reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Robię, ale tylko w sumie dlatego, że robię starszym dziewczynkom i wiem, że Dobrusia by pytała, dlaczego Marcysia nie dostała, przecież była grzeczna. Ale u nas na Mikołaja daje się drobiazgi, zazwyczaj słodycze, ewentualnie jakaś pierdoła (Dobrusia dostanie pop-it jedborożca). Dla Marcysi mam książeczkę.
u nas też słodycze, zawsze tak było i pamiętam, że nie raz nie dwa tłumaczyłam, że Mikołaj jak zostawia coś pod poduszką to na pewno przyniesie im dużo prezentów pod choinkę :) hahahaha a dziś syn przy obiedzie z pretensjami dlaczego Milena dostała czekoladę a on nie. a ja pytam, czy na pewno zajrzałeś pod poduszkę ???;););) pewnie, że nie, bo po co się wysilać:D:D:D

U mnie nie bylo jakichs tradycji zwiazanych z mikolajem, ale mam tate-śmieszka i zawsze mowil mi, ze co prawda nie mamy kominka, zeby mikolaj przyszedl tak jak na filmach, ale wchodzi wentylacją w lazience 😂 nawet specjalnie dzien przed mikolajkami uchylał klapke wentylacji i mowil, ze gotowe, ze teraz moze przyjsc 😂 ostatniego roku kiedy pisalam list (choc juz nie wierzylam ale wstydzilam sie powiedziec rodzicom 🤦‍♀️) zawiesił na klapce oderwany kawalek czerwonego polaru i probowal mnie przekonac, ze Mikolaj rozdarls obie spodnie na tylku, bo gruby jest, a wentylacja waska 😂

czytam Was ale na pisanie brak już czasu ☹️ u nas noc znowu tragiczna do 23 spoko potem kosmos co chwila pobudka, na ręce odłożenie to darcie dosłownie 🙄
wstaliśmy o 5.40 pierwsza drzemka 13 i potem długo nic teraz właściwie spanie g.19.55 zasnął po kąpieli i mleczku 😬
jestem padnięta, M tak samo
do tego u nas jest tak że jak M kończy pracę to mały już czeka w blokach startowych i do mnie nie przyjdzie ale jak tylko zniknę to już mnie szuka 🙃 ale bawi się po 17 tylko z M i nie ma szans żeby robił coś innego bo ten zaraz stoi i zwis o nogi i błaga 😯
nie wiem co my robimy źle 🤔??
z drugiej strony czasem ma tak że podejdzie wystawi ręce i się w tuli jak koala i jeszcze powie mama to już zmęczenie mi odchodzi🤗😍

co do zębów u nad była prawie 40 przy jedynkach byłam na dyżurze wtedy z nim i mówili że nie możliwe że przez zęby ale nic innego też mu nie było ani gardło, ani uszy, nawet usg brzucha miał robione więc na bank to 🤪

@Patii26 jak choinką? moja dzisiaj rozebrana☹️
ale dzisiaj już kleje na ścianie szablon i będzie taka nie się do pracy bo jeszcze dużo mi zostało 🙄😂
E1B2C6CF-777E-4EFC-8F14-56E81C9D4DCB.jpeg

Niee, jeszcze chyba za małe dzieciaczki, mogłyby się wystarszyc. W przyszłym roku też jeszcze może to być ryzyko, żeby urazy nie dostały po zobaczeniu Mikołaja i potem problem będzie przez kolejne lata 😝
omg przypomniałam sobie jedną rodzinną wigilię 🙈🙈🙈🙈 chyba z 20 osób było wtedy i jeden wujek przebrał się za Mikołaja, miał taką straszną maskę na twarzy (chyba po to, żeby jego córki go nie poznały), że jak wszedł to te 2 moje kuzynki (córki Mikołaja) w pisk i płacz, a ja z siostrą z nimi, i pod stół z płaczem. rodzice w szoku, namawiali nas, żeby wyjść, że to Mikołaj hahahahhaha ale był ubaw 🤣🤣🤣🤣 miałyśmy z siostrą jakoś 6-7 lat,

reklama
czytam Was ale na pisanie brak już czasu ☹️ u nas noc znowu tragiczna do 23 spoko potem kosmos co chwila pobudka, na ręce odłożenie to darcie dosłownie 🙄
wstaliśmy o 5.40 pierwsza drzemka 13 i potem długo nic teraz właściwie spanie g.19.55 zasnął po kąpieli i mleczku 😬
jestem padnięta, M tak samo
do tego u nas jest tak że jak M kończy pracę to mały już czeka w blokach startowych i do mnie nie przyjdzie ale jak tylko zniknę to już mnie szuka 🙃 ale bawi się po 17 tylko z M i nie ma szans żeby robił coś innego bo ten zaraz stoi i zwis o nogi i błaga 😯
nie wiem co my robimy źle 🤔??
z drugiej strony czasem ma tak że podejdzie wystawi ręce i się w tuli jak koala i jeszcze powie mama to już zmęczenie mi odchodzi🤗😍

co do zębów u nad była prawie 40 przy jedynkach byłam na dyżurze wtedy z nim i mówili że nie możliwe że przez zęby ale nic innego też mu nie było ani gardło, ani uszy, nawet usg brzucha miał robione więc na bank to 🤪

Dziś miałam podobny dzień, tylko mama tulić, po mamie się wspinać, mama zabaw.
I przez godzine musiałam zostawić ją w kojcu samą gdzie już miała swoje humory, ponieważ od 4 dni nie sprzątałam mieszkania prócz umycia podłogi i wymiany naczyń w zmywarce, zrobił nam się bałagan. Pod koniec już Anastazja marudziła i mnie wołała, ale niestety mąż w pracy a goście mieli przyjechać więc musiałam niestety zacisnąć zęby. W aucie jak dziś też z nią jechałam to krzyk bo ciemno i nic nie widać, przez 10km niestety również musiałam zacisnąć zęby, bo wiem że najlepiej się do niej nie odzywać w tej sytuacji by nie pogorszyć czasem.

Do góry