reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
robicie jutro swoim Maluchom Mikołajki?
Mój dostanie wieże SpinAgain Lat Brain Tys uwielbiam ich zabawki wrzucam filmik może któraś z Was się skusi dla swojego malucha😝
Bardzo fajna zabawka ale myślę, że mój jest jeszcze za mały na to. Ja kupiłam drewnianą zabawkę w Lidlu gdzie układa się zwierzątka z klocków.

Ja mam dołączony do wózka z regulacją zapiecia na nogi i pod szyję u mnie wystarczy więc nic więcej nie kupuje, kombinezonu też nie mamy nie czuje takiej potrzeby musiałby chyba być Sybir 😂
może spójrz i u Was jest taka regulacją?
Nie ma już wsyztsko posprawdzane 🙂znalazlam na vinted za 60 zł zobaczymy czy się sprawdzi🙂

Bardzo fajna zabawka ale myślę, że mój jest jeszcze za mały na to. Ja kupiłam drewnianą zabawkę w Lidlu gdzie układa się zwierzątka z klocków.
maluchy ogarniają 🤪uwielbiam drewniane rzeczy mój od dziadków ale my kupowaliśmy dostanie coś takiego
a jakie klocki w lidlu?
mój dostał używany zestaw muzyczny od mojego siostrzeńca i uwielbia jaja marakasów🤣 a zabawki muszę przyznać dobra jakość👍

robicie jutro swoim Maluchom Mikołajki?
Mój dostanie wieże SpinAgain Lat Brain Tys uwielbiam ich zabawki wrzucam filmik może któraś z Was się skusi dla swojego malucha😝
Robię, ale tylko w sumie dlatego, że robię starszym dziewczynkom i wiem, że Dobrusia by pytała, dlaczego Marcysia nie dostała, przecież była grzeczna. Ale u nas na Mikołaja daje się drobiazgi, zazwyczaj słodycze, ewentualnie jakaś pierdoła (Dobrusia dostanie pop-it jedborożca). Dla Marcysi mam książeczkę.

no i extra 😝chyba normalnie zacznę tam wyprzedawać Staśka cmentarzysko😂 ale ja to się nie znam na tym jedyne co udało mi się sprzedać to laktator i łóżeczko na allegro to jeszcze prowizję mi zabrali...
Ja nie lubię na Vinted sprzedawać, u mnie idzie najlepiej wystawianie na grupach na Facebooku, a potem robienie aukcji na olx tylko żeby przeprocesować płatność i wysyłkę taniej.

Rany julek...ale mam czadowe mikołajki...to może w pauzach wymienie, bo nie mam sił układać tego w sensowne zdania tworzące spójną opowieść:
- małemu wczoraj zaczeło ropieć oko i puchnąć lekko powieka.
- zasnął twardo na noc o 22:00 po godzinie płaczu, lulania i śpiewania.
- dziś rano jajo na oku, ropa i niewyspany.
- totalna mamoza i WeźMnięNaRączkiBoPłaczę.
- niezapowiedzeni goście przyszli godzine przed zapowiedzianymi.
- mały marudny, płaczliwy, zęby?
- Pedicetamol, żel na ząbki i Nurofen
A ja jak debil mam wyrzuty sumienia że mały był jaki był i nie bawił się fajnie nowymi zabawkami, ktore dostal od gosci, ktorzy przyszli w sumie wlasnie do niego. Wiem, wiem, to dziecko i jaki ja mam wplyw na to itd. Ale i tak jakos tak...

reklama
Biedny malutki, Mama to Mama , a co tam goście i ich zabawki. Zabawki od jutra będą jego, jak nikt na ręce mu nie będzie patrzył.

Choć też tak czasm mam, że chciałabym, żeby dziecko wdzięczne było i zadowolone 🤦‍♀️... ale to jest głupie jednak.
Potem zła jestem na gości ( tych bezdzietnych, że wymownie spoglądają, jak to? nie cieszy Cię nasze towarzystwo malutka? ) I głupio się wtedy tłumaczę- wiecie ona na co dzień to wesoła jest, spokojna, a teraz głodna, śpiącą, zmęczona, ząbkuje... i pogarszam sprawę.

No właśnie, co wtedy zrobić mądrego jak dziecko marudne, a goście?

Jaką taktykę przyjmujecie?

Ostatnia edycja:
Do góry