reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Asiulinko ja o tobie zawsze i wszędzie:tak: A to dla ciebie napij się koffana
4542_1.jpg
(poziomkowe;-))

Dzięki koffaniutka. mmmm.... pyszne poziomeczki.

No nie tak pusto bo ja jestem:-D:laugh2:
No to się cieszę, że nie jestem tu sama :-);-)

Dziewczyny, tak mi sie przypomniało, bo chyba Kasia pisała że dziecko w wieku 2 lat osiąga połowę wzrostu, więc ja tylko tak skromnie wtrącę, że dopiero pod koniec 3-go roku życia dziecko osiąga ok. 54-57% swojego wzrostu i 24-26% wagi ciała :tak:.
Moje dziecko nie chce spać :wściekła/y:. J. już poszedł się położyć, Oliwka wyglądała na padniętą ale wzięła się teraz za przeglądanie gazety. A Jacek wylazł teraz i ją woła :dry:

Usiłuje sobie przypomniec ile Adrianek miał na 3 latka:eek: Chyba koło 100 cm:nerd: No to wychodzi że koło 200 będzie miał:confused: Może byc bo Mek ma 190 ja 173:-p
Meg twoja siostra stawiała szampana za wasze odnalezienie:laugh2:

Usiłuje sobie przypomniec ile Adrianek miał na 3 latka:eek: Chyba koło 100 cm:nerd: No to wychodzi że koło 200 będzie miał:confused: Może byc bo Mek ma 190 ja 173:-p
Meg twoja siostra stawiała szampana za wasze odnalezienie:laugh2:
No tak wychodzi, ale to tylko takie orientacyjne ;-). Bo ogromną rolę odgrywa mnóstwo innych czynników, ale jeśli Wy jesteście wysocy to i pewnie dzieci będą, tym bardziej że obecnie jest zjawisko akceleracji o duzym natężeniu ;-). I tak jak jeszcze parę lat temu norma dla urodzonego dziecka jeśli chodzi np. o wagę była między 2800 a 3500 to teraz jest do 4500 :tak:. Ze wzrostem to samo :tak:. Niestety, wpływ na to ma żywność naszpikowana hormonami - kurczaki, ryby, świnki itd., wszystko hodowane na hormonach :sorry2:

reklama
Do góry