Każdy może mieć odmienne zdanie, fajne jest to, że każda jest inna. Szkoda tylko, że takimi słowami zwyczajnie atakujesz nas tutaj. Ja osobiście nigdy w życiu nie zagłosowałam na PiS, i nigdy nie zagłosuję, 500+ mogę nie brać, ale niech mi nie odbierają w podatkach i na litość niech się odpier.... od mojej macicy i od moich dzieci. To co się stało z tą 30latką to znieczulica, niedofinansowanie służby zdrowia, brak odpowiedniej ilości kadry (dodam, że to za aktualnego rządu najwięcej lekarzy i pielęgniarek się zwolniło i wyjechało z Polski) plus efekt mrożący ustawy. Odpowiedzialnością za to ostatnie pośrednio obarczam wszystkie rządy od 1993 roku, kiedy podpisany został tzw. kompromis aborcyjny, a w 1997 został zmieniony na tę formę, która funkcjonowała do października zeszłego roku, ale to PiS zaostrzył ustawę swoimi działaniami, to oni działają poza Konstytucją wycierając nią sobie gęby. To oni skłócili Polaków tak, że często rodziny nie są w stanie siedzieć przy jednym stole, bo się pozabijają, a wiele przyjaźni się rozpadło. Inne rządy kradły? Tak, zgadza się, i powinny za to zostać rozliczone. Jedyne co można powiedzieć, to że kradli mniej, i w białych rękawiczkach. A tu mamy nierząd, który kradnie oficjalnie i bez żadnych ograniczeń. To tak w skrócie. Poza tym ja nie kojarzę, żeby któraś z nas wpuszczała uchodźców swoimi słowami do Polski, za to uważam, że powinno się pomóc tym w najtrudniejszej sytuacji - kobietom w ciąży i dzieciom. Nie wmówisz mi, że takich osób nie ma. Nawet jeśli większość to młodzi mężczyźni z telefonami, to nadal część z tych osób to małe dzieci. Mi się zrobiło zwyczajnie przykro ale przez tę znieczulicę. Ale to moja zdanie i nie musisz się z nim zgadzać.