reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

a jeszcze odnośnie alergii, córka mojej koleżanki miała od samego początku problemy skórne, uczulona na bmk, kakao, barwniki spożywcze i coś tam jeszcze i też dostawała różne specyfiki od lekarzy, była pod kontrolą poradni alergologicznej, smarowała małą różnymi maściami na zamówienie a jej skóra wyglądała coraz gorzej, jakby miała siniaki na całym ciele. i powiedziała w końcu dość, mała miała wtedy z 6 lat, poszperała w necie, w książkach, gadała z różnymi ludźmi i ułożyła jej specjalną dietę - bez laktozy, glutenu, cukru. do tego jakieś witaminy, olej lniany budwigowy i tak przez 3 mce. wiecie, że tak ją wyprowadziła, że teraz ma normalną skórę, aż lekarka pytała o to wszystko, bo jej wnuczka też taka była

reklama
a jeszcze odnośnie alergii, córka mojej koleżanki miała od samego początku problemy skórne, uczulona na bmk, kakao, barwniki spożywcze i coś tam jeszcze i też dostawała różne specyfiki od lekarzy, była pod kontrolą poradni alergologicznej, smarowała małą różnymi maściami na zamówienie a jej skóra wyglądała coraz gorzej, jakby miała siniaki na całym ciele. i powiedziała w końcu dość, mała miała wtedy z 6 lat, poszperała w necie, w książkach, gadała z różnymi ludźmi i ułożyła jej specjalną dietę - bez laktozy, glutenu, cukru. do tego jakieś witaminy, olej lniany budwigowy i tak przez 3 mce. wiecie, że tak ją wyprowadziła, że teraz ma normalną skórę, aż lekarka pytała o to wszystko, bo jej wnuczka też taka była
Super Takie historie pocieszają 🙂 koleżanka wczoraj mi mówiła że np u nich azs od prania w loveli. Mnie ogólnie najbardziej w tej alergii wkurza że nie wiem od czego i jak mu pomóc oprócz tych maści i lekarzy🙈. Normalnie zazdroszczę tym którzy znaleźli przyczynę bo byłabym w stanie zmienić dietę samej robić proszek do prania czy cokolwiek innego ale u nas to nic takiego oczywistego pozatym ja to chyba słaby obserwator w dodatku jestem🙃😉pociesza mnie jedynie fakt ,że dużo osób mówi że mieli podobnie i dziecko z tego wyrosło ,czekam na ten moment z niecierpliwością 💪😅

Super Takie historie pocieszają 🙂 koleżanka wczoraj mi mówiła że np u nich azs od prania w loveli. Mnie ogólnie najbardziej w tej alergii wkurza że nie wiem od czego i jak mu pomóc oprócz tych maści i lekarzy🙈. Normalnie zazdroszczę tym którzy znaleźli przyczynę bo byłabym w stanie zmienić dietę samej robić proszek do prania czy cokolwiek innego ale u nas to nic takiego oczywistego pozatym ja to chyba słaby obserwator w dodatku jestem🙃😉pociesza mnie jedynie fakt ,że dużo osób mówi że mieli podobnie i dziecko z tego wyrosło ,czekam na ten moment z niecierpliwością 💪😅
A od urodzenia ta alergia na Lovele czy pozniej wyszła? Bo ja w sumie nie zmieniałam nic do prania. Ja używam mleczko z Loveli. Może też być na to.
Nooo, masz rację, naviesze jest to, że nie wiadomo z czego to jest... 😔

A to chociaż wiesz od czego😀😉 u nas w nocy kilka pobudek z rzewnym płaczem a ja nie mam pojęcia od czego 🤷‍♀️
Może też zęby tylko jeszcze ich nie widać...

Też lubię takie rzeczy czytać...
Ja już zgłupiałam...wczoraj nie dostała nic nowego a plam jeszcze więcej się pojawiło🙁
Czyżby dalej ten seler lub łosoś wychodził?
Nie wiem ale dzisiaj na samym mleku jest...i tak przez parę dni aż mam nadzieję , że zejdą te plamy.

A od urodzenia ta alergia na Lovele czy pozniej wyszła? Bo ja w sumie nie zmieniałam nic do prania. Ja używam mleczko z Loveli. Może też być na to.
Też zaczęłam i lovele podejrzewać , że może jak pralka nie wypłucze dobrze prania?
A może jak dodałam do prania odplamiacz też z loveli?Bo ostatnio tak robiłam pranie!
Nie wiem już gdzie szukać przyczyny...🤔

Podobnie było z moim mężem - już dorosły, chłop po 30 i wyszło mu na testach alergia na bmk, sezam i kilka jeszcze. Przez prawie rok był na diecie bez glutenu, bez nabialu, bez cukru, bez wieprzowiny i bez alkoholu. Po tym czasie zniknęły problemy jelitowe, testy na alergie wyszły jakby nigdy nie miał alergii no i dużo lepsze samopoczucie. Było to kilka lat temu i od tego czasu spokój. Myślę, że warto zrobić taki kilkumiesięczny detoks jeśli ktoś ma problemy.

Może też zęby tylko jeszcze ich nie widać...

Też lubię takie rzeczy czytać...
Ja już zgłupiałam...wczoraj nie dostała nic nowego a plam jeszcze więcej się pojawiło🙁
Czyżby dalej ten seler lub łosoś wychodził?
Nie wiem ale dzisiaj na samym mleku jest...i tak przez parę dni aż mam nadzieję , że zejdą te plamy.

Też zaczęłam i lovele podejrzewać , że może jak pralka nie wypłucze dobrze prania?
A może jak dodałam do prania odplamiacz też z loveli?Bo ostatnio tak robiłam pranie!
Nie wiem już gdzie szukać przyczyny...🤔
Spróbuj zmienić to mleczko Lovela. Mleczka, płyny do prania i płyny do płukania lubią zostawiać mikrozłogi we włóknach i potem mogą się dziać takie niefajne rzeczy. Ja używam od jakiegoś czasu samego proszku Mr Ziggy na 40* i powiem, że fajny jest, a zamiast odplamiacza pól godziny przed praniem wszystkie plamy jadę mydłem galasowym. Mi nie przeszkadza, że coś jest trochę sztywniejsze (suszarki niestety jeszcze się nie dorobiłam).

A gdzieś nam Vanes zaginęła...🤔
No też zauważyłam @Vaness gdzie jesteś?

reklama
Też jakoś tak jak u nas i lekarz polecił im jelp a tu chyba ktoś pisał że jest jednym z najbardziej alergizujących ale widocznie na każdego działa co innego 😬

Do góry