reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Akurat doskonale rozumiem. Bo my z Nelką leżałyśmy w maju na onkologii kilka dni i widok tych dzieci z białaczką straszny 😞 Była tam taka dziewczynka chhba 3 latka miała, taka słodka i rozmawiałyśmy z jej mamą to mówiła, że zaczęło się od głupiej wysypki na ciele, poszła z tym do lekarza i innych specjalistów i w badaniach krwi wyszło, że to białaczka 😞 Mówiła, że są w szpitalu 50 dni, potem 2 tygodnie w domu ( przerwa od chemii i leków) i potem znów na 50 dni do szpitala 😭 Tak im współczułam, bo ja sobie tego nie wyobrażam, tyle czasu w szpitalu leżeć z chorą córeczka 😭 Mówiła, że jest jej ciężko, ale musi się trzymać dla niej, nic innego nie da się zrobić tylko mieć nadzieję i walczyć.
z Nelką a czemu?
to i tak Was podziwiam kilka dni wytrzymałyście🙄
najgorsze jest to że te dzieci są takie pogodne i pełne życia a Tobie się ryczeć chce 😭
jestem twarda ale to mnie rozmiękcza totalnie jakie życie nie sprawiedliwe jest 😭

reklama
Jasiek nie potrafi rąk zgrać z nogami 😆 stoi na czterech i się buja😃nogi idą do przodu a ręce przyklejone do podłogi i ląduje na twarzy.. Nie wiem kiedy on to ogarnie.. Prędzej się wykończę psychicznie bo jest tyle krzyku przy tym że masakra.. 😵
rano wstaniesz i pójdzie 😂
mój non stop upadał bo miał asymetrię w obręczy barkowej i zdaniem neurolog daleko jeszcze miało być do siadania, raczkowania a tydz po wizycie już to robił a teraz podciąga się non stop
więc teraz d.... obita😜 a jak zmęczony to i poliże podłogę też 🙄

z Nelką a czemu?
najgorsze jest to że te dzieci są takie pogodne i pełne życia a Tobie się ryczeć chce 😭
jestem twarda ale to mnie rozmiękcza totalnie jakie życie nie sprawiedliwe jest 😭
Leżałyśmy wtedy z tym guzem na szyi, bo miała badania pod kontem nowotworu, miałamrobiony rezonans, usypiali ją do tego. Miała wtedy niecałe 6 tygodni, taka malutka 😭 Ale na szczęście nic nowotworowego to nie było, zdiagnozowali Fibromatoza Colli i kręcz szyi, kontrolujsmy się co miesiąc u hematologa i robimy usg i badania krwi, wszystko tam w szpitalu gdzie leżałyśmy w Chorzowie. Byłyśmy na kontroli w wrześniu, z usg szyi wychodzi, że to jednak był tylko kręcz szyi, bo guz na mięśniu MOS "zniknął", jedynie widać różnicę między dwoma mięśniami i jakby to była Fibromatoza to by tak to nie wyglądało. Także cieszę się, że to kręcz tylko ( i aż). Niestety u takich noworodków i maluszków bardzo ciężko jest zdiagnozować różne takie rzeczy. Potrzeba nawet kilku Msc by się potem okazało co to naprawdę było.

Moja dzisiaj 3 razy wymiotowała przy jedzeniu :/ taki ma silny odruch wymiotny jak ma kawałek jedzenia na języku że aż nie wytrzymała biedna. Raz ugryzła kawałeczek jabłka, raz chleba i raz jak dostała papke na łyżeczce. W sumie zjadła ze 2 łyżeczki tej papki i wcześniej trochę musu z tubki. Tak że blw mogę sobie wsadzić za przeproszeniem :/ żadnych postępów od miesiąca. Martwić się czy uzbroić w cierpliwość?
Ja poprę to co Vanes napisała jeśli chodzi o ppdawanie jedzonka, ale oczywiście obserwuj. Czasami trzeba do neurologopedy pójść, bo mogą być problemy z integracją sensoryczną, choć przy takich maluchach chyba jeszcze za wcześnie, żeby diagnozować.

😂😂😂 ta ale ja się poddałam, codziennie dezynfekuje i niech sobie liże😜
ale z odkurzaczem 1-0 dla mamy sąsiadka pożyczyła mi kota cały dzień z głowy a odkurzacz jako stał tak stoi
właśnie zamówiłam dla nas kota 😂😂😂
Doczytałam ale przez chwilę się zastanawiałam, jaka rasa 🥴😂

A banan jak pokrojony? W słupki?
Ja nie kroję banana, tylko daję kawałek do łapki, bardzo dobrze sobie radzi.

Jasiek nie potrafi rąk zgrać z nogami 😆 stoi na czterech i się buja😃nogi idą do przodu a ręce przyklejone do podłogi i ląduje na twarzy.. Nie wiem kiedy on to ogarnie.. Prędzej się wykończę psychicznie bo jest tyle krzyku przy tym że masakra.. 😵
Marcelina dokładnie tak samo jeszcze niedawno, a teraz z dnia na dzień szybciej 🙈🙈

z Nelką a czemu?
Pati była z tym guzem na szyi, co był kręczem i jeszcze coś tam Nelcia ma do obserwacji, tylko nie mogę sobie przypomnieć 😂🙈

Leżałyśmy wtedy z tym guzem na szyi, bo miała badania pod kontem nowotworu, miałamrobiony rezonans, usypiali ją do tego. Miała wtedy niecałe 6 tygodni, taka malutka 😭 Ale na szczęście nic nowotworowego to nie było, zdiagnozowali Fibromatoza Colli i kręcz szyi, kontrolujsmy się co miesiąc u hematologa i robimy usg i badania krwi, wszystko tam w szpitalu gdzie leżałyśmy w Chorzowie. Byłyśmy na kontroli w wrześniu, z usg szyi wychodzi, że to jednak był tylko kręcz szyi, bo guz na mięśniu MOS "zniknął", jedynie widać różnicę między dwoma mięśniami i jakby to była Fibromatoza to by tak to nie wyglądało. Także cieszę się, że to kręcz tylko ( i aż). Niestety u takich noworodków i maluszków bardzo ciężko jest zdiagnozować różne takie rzeczy. Potrzeba nawet kilku Msc by się potem okazało co to naprawdę było.
to mi coś umknęło 😔 biedna Włoszka☹️jest takie cudo, że nie wiem 🥰

Ja to bym w życiu na tak dziwny pomysł nie wpadła
ba ja nawet nie wiedziałam że coś takiego jest 😂😂😂
ale się sprawdza najlepsze jest łapie kota żeby się nie turlał kot się śmieje ale tak do rozpuku (posłuchaj na YouTube
)
a ten go wyrzuca i się śmieje😂

Taki trochę szurnięty kotek 😂 Ale już mi się widzi 😃 Chyba zaraz zamówię 😂

reklama
Do góry