadła przez dwa dni słoiczek jarzynki z łososiem a tam selera 20% więc może seler?
Nie przypuszczałam ,że rozszerzanie diety jest tak skomplikowane:oops:
może być w końcu ...a to feler rzecze seler...

No chodziło mi o to że w kotletach wege szukam smaku warzyw a nie mięsa🤣
No właśnie kiedyś kupiłam jakiegoś burgera wege ze zbóż i to była masakra:oops:
Zdecydowanie nie moje smaki ale to może dlatego że ja z mięsnych rzeczy to tylko filet z kury:)
e tam nie jadłaś dobrego 😛 nie no żart może tak masz
ja to generalnie kompletnie mięso mnie odrzuca niestety za dużo filmów dokumentalnych i mam je wszystkie przed oczami🙈
a jeszcze teraz czytałam, że Czesi wycofali naszą wołowinę wykryli przekroczenie norm antybiotykami 60-krotnie m.in penicylina mój facet uczulony powodzenia zjeść taką krowę ☠️

ps oczywiście jak jestem u kogoś to nie wybrzydzam ale mój M i owszem🤣

Do tego co Pati napisała to jeszcze dodam, że w miejscu, gdzie opłacasz, po podaniu kodu, przyjdzie Ci sms z kodem potwierdzającym, który podajesz np na recepcji i to wszystko.

Dziewczyny, ratunku, Dobrusia znowu chora, ja oszaleję, tym razem z gorączką, pół dnia przespała i od 18 znowu śpi. Zjadła tylko odrobinę budyniu dzisiaj.
rany co za masakra skąd ta gorączka? biedna ☹️z jedzeniem nie ma problemu ale pamiętaj o wodzie musi mega dużo pić żeby się nie odwodnić zresztą co ja pisze masz już trzecie....

Jak u Was z zasypianiem wieczornym . W dzień jest super zasypia bez problemu a w nocy kręci się i wierci i nie chce usnąć . Macie jakieś sprawdzone sposoby?
bajki, kołysanki albo pokazywałam gwiazdy na suficie i opowiadałam (trzeba mieć projektor) ale u mnie to teraz jest tak, że ciągły ruch za nic po g. 19 wyciszanie go ale widzę siewka i odrazu do łóżka po 3 już śpi. Może musi się wyszaleć😜

Do tego co Pati napisała to jeszcze dodam, że w miejscu, gdzie opłacasz, po podaniu kodu, przyjdzie Ci sms z kodem potwierdzającym, który podajesz np na recepcji i to wszystko.

Dziewczyny, ratunku, Dobrusia znowu chora, ja oszaleję, tym razem z gorączką, pół dnia przespała i od 18 znowu śpi. Zjadła tylko odrobinę budyniu dzisiaj.
Ale ja Ci współczuję z tymi chorobami dzieciaków 😞 Moja Nela ma od tygodnia tylko ( i aż) katar i to jest taka męczarnia dla dziecka 😭 Dużo zdrówka dla Dobrusi i wytrwałości dla Ciebie 😙

rany co za masakra skąd ta gorączka? biedna ☹️z jedzeniem nie ma problemu ale pamiętaj o wodzie musi mega dużo pić żeby się nie odwodnić zresztą co ja pisze masz już trzecie....
Tak, żarciem się nie przejmuję, wodę świeżą ma przy łóżku i cały czas pije. Obu dzisiaj dałam paracetamol na noc, Marcelinie idą zęby i tak wczoraj czadu dała, że prawie nie spałam, a Dobrusia zaczęła mieć już 38,5 więc wolałam nie ryzykować, że jeszcze wzrośnie. Ja mam nadzieję,że to nie początek ospy czy bostonki, trzydniówkę już miała 3 lata temu.

reklama
Zawsze czekam do pierwszego ziewnięcia, wtedy szybka kąpiel, cycyś, kołysanka- mruczanka i śpi.
Nie zaczynam jej rozbierać gdy jest uchachana, kilka razy to nie wypaliło.
Mamy jednak w miarę stały rytuał i do 20 nigdy nie czekałam na ziewka, jak do tej pory.

Do góry