reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zatrucie w ciąży 11 tc

Pomocy! Zjadłam dzisiaj w pracy mięso roślinne które okazało się, że było 2 razy mrożone. Po zjedzeniu tego zaczęło mi być bardzo niedobrze. Jestem w 11 tc i boje sie ze to zatrucie pokarmowe. Pomóżcie, czy któraś z was miała zatrucie pokarmowe w tak wczesnej ciąży, jak to sie skończyło? Bardzo się martwię

reklama
Mięso roślinne? Dla mnie te dwa slowa kompletnie do siebie nie pasują. Co to jest? W jakiej postaci to jadłaś? Nic Ci nie będzie nawet jak sie tym zatrułaś. Aczkolwiek podejrzewam, że to nie od teo jet Ci niedobrze.

Istnieje mięso roślinne zwykle jest zrobione z gorchu lub fasoli. Zgadzam się że raczej mała szansa żeby zaszkodziło autorce

Istnieje mięso roślinne zwykle jest zrobione z gorchu lub fasoli. Zgadzam się że raczej mała szansa żeby zaszkodziło autorce
Ok, ja nie neguję tego,że takie coś istnieje. Tylko dla mnie mięso i roślina to są dwie rózne rzeczy. Więc rośliny nie powinno nazywac się mięsem i odwrotnie. Co to już nie wymyślą Ci wegetarianie...;)

Ok, ja nie neguję tego,że takie coś istnieje. Tylko dla mnie mięso i roślina to są dwie rózne rzeczy. Więc rośliny nie powinno nazywac się mięsem i odwrotnie. Co to już nie wymyślą Ci wegetarianie...;)

Wygląda i smakuje jak mięso więc nie widzę problemu 🤷‍♀️
pol_pl_Mielone-w-100-weganskie-Naturli-20660_1.png

@jasani ciekawe podejście. No tak, zapomniałam ze nie żyjemy w wolnym kraju :)
Ja do nazwy absolutnie nic nie mam a bardziej do tego ze nic nie wnosi do tematu bo dalej nie wiemy czym autorka się potencjalnie zatruła...

@jasani ciekawe podejście. No tak, zapomniałam ze nie żyjemy w wolnym kraju :)
Ja do nazwy absolutnie nic nie mam a bardziej do tego ze nic nie wnosi do tematu bo dalej nie wiemy czym autorka się potencjalnie zatruła...
Wtf? Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Pytałam tylko co to jest bo nie wiedziałam, że takie coś istnieje. Uczepiłście się do tego jak rzep. Wątpię, że takim czymś można się zatruć tylko z tego powodu, że było mrozone dwa razy skoro nie ma w tym grama mięsa.
Wygląda i smakuje jak mięso więc nie widzę problemu 🤷‍♀️
Zobacz załącznik 1351392
Ja rówież nie widzę w tym problemu. Skąd taki pomysł?

Pomocy! Zjadłam dzisiaj w pracy mięso roślinne które okazało się, że było 2 razy mrożone. Po zjedzeniu tego zaczęło mi być bardzo niedobrze. Jestem w 11 tc i boje sie ze to zatrucie pokarmowe. Pomóżcie, czy któraś z was miała zatrucie pokarmowe w tak wczesnej ciąży, jak to sie skończyło? Bardzo się martwię
Jeżeli zjadłaś je przetworzonej termicznie czyli podgrzane po zamrożeniu, to nie powinno Ci nic być. Możesz się nawadniać, pić elektrolity czy wziąć węgiel.

reklama
Dzisiaj duża biegunka i ból brzucha. Powiedzcie tylko czy jest możliwość poronienia przez takie coś? Jestem po 2 poronieniach, dlatego tez teraz mam bardzo czarne myśli, ze kolejny raz coś będzie nie tak :(

Do góry