reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe kreski! 💝

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiadomo, że człowiek jest z natury niecierpliwy i chciałby od razu.
Ja się teraz muszę nauczyć totalnej cierpliwości przez pół roku :D nie jest łatwo więc znam ten ból

reklama
Czasami, żeby osiągnąć cel, trzeba się "przemęczyć" zwłaszcza, że ten czas to na prawdę około 10 dni. Aczkolwiek, jeśli dla kogoś czas w ktorym chce osiągnąć cel, jest bez znaczenia to tak zgadzam się. Jeśli jednak chcemy zajść w ciążę lekarze zalecają zaczać aktywność seksualną przed owu żeby zwiększyć szanse i co drugi dzień być aktywnym przez czas płodny, prawda? Oczywiście wyjazdy, choroby, potężnie stresujące sytuacje - tego nie przeskoczymy.
Doczytalam sobie😁🤔👍
U mnie test owu dzis juz bledszy, więc moge raczej juz sobie odpocząć i nabierać ochoty na przyjemności nie zabarwione prokreacją. 😁🙃🤣

Czasami, żeby osiągnąć cel, trzeba się "przemęczyć" zwłaszcza, że ten czas to na prawdę około 10 dni. Aczkolwiek, jeśli dla kogoś czas w ktorym chce osiągnąć cel, jest bez znaczenia to tak zgadzam się. Jeśli jednak chcemy zajść w ciążę lekarze zalecają zaczać aktywność seksualną przed owu żeby zwiększyć szanse i co drugi dzień być aktywnym przez czas płodny, prawda? Oczywiście wyjazdy, choroby, potężnie stresujące sytuacje - tego nie przeskoczymy.
Doczytalam sobie😁🤔👍
U mnie test owu dzis juz bledszy, więc moge raczej juz sobie odpocząć i nabierać ochoty na przyjemności nie zabarwione prokreacją. 😁🙃🤣
Z tego co ja wiem to nie należy odczekiwać do płodnych, tylk cały cykl działać co 2 - 3 dni. Nasienie po dłuższej abstynencji traci na jakości i spada ruch.

Tak, ale to juz pewnie przypadki, gdy ten seks wpada raz na 2 tygodnie zwykle.

Wiadomo, że jak się jakoś specjalnie za seksem nie przepada, albo nie ma siły, czasu etc. to może się skupić na uprawianiu seksu tylko i wyłącznie kiedy ma pik na testach owulacyjnych czy potwierdzoną owulację w jakiś inny sposób. Natomiast jak ktoś ma ochotę nie ma żadnych medycznych przesłanek by nie uprawiać seksu po ewentualnym zapłodnieniu, czy nawet od samego początku ciąży o ile nie jest ona zagrożona
Dokladnie 😎 my np korzystamy z życia zanim okres dopadnie i jest codzienny maraton do końca 🤣 ale ja mam duże potrzeby 😁

Jak ja się cieszę że mój organizm od dawna nie wmawia mi objawy ciążowe bo to było męczące 🤣 choć przyznam że myślałam serio że się udało pies wie skąd to przekonanie i taki smuteczek trochę 😎
No właśnie mój organizm pierwszy raz tak że mnie zakpił... jutro robie ostatni test I czekam na okres 🤷🏽‍♀️

No właśnie mój organizm pierwszy raz tak że mnie zakpił... jutro robie ostatni test I czekam na okres 🤷🏽‍♀️
Mi tak na początku wariował 3 cykle w 4. Przestał zaszłam w ciążę 🤣 ale od poronienia spokój... Wręcz przeciwnie jak nawet poczuje lekki ból w podbrzuszu to już wiem że nic z tego 😂

Dokladnie 😎 my np korzystamy z życia zanim okres dopadnie i jest codzienny maraton do końca 🤣 ale ja mam duże potrzeby 😁
Tez miałam duże jak 17 lat skończyłam 🙈
6 razy w ciagu dnia tez sie zdarzyło i tak do 35... teraz jak się chce, nie zawsze można a jak już można to czasami się juz nie chce, sinusoida życiowa...🤣😂👍

reklama
Tez miałam duże jak 17 lat skończyłam 🙈
6 razy w ciagu dnia tez sie zdarzyło i tak do 35... teraz jak się chce, nie zawsze można a jak już można to czasami się juz nie chce, sinusoida życiowa...🤣😂👍
Weź mnie nie strasz bo w tym roku kończę 35 a mąż 45 🤣

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.