reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Biedne te nasze maluchy. U nas o ile jakiś czas rozszerzanie diety szło świetnie, w miarę bez alergii, tak od tygodnia młoda nie chce prawie nic jeść, sporadycznie coś chętnie zje (pomidora), a inne sprawdzone wcześniej rzeczy w ogóle wywala. Dzisiaj zjadła trochę kaszy manny z owocami, uff, ale to i tak mało...
Moja też dziubie jak kurka. Zrobiłam gofry to jeden pasek zjadła , dosypałam tych chrupek z gerbera to trochę je przekąsiła, a resztę zjadł piesek.
A powiedz mi Twoja sama nabiera sobie łyżeczką?? 😄 Czy tylko tak wyszło na filmiku. Bo u nas jedzenie na dwie łyżeczki i ona sobie nabiera ale gołą ręką wszystko a nie łyżeczką 😂

reklama
słuchajcie u nas po 2 tyg smarowania maścią robioną na łzs prawie schodzi wrzucam skład 😜
szczerze dziewczyny sprawdziłam i to jest ten sam skład co pudru w płynie no można powiedzieć że w pudrze w płynie nie wiadomo jakie są proporcje i tylko tyle 😜a może aż!
3 dni smaruje rano i wieczorem ta papka nic nie zmywam, właściwie wychodzi 5 razy bo 3 dnia na wieczór kąpiel i smaruje poldermin hydro creme
do mycia cetaphil em emulsja micellarna (tylko te miejsca chorobowe) i nic więcej
już tego diabelstwa prawie nie ma😜
Tylko, że ta maść pewnie nie jest wysuszająca i idzie fajnie ciało posmarować, a puder płynny jest wysuszający i tym nie posmarujesz całego ciała 😜 No ale Twój ma też zmiany ŁZS czyli trzeba trochę je zasuszyć, a Nela ma AZS i ma maści robione nawilżające i natluszczajace z innym składem 🙂 Bo my smarujemy całe ciałko 😁 A Wy tylko zmiany tak?

Ale śliczne spodenki 😍 skąd są?
Bambarillo, sprzedają w różnych sklepach internetowych.
Melania ma rozmiar 98 i nogawka 3 razy podwinięta.
(za drogie były, żeby kupić w sam raz na 3 miesiące tylko 😉)

Załączniki

• Screenshot_20211111-105355_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20211111-105355_Samsung Internet.jpg
    236,7 KB · Wyświetleń: 54
Tylko, że ta maść pewnie nie jest wysuszająca i idzie fajnie ciało posmarować, a puder płynny jest wysuszający i tym nie posmarujesz całego ciała 😜 No ale Twój ma też zmiany ŁZS czyli trzeba trochę je zasuszyć, a Nela ma AZS i ma maści robione nawilżające i natluszczajace z innym składem 🙂 Bo my smarujemy całe ciałko 😁 A Wy tylko zmiany tak?
tak tylko te zmiany i żadnych innych kosmetyków 🤪
ona bal powiedziała że nic pewnego bo Łzs może się zmienić w AZS nie ma reguły 🤷🏻‍♀️

a jak tam efekt po tych maściach? Utrzymuje się? Cały czas smarujesz tą maścią ze sterydem?

Miałam pytać o to samo jak tam u Was Pati te maści się sprawdzają?
Już Wam odpisuje dziewczyny. A więc my od wizyty u dermatologa smarujemy się codziennie rano i wieczorem ta maścią robioną na bazie wody i euceryny całe ciałko, po 0,5-1 h smaruje zmiany i wysypkę maścią robioną ze sterydem. I tak jak pisałam Wam wcześniej, że to był strzał w 10 i wszystko ładnie bladło, a niektóre zmiany nawet znikały, Wysypka też. No i tak smarowałam 2 tyg i nagle pojawiła się na nowo mocna i gęsta Wysypka na dekolcie i żuchwie przy uszach i całych plecach, szczególnie na górze przy karku, kark, no i na rękach i nóżkach też minimalnie była, ale najwięcej na dekolcie, brzuchu, i plecach i karku... Smarowałam tak samo i się nie poprawiało, czerwone placki na brzuchu pojawiły się na nowo. Widać było ewidentnie, że to uczulenie na coś, albo coś kontaktowego ( myślałam, że proszek i miałam w planach zmienić) albo no faktycznie uczulenie pokarmowe... W jednym dniu nawet nagle jej się zrobiło coś takiego jakby miała poparzoną skórę, nakie kółko i zniknęło jak gdyby nigdy nic po kilku h. No wyglądało to strasznie, zaraz wkleję zdj. Myślałam też, że może Nelka jest przesmarowana i tak reaguje jej ciało, więc jakiś czas, kilka dni nie smarowałam jej ciała 2 razy dziennie tylko raz, a częściej smarowałam tą wysypkę sterydem, niby coś pomagało ale nadal nie bardzo i wróciłam do smarowania 2 razy dziennie plus steryd no i powoli powoli znikało i faktycznie teraz to ma już fajne, nie ma tej wysypki. Ale ona się zaraz pojawi jak coś znów będzie nie tak... Ehh, już naprawdę mnie to męczy, ta niewiedza...
IMG_20211031_181927.jpg
IMG_20211031_181910.jpg
IMG_20211029_151533.jpg

A tutaj podaje Wam skład tych maści robionych.

Maść nawilżająca:
Eucerini
Aq. Destilatne aa ad 200,00

Maść z sterydem:
Hydrocortisoni 0,7
1% Sol. Ac Borici
Eucerini aa ad 100,0

reklama
Moja też dziubie jak kurka. Zrobiłam gofry to jeden pasek zjadła , dosypałam tych chrupek z gerbera to trochę je przekąsiła, a resztę zjadł piesek.
A powiedz mi Twoja sama nabiera sobie łyżeczką?? 😄 Czy tylko tak wyszło na filmiku. Bo u nas jedzenie na dwie łyżeczki i ona sobie nabiera ale gołą ręką wszystko a nie łyżeczką 😂
Niee, zdarza jej się przypadkiem, a tak to ja jej nakładam i zostawiam na talerzu po jej lewej stronie, bo prawą w ogóle nie tknie 😂 ciekawe czy będzie leworęczna po tatusiu.

Do góry