reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

my już zmieniliśmy na fotelik, mamy maxi cosi obrotowy własnie i troche lepiej sie jezdzi ale bez szału, nadal marudzi😂
Ooo a ktory obrotowy? On pasuje do tej bazy isofix? Czy wtedy trzeba baze tez zmienic? I jak sie sprawdza wlasnie obrotowy? Duzo lepiej przy wyciaganiu?

A dzieci zamierzacie wozic do 4ego roku faktycznie tylem do kierunki jazdy? Tak jest zalecane, ale widze ze w praktyce rodzice jednak szybciej dziecko obracaja przodem. Ja sie zapieram, ze do 4go roku, ale z wieloma rzeczami sie juz tak zapierałam 😂😂😂

reklama
Ooo a ktory obrotowy? On pasuje do tej bazy isofix? Czy wtedy trzeba baze tez zmienic? I jak sie sprawdza wlasnie obrotowy? Duzo lepiej przy wyciaganiu?

A dzieci zamierzacie wozic do 4ego roku faktycznie tylem do kierunki jazdy? Tak jest zalecane, ale widze ze w praktyce rodzice jednak szybciej dziecko obracaja przodem. Ja sie zapieram, ze do 4go roku, ale z wieloma rzeczami sie juz tak zapierałam 😂😂😂
Na pewno chce jak najdłużej będzie się dało tyłem 😄 ja z siostrą, co ma młodszego o miesiąc synka, w tej kwestii mamy inne poglądy 😂 ale ona wie lepiej, bo ma trzecie dziecko. 🤦‍♀️ A ja czytam sporo i robię po swojemu i tak jak należy. Nie idzie przetłumaczyć nic. 😂

Mój dom jest z lat 70-tych. Co chwilę jakiś remont robimy mały, w zeszłym roku całe piętro, w tym łazienka. Co chwila wychodzą jakieś perełki 😂 nie powieszę telewizora na ścianie bo jest zrobiona z różnych materiałów (budowali z tego co było 😂).
No u mnie ściana to jak piasek się sypie 🤣lata jakoś 60chyba chyba ten dom był jak nie wcześniej

Na pewno chce jak najdłużej będzie się dało tyłem 😄 ja z siostrą, co ma młodszego o miesiąc synka, w tej kwestii mamy inne poglądy 😂 ale ona wie lepiej, bo ma trzecie dziecko. 🤦‍♀️ A ja czytam sporo i robię po swojemu i tak jak należy. Nie idzie przetłumaczyć nic. 😂
ja w niektórych kwestiach to żałuje, że od początku nie słuchałam doświadczonych mam :D tylko sie upierałam że trzeba poprawnie, poprawnie :D ale teraz już troche wyluzowałam :D wiadomo, trzeba znaleźć swój balans i to nie znaczy, że Twój jest gorszy albo lepszy od innego. To jest po prostu to co Ty uważasz za najlepsze i to co Ty akceptujesz ! :)

Dziewczyny, jednak człowiekowi nie dogodzisz :D jak się wczoraj zapierałam, że oddałabym wszystko, żeby młoda spała... tak dzisiaj pierwsza drzemka godzina. Druga... już trwa dwie godziny... i CIAGLE TRWA !!!! :o :o :o wieczór zapowiada się długi 😅 😂 a akurat mielismy ze starym plany 😂

ja w niektórych kwestiach to żałuje, że od początku nie słuchałam doświadczonych mam :D tylko sie upierałam że trzeba poprawnie, poprawnie :D ale teraz już troche wyluzowałam :D wiadomo, trzeba znaleźć swój balans i to nie znaczy, że Twój jest gorszy albo lepszy od innego. To jest po prostu to co Ty uważasz za najlepsze i to co Ty akceptujesz ! :)
Ja wiem, jak coś naprawdę nie wiem, to pytam. Ale sama dużo czytam lub po prostu robię co czuję. Ona sama pyta czasami mnie, jak ja coś robię :) ale tu akurat chodziło mi o kwestię fotelików, bo miała wozić tyłem, a wozi przodem młodego i nie wiem, czy jej fotelik ma jakieś testy, czy to nie jest po prostu antymandat :) bo ma po dzieciach, a jak czytałam foteliki mają swoją żywotność też :) ale ona wie lepiej 😄😅

No to u nas podobnie 😂 mąż wiercił dwie dziury na wieszak to jedna okej a drugiej nie mógł wywiercić 😂
Ja mówię że mamy domek z piasku bo lekko puknąć w ścianę i dziura 🤣u dziewczyn cały pokój zdemolowany bo h** wie gdzie kable idą 😂😂😂 jedną ścianę ocieplamy od środka bo zimną strasznie jest i kable i gniazdka wymieniane będą ja się dziwię że ten dom z dymem nie poszedł bo tak stare kable poskręcane były że szok🤣

Załączniki

• IMG_20211127_145340166_HDR.jpg
    IMG_20211127_145340166_HDR.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 69
  • IMG_20211127_145326220.jpg
    IMG_20211127_145326220.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 74
  • IMG_20211127_145340166_HDR.jpg
    IMG_20211127_145340166_HDR.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 70
reklama
Dziewczyny, jednak człowiekowi nie dogodzisz :D jak się wczoraj zapierałam, że oddałabym wszystko, żeby młoda spała... tak dzisiaj pierwsza drzemka godzina. Druga... już trwa dwie godziny... i CIAGLE TRWA !!!! :o :o :o wieczór zapowiada się długi 😅 😂 a akurat mielismy ze starym plany 😂
Mój miał jedną, może z godzinę pospal koło południa i to wszystko... Już padł na noc o 18 30 😱😢

Do góry