reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki II połowa 2021

Bo mocz nocny, zbiera się już od godziny wieczornej dnia poprzedniego. Jak rano zrobisz siku, nie pijesz zbyt wiele i zrobisz test dopiero wtedy to stężenie będzie większe - mocz zagęszczony a te kilka h i jednostek bety starszy
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam co napisałaś... Mi z drugiego moczu kreska wyszła mocniejsza niż z pierwszego. Z pierwszego jest leeeedwie cień. Więc chyba nie bardzo się to ma do tego, co piszesz. Czy czegoś jednak nie rozumiem? Przepraszam, ale mam taki mętlik w głowie...

reklama
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam co napisałaś... Mi z drugiego moczu kreska wyszła mocniejsza niż z pierwszego. Z pierwszego jest leeeedwie cień. Więc chyba nie bardzo się to ma do tego, co piszesz. Czy czegoś jednak nie rozumiem? Przepraszam, ale mam taki mętlik w głowie...
To zgodne z tym co napisałam
Pierwszy mocz jest starszy - jest tam przebacz już z dnia poprzedniego gdzie beta w krwi mogła być dwa razy niższa. Drugi mocz poranny (czy jakikolwiek w ciągu dnia) o ile nie pije się dużej ilości płynów, bardzo często będzie zawierał większe stężenie bety.

U mnie było tak: wczoraj z porannego nic, z kolejnego (tak ok. 1h) blada kreska. Dziś z porannego leeeeedwo co na siłę i pod kątem, a z kolejnego (też po godzinie) takie coś - ciemniejsze niż z kolejnego wczorajszego. Tak że może sprawdź jeszcze z aktualnego poziomu bety, bo wydaje mi się, że na takim etapie te kilka godzin robi różnicę i rano jest inne stężenie bety niż dzień wcześniej wieczorem i jeśli dodać do tego objętość moczu po nocy, to może to mieć sens. Takie wytłumaczenie sobie znalazłam dla tych moich testów, bo kompletnie tego nie rozumiem. Aha. I robiłam jeszcze owulacyjne dziś rano i też z drugiego moczu kreska sporo ciemniejsza niż z pierwszego (ale nie tak jak testowa). Ale wczoraj rano nie było jej widać prawie wcale. Chyba zwariuję od tego, bo rano robię test - nie ma ciąży, robię za godzinę - jest ciąża. I wczoraj to samo... 🤦‍♀️
Tez już nic z tego nie rozumiem :/

Załączniki

• 1F10FB02-0225-4782-A787-62F73F751C6C.jpeg
    1F10FB02-0225-4782-A787-62F73F751C6C.jpeg
    2,8 MB · Wyświetleń: 117
Eeee ciemnieje 😊 nie da się co prawda po testach wywnioskować czy bedzie okej, nawet i po becie bo tak na prawde biochem może mieć dosyć wysokie bety. Ja w 1 ciąży zrobiłam test 10 dpo a okres dostałam dopiero 8/9 dni pozniej. Kreski pieknie ciemniały dzien po dniu a robilam chyba 5 dni pod rząd i byly na prawde intensywne no a cos sie stalo i nagle koniec.

Pokaz z dzis i z wczoraj. Generalnie nie ma co porownywac ciemnienia testu ale cos tam ciemniejszy faktycznie powinien byc. Moze nie ma sie co zalamywac jeszcze 🙂
Może ciut ciemniejszy jest ale wciąż to jest cień .. a jak cień już był 2 dni temu z popołudniowego , wczoraj z rana i dziś takie coś to jakoś już zwątpiłam , dokładnie tak samo miałam w czerwcu przy biochemie .. ze nie ciemnialy

reklama
Do góry