reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Też o tym czytałam i właśnie ostatnio zapoznałam się z historią rocznego Bartusia z tą chorobą. Influencerka Maffasion pomogła rodzinie zebrać całe 9 milionów na lek dla niego. Jak oglądałam to i tego bobaska to też ryczałam jak bóbr 😭
Starszna choroba...
Najbardziej ta bezradność rodziców mnie zasmuca. Widząc że inne dziecko już uzbierało z jednej strony cieszą się z drugiej są przerażeni że oni mają mało bo niektóre zbiórki są na samym początku 😔

reklama
Najbardziej ta bezradność rodziców mnie zasmuca. Widząc że inne dziecko już uzbierało z jednej strony cieszą się z drugiej są przerażeni że oni mają mało bo niektóre zbiórki są na samym początku 😔
Ja bym najbardziej chciała aby żadne dziecko nie musiało od początku swojego życia zmagać się z chorobami. Dzieciaki na to zwyczajnie nie zasłużyły. Zasłużyły na miłość i na zdrowe doradtanie. Dla mnie to jest wielka niesprawiedliwość np. Że takiego żula nie szanuje siebie i życia i pije ile wlezie a taki maluch od początku ma pod górkę i walczy 😪

A ja recenzjonuje te Ekologiczne pieluchy z Rossmanna. Jestem w szoku, mięciutkie w podobie Bambo Nature, wkład chłonny w środku ma komiczny kolor bo można cały czas myśleć że jest tam kupa 😂😂😂 ale nie śmierdzą i siusiu też w nich nie czuć. Obecnie są za 19.99 i kupie jeszcze jedną paczkę bo i tak będziemy siedzieć w pantsach, ale tak w domu pampersy mogą być.
No właśnie byłam ich ciekawa. My cały czas Bambo Nature ale nieraz jak nie zdążę zamówić to kupuje mała paczkę innych pieluszek. To w takim razie wypróbuję 🙂 A kolor to dobrze, że taki mają bo to znaczy, że rzeczywiście nie bielone chlorem 🙂

Mam pytanko do mam karmiących piersią. Jak często wasze maluchy dopominają się o mleko odkąd rozszerzacie dietę? Czy bardzo zredukowała się ta ilość karmień na dobę?
Moja się nie upomina o pierś dopóki sama jej nie dam 😜 Ale faktycznie mniej karmień jest jak są stałe posiłki, za to w nicy nadrabia 😁
Nic nie mów na mnie też boli gardło 🙈dajesz coś więcej oprócz witaminy C?
Mnie też gardło boli od kilku dni. Ale biorę tabletki na ssanie dla kobiet karmiących.

Spóźniona sesja z 7 miesięcy 🥰
IMG_20211027_105528.jpg
IMG_20211027_105610.jpg

U nastolatków przychodzi taki okres , że są tacy hiper nadwrażliwi na wszystko. Pracując na basenie, widziałam nie raz takie pocięte nadgarstki u nastolatków obu płci. Mój osobisty syn, na codzień pewny siebie, akceptowany chłopak, otwierał kiedyś okno, płacząc ( chyba jedyny raz w życiu), że jest nic nie wart i chce ze sobą skończyć. To są traumy dla rodzica wielkie. Nie chciał gadać, ale chciał pisać, przesiedziałam z nim wtedy pół nocy, na kartkach z bloku pisząc prowadziliśmy rozmowę.
Współczesme dzieciaki są poddane większej presji niż my byliśmy.
Dlatego też mój mąż już lekko drży na myśl o Melanii dorastaniu 😒
To prawda, choć sama pamiętam, że miałam myśli samobójcze i rysowałam sobie cyrklem krwawe wzorki na rękach, tępymi igłami przebijałam uszy. W sumie teraz wiem, że to tez bylo samookaleczenie. A współcześnie dzieciaki mają raz, że dużo na głowie, dwa, że za dużo bodźców, a trzy presja ze strony rówieśników.

Też się już boje. Mam nadzieję że Anastazja będzie gruboskórna za tatą.
A tak jeżeli jesteśmy w temacie depresji u młodzieży, u nas pomoc psychologiczna mocno kuleje, a faktycznie powinna być na wyciągnięcie ręki i na najwyższym poziomie na NFZ, i nikt nie powinien się dziwić że ktoś korzysta z pomocy psychologicznej. A zazwyczaj młodzież boi się że ktoś go wyśmieje bo może "czub".
Jagoda się całe szczęście nie wstydzi, ale wątpię, że będzie o tym gadać. Ja zawsze jej mówiłam, że tak jak ortopeda jest od kości, nefrolog od nerek, neurolog od nerwów itp., tak psychiatra i psycholog jest od wyleczenia bałaganu w głowie.

Serio?! Za moich czasów to w sumie był wstyd by iść do psychologa bo człowieka brali za jakiegoś chorego za nie wiadomo co.
Teraz coraz rzadziej to jest tabu, myślę, że to może być powod.

A ja recenzjonuje te Ekologiczne pieluchy z Rossmanna. Jestem w szoku, mięciutkie w podobie Bambo Nature, wkład chłonny w środku ma komiczny kolor bo można cały czas myśleć że jest tam kupa 😂😂😂 ale nie śmierdzą i siusiu też w nich nie czuć. Obecnie są za 19.99 i kupie jeszcze jedną paczkę bo i tak będziemy siedzieć w pantsach, ale tak w domu pampersy mogą być.
O, dobrze,że piszesz, mam w koszyku to wezmę ze dwie paczki ❤️

@Patii26 i w sumie Netflixa mamz powrotem, ale nie oglądam chwilowo Locke&Key, bo wpadłam po uszy w Glee. Stara baba a serial dla nastolatków 🙈😂😂

reklama
O moja mama generalnie super, ubóstwia małego i ma świra na jego punkcie. Niestety też lubi wspominać stare czasy, że kiedyś to się robiło tak czy srak. Głównie chodzi o dodawanie soli do potraw, cukier itp. Odpowiadam tak jak ty, że cywilizacja już poszła do przodu i od tamtego czasu dużo się zmieniło 😁Na szczęście nie ma spięć między nami z tego powodu.
no właśnie to zależy jaki wydźwięk mają takie opowiastki, jak tylko sentymentalne wspomnienie to ok. można podyskutować jakie to teraz różnice są. ale pewnie u Mary to się nazbierało tego i ma już dość😤

Do góry