reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

Ja miałam na NFZ histeroskopie, później miałam mieć drożność, ale się nie udało i finalnie po drugim poronieniu od razu poszłam na laparoskopie z drożnością w zestawie.
Wydałam tyle siana na prywatne leczenie, a wychodze z założenia, że na coś te zasrane składki płacę.
Oczywiście rozumiem jak ktoś woli inaczej.
Ja praktycznie nie czekałam, moja pani ginekolog, która od lat mnie prowadziła pracuje w szpitalu i po prostu dała mi Skierowanie, w pierwszy dzień miesiączki wysyłałam jej smsa i ona dawała mi termin na zabieg za kilka dni.
no właśnie dobrze powiedziane - na coś te zasrane skłądki płacę.
No sprawa dp przemyślenia, ale czuję, ze ostatecznie zdecyduje się na prywatne badanie.

reklama
A czy któraś z Was miała drożność na NFZ? jak to wygląda? Ile się czeka?
Ja miałam na NFZ, dostałam skierowanie od mojej gin na badanie w konkretnym dniu cyklu i zostałam od ręki przyjęta w szpitalu, nie czekałam w ogóle. Wyglądało to tak, ze rano zgłosiłam się na oddział, doktor zrobiła mi usg, przekazała położnym żeby przygotowały mnie do zabiegu, zabieg wykonano w sali rentgenowskiej (moja doktor była cały czas obecna), przeniesiono mnie do sali pozabiegowej i po kilku godzinach wypisano do domu :) całość trwała około 8-9 godzin. Prywatnie w Łodzi zapłaciłabym 700-800zl :/

Ja miałam na NFZ, dostałam skierowanie od mojej gin na badanie w konkretnym dniu cyklu i zostałam od ręki przyjęta w szpitalu, nie czekałam w ogóle. Wyglądało to tak, ze rano zgłosiłam się na oddział, doktor zrobiła mi usg, przekazała położnym żeby przygotowały mnie do zabiegu, zabieg wykonano w sali rentgenowskiej (moja doktor była cały czas obecna), przeniesiono mnie do sali pozabiegowej i po kilku godzinach wypisano do domu :) całość trwała około 8-9 godzin. Prywatnie w Łodzi zapłaciłabym 700-800zl :/
No właśnie u mnie tyle samo to kosztuje... Tylko,zeby dostać skierowanie to tzreba iść do gina, który pracuje w szpitalu NFZ? Jezu, jaki ciemniak ze mnie :D

Raczej o tym, że jesteś po owulacji.
Wszystko zależy of tego czy prawidłowo mierzysz temperaturę i czy ta wyższa się utrzyma.
Masz wykres?
niestety zapisuje tylko w aplikacji z iPhone..Córę zrobiliśmy tak jak kiedyś pisałam zaraz po @ a wiem to na 100 %bo później było zero seksu.. tylko przy cyklach 32-34 dni płodne zaraz po @ to takie dozwne

No właśnie u mnie tyle samo to kosztuje... Tylko,zeby dostać skierowanie to tzreba iść do gina, który pracuje w szpitalu NFZ? Jezu, jaki ciemniak ze mnie :D
Nie musisz... Nawet z prywatnego gabinetu można mieć skierowanie do szpitala... Ale Ci co się leczą u tych ze szpitala może mają płynniejszą organizacje lecz nie jest to wymóg

Po prostu w tym jednym cyklu miałaś szybką owulacje i gdybyś akurat nie zaszła w ciążę to i tak nie trwałby on 34 dni tylko pewnie z 24
niestety zapisuje tylko w aplikacji z iPhone..Córę zrobiliśmy tak jak kiedyś pisałam zaraz po @ a wiem to na 100 %bo później było zero seksu.. tylko przy cyklach 32-34 dni płodne zaraz po @ to takie dozwne

reklama
Do góry