reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Głupieje już lekko, nie wiem co mojemu dziecku jest. Ma 90-95% idzie mu prawa górna jedynka, jak nie obie, ale wystepowaloby przy tym ropienie oczu i wodnisty katar? I jaka max temperatura bywa przy zebach? Wiem ze internet pisze ze moze byc max 37,8 czy tam 38,0, ale czy spotkalyscie sie z wieksza temperarura z powodu zębow?
Oj moja 37,3 max. Niby mówią, że u takich maluszków do 37 st uznaje się za normę. Powyżej to stan podgoraczkowy, a przy 38 należy już włączyć jakiś srodek. 😊 bynajmniej tak mówiła nasza Pani dr :)

reklama
Głupieje już lekko, nie wiem co mojemu dziecku jest. Ma 90-95% idzie mu prawa górna jedynka, jak nie obie, ale wystepowaloby przy tym ropienie oczu i wodnisty katar? I jaka max temperatura bywa przy zebach? Wiem ze internet pisze ze moze byc max 37,8 czy tam 38,0, ale czy spotkalyscie sie z wieksza temperarura z powodu zębow?
.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie na bank to było oczekiwanie na Mikołaja 😉a co Iga by chciała robić w nocy bawić się być noszona czy co? Bo mój też się budził i ostatecznie od trzeciej ze mną w łóżku i było ok.
U nas tez jedna drzemka w ciągu dnia to standard już od dosyć dawna.
A to do Nelki Mikołaj przyszedł w niedzielę więc nie czekała na Mikołaja i w nocy spała super, tylko z dwiema pobudkami 😁 Za to wstała 5:50 😴
U nas zawsze 3 drzemki w ciągu dnia, czasami się zdarzy, że tej ostatniej nie robi, wtedy śpi już 18:30-19. Dzisiaj ta trzecia drzemkę miała krótka i wstała z niej przed 16, więc teraz już smacznie sobie śpi po kąpieli 😁 A ja mam wieczór dla siebie 😍 O ile nie będzie się budziła.. Wczoraj cały wieczór spała, tylko jedną pobudkę miała, więc spokojnie mogłam oglądać Dom z papieru 😁

No właśnie ja sama do końca nie wiem co ona by chciała...bo niby po około 30 minutach od wstania już prawie spała ale co zasypiała to był wielki ryk..obrót na brzuch i podnoszenie....i tak zeszło nam do 5....zasnęła na 25 minut i wtedy też wielki płacz to wzięłam ją do łóżka i pospała do tej prawie 8...niby zasypiała a za chwilę na ten brzuch a to ją wybudza...bawić się nie chciała ale często się zdarza , że jak już się obudzi w nocy to chce ale tym razem akurat nie...w dzień teraz drzemka też tylko godzinkę i pobudka z wielkim płaczem....o co chodzi to nie wiem...może 8 ząb się zbliża ale to tylko gdybanie moje...dzisiaj już jestem zmiażdżona psychicznie przez nią bo w nocy ze spania dupa....teraz też spokojna nie jest...byle do wieczora....
No to dokładnie tak samo Nela się zachowywała w zeszłym tygodniu te dwie noce co Wam pisałam, że co 20 minut się budziła przez to, że przewracała się na brzuch, to ją wybudzalo i się podnosiła na czworaki i płakała. Identycznie. I ja co chwilę ją tylko przewracałam na bok odwrócona do mnie, do cycka, pociumkała, zasnela i po chwili znów na brzuch i znów płacz. No szło oszaleć 😩 i nocka była koszmarem...
Tyle dobrze, że te dwa dni robiła tą pierwszą drzemkę półtorej h razem ze mną, wtulone do siebie, więc dało się trochę odespać.
Ps. Nadal w nocy czasem zdarzy jej się przewrócić na brzuch z płaczem.

Także trzymam kciuki by minęło jak najszybciej kochana 😘

A ja słyszałam , że przy zębach może być wszystko....chyba nie ma max temp przy wyrzynaniu zębów bo to chyba sprawa indywidualna...
Ale to może niech się wypowiedzą doświadczone mamy bo ja nowicjusz i sama nie ogarniam czasami co i jak:)
Zdrówka....🤗

No to dokładnie tak samo Nela się zachowywała w zeszłym tygodniu te dwie noce co Wam pisałam, że co 20 minut się budziła przez to, że przewracała się na brzuch, to ją wybudzalo i się podnosiła na czworaki i płakała. Identycznie. I ja co chwilę ją tylko przewracałam na bok odwrócona do mnie, do cycka, pociumkała, zasnela i po chwili znów na brzuch i znów płacz. No szło oszaleć 😩 i nocka była koszmarem...
Tyle dobrze, że te dwa dni robiła tą pierwszą drzemkę półtorej h razem ze mną, wtulone do siebie, więc dało się trochę odespać.
Ps. Nadal w nocy czasem zdarzy jej się przewrócić na brzuch z płaczem.

Także trzymam kciuki by minęło jak najszybciej kochana 😘
No to jest nadzieja , że przejdzie...tylko , że ja w gorszej sytuacji bo mojej butelki nie będę non stop podawać a ona nie smoczkowa więc chyba muszę uzbroić się w cierpliwość...:oops:

reklama
Jak wy dajecie rade z jedną drzemki moja śpi 3 razy w dzień co prawda około 10 i 13 po pół godziny a około 15-16 z godzinę. Tak marudzi że musi pójść spać. W nocy na szczęście odpukać po chorobie wróciła do spania i kładzie się około 21 i śpi do około 8 w tym jedną Góra dwie pobudki na smoka ale to takie chwilowe. Zdarzają się dłuższe jak ma gorsze dni ale to 3 razy w tygodniu. Wczoraj mąż próbował uspać ją bez noszenia więc leżeli w łóżku z 1,5 godziny i dopiero zasnela
No niestety trzeba jakoś wytrzymać to. U nas w dzień już jedna lub dwie drzemki 15-30 minut i energia się nie kończy. 🤷‍♀️ Później już jest tylko krzyk przed snem między 19-20, bo wtedy robi się dziecko zmęczone. Jeżeli mamy dłuższą drzemkę to jest wtedy święto które należy chyba zapisać w kalendarzu 😂

Do góry