Pomocy! Zjadłam dzisiaj w pracy mięso roślinne które okazało się, że było 2 razy mrożone. Po zjedzeniu tego zaczęło mi być bardzo niedobrze. Jestem w 11 tc i boje sie ze to zatrucie pokarmowe. Pomóżcie, czy któraś z was miała zatrucie pokarmowe w tak wczesnej ciąży, jak to sie skończyło? Bardzo się martwię
reklama
Gadziamama
Fanka BB :)
Czymkolwiek jest mięso roślinne może po prostu dziecko tego nie lubi.
olka11135
Mięso roślinne? Dla mnie te dwa slowa kompletnie do siebie nie pasują. Co to jest? W jakiej postaci to jadłaś? Nic Ci nie będzie nawet jak sie tym zatrułaś. Aczkolwiek podejrzewam, że to nie od teo jet Ci niedobrze.
Istnieje mięso roślinne zwykle jest zrobione z gorchu lub fasoli. Zgadzam się że raczej mała szansa żeby zaszkodziło autorce
jasani
Ok, ja nie neguję tego,że takie coś istnieje. Tylko dla mnie mięso i roślina to są dwie rózne rzeczy. Więc rośliny nie powinno nazywac się mięsem i odwrotnie. Co to już nie wymyślą Ci wegetarianie...Istnieje mięso roślinne zwykle jest zrobione z gorchu lub fasoli. Zgadzam się że raczej mała szansa żeby zaszkodziło autorce
olka11135
Ok, ja nie neguję tego,że takie coś istnieje. Tylko dla mnie mięso i roślina to są dwie rózne rzeczy. Więc rośliny nie powinno nazywac się mięsem i odwrotnie. Co to już nie wymyślą Ci wegetarianie...![]()
Wygląda i smakuje jak mięso więc nie widzę problemu

Gadziamama
jasani
Wtf? Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Pytałam tylko co to jest bo nie wiedziałam, że takie coś istnieje. Uczepiłście się do tego jak rzep. Wątpię, że takim czymś można się zatruć tylko z tego powodu, że było mrozone dwa razy skoro nie ma w tym grama mięsa.@jasani ciekawe podejście. No tak, zapomniałam ze nie żyjemy w wolnym kraju
Ja do nazwy absolutnie nic nie mam a bardziej do tego ze nic nie wnosi do tematu bo dalej nie wiemy czym autorka się potencjalnie zatruła...
Ja rówież nie widzę w tym problemu. Skąd taki pomysł?
Mamafasolki
Jeżeli zjadłaś je przetworzonej termicznie czyli podgrzane po zamrożeniu, to nie powinno Ci nic być. Możesz się nawadniać, pić elektrolity czy wziąć węgiel.Pomocy! Zjadłam dzisiaj w pracy mięso roślinne które okazało się, że było 2 razy mrożone. Po zjedzeniu tego zaczęło mi być bardzo niedobrze. Jestem w 11 tc i boje sie ze to zatrucie pokarmowe. Pomóżcie, czy któraś z was miała zatrucie pokarmowe w tak wczesnej ciąży, jak to sie skończyło? Bardzo się martwię
reklama