reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
😬😬😬😬😭😭😭 Ja regularnie puszczam parę z żelazka na materac nasz i młodego 😭 więc mam nadzieję że robale to nie u nas.
Jeszcze ta mysz mieliśmy ostatnio... Koszmar 😂😂 myślałam że zemdleje bo mi się wydawało że zaraz wyskoczy :D
Na lato już przygotowujemy olejek mietowy na progi i moskitierę bo mnie wykończy ten parter 😂
Kurcze zeby Wam materac znowu nie zgrzybial od tej pary… tak mi sie wydaje ze materace i wilgoc niekoniecznie ida w parze, ale moze jestes bardziej oczytana w temacie….

Na odstraszenie gryzoni. Nie lubią bardzo zapachu olejku miętowego, tylko to trzeba kupić porządny, prawdziwy naturalny olejek z mięty pieprzowej. A lawendowy, a najlepiej miks lawenda + trawa cytrynowa polecam na pająki i owady i świetnie odstrasza też komary, ja go w lecie rozciencxam i psikam wózek
Ooo ciekawe i z niemowlakiem to jest ok? Musze poczytac bo akurat my mamy w mieszkaniu sporo pająków 🥵 a ja nienawidze. Parterowe mieszkanie i nam wchodza 🥵

Czyli to nie tylko u nas 🤭🤭 to pocieszające! Nasza Lucynka, tak ją nazwaliśmy, złapała się w żywolapke - polecam, super sposób i wciąż humanitarny.
u nas przyszły przez garaż jak wnosiliśmy meble i schowały się pod meblami z kuchni bo akurat listwy były odsłonięte 🤭 u nas niestety w żywołapke nie dało rady, choć daliśmy im szanse🤷🏼‍♀️

Ooo ciekawe i z niemowlakiem to jest ok? Musze poczytac bo akurat my mamy w mieszkaniu sporo pająków 🥵 a ja nienawidze. Parterowe mieszkanie i nam wchodza 🥵
Tak jest ok tylko raczej nie powinien mieć olejek bezpośredniego kontaktu ze skora. Ale np na ubranko można psiknac, z tym że raczej na zewnatrz, a jak w środku to nie za dużo bo jednak to olejki eteryczne, w nadmiarze też mogą zaszkodzić :D my lejemy olejek na progi i framugi okien żeby syf nie wchodził

Tak jest ok tylko raczej nie powinien mieć olejek bezpośredniego kontaktu ze skora. Ale np na ubranko można psiknac, z tym że raczej na zewnatrz, a jak w środku to nie za dużo bo jednak to olejki eteryczne, w nadmiarze też mogą zaszkodzić :D my lejemy olejek na progi i framugi okien żeby syf nie wchodził
Ty to zawsze podpowiesz coś fajnego 😍😘🤓

Ty to zawsze podpowiesz coś fajnego 😍😘🤓
No ale pamiętaj że z takimi naturalnymi metodami margines błędu jest dość duży 😂😂 jak pająka przyciśnie to i tak wlezie 😂 natomiast pamiętam że jak lalam obok łóżeczka kilka kropel olejku lawendowego w lecie to młodego tak nie cięły komary

reklama
Dziewczyny KP - 11 miesiac, jak tam u Was ze spaniem dzieciaczków? Któreś zasypia samo? Albo jakos inaczej niz przy cycu? 🧐 moja panna nosidło, albo cyc. O tyle dobrze ze w nocy jak sie budzi to juz co racz czesciej wystarcza jej przytulenie.

Do góry