reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

A może to dlatego, ze mi mój lekarz np nie obiecywał, ze będę w ciąży. Może dlatego nie wychodzi
No jakby nie było ja w lutym też zmieniłam lekarza i ten nowy już nawet mi inseminację zdążył machnąć chyba bez pozytywnego rezultatu ;). Także mówię, jak są tacy co gwarantują efekty to cena nie gra roli :p.

reklama
Ostatnio też nie miałam, poza tym dopiero w zeszłym miesiącu trafiłam na kompetentnego lekarza. Wcześniejsza podczas kontroli nawet nie umiała jajnika zauważyć więc zdecydowanie bardziej ufałam w kwestii owulacji sobie niż jej [emoji23] nie zawsze monitoring daje potwierdzenie
Bo potwierdzenie owulacji daje tylko ciąża :)
No ale jak uważasz, że nic z tego i wiesz na pewno kiedy była owu to oczywiście szanuję.

Dobra dziewczyny skończcie z tymi atakami . W moim poście nie było nic złego a wy mnie atakujecie. Powodzenia wam życzę
Pisząc post czytałaś regulamin i wiesz, że takie posty jak twój to nam lata koło pewniej części ciała [emoji182]
A rada typu : zmieniłam lekarza i magicznie zaszłam w ciążę to żadna rada.

Życzę aby ciąża się utrzymała i polecam przenieść się na wątek dla mam.

Dziewczyny a ja zrobiłam dzisiaj dwa owulaki i oba negatywne 😀 cieszą mnie, bo myślałam, że już coś z hormonami nie tak, skoro dwa dni wcześniej były pozytywne, a lekarz powiedział, że na owulację się nie zapowiada w ciągu najbliższych dni. Widocznie źle je robilam i miałam za bardzo stężony mocz 🙈

Ja mam 0.6. Wszystkie inne hormony w normie (poza lekko podwyższonym testosteronem). Endokrynolog kazał się nie przejmować (mowi ze jesli wystapilaby niedoczynnosc to mozna by bylo sie przyjrzec), z ginem będę konsultować ale tu dziewczyny pisały ze jeśli występują naturalne owulacje i nie ma problemów z hormonami przysadki to lekarze się tym nie przejmują. Daj koniecznie znać jak będziesz po konsultacji
Dam znać. Mam nadzieję, że szybko uda mi się umówić wizytę. A badałaś AMH?

Nie badałam. Dopóki lekarz mi nie zaleci to nie będę badać żeby się nie stresować
Czytałam przy okazji swoich wyników, że jest korelacja między FSH a AMH: im większe FSH tym mniejsze AMH. FSH powyżej 10 świadczy o obniżonej rezerwie jajnikowej, co by w sumie się zgadzało patrząc po wynikach @Śnieżka1990 aczkolwiek nie znalazłam żadnych wykresów i dokładnych badań na ten temat, to chyba jest tylko obserwacja. I napisali gdzieś przy okazji, że dopiero FSH powyżej 25 wyklucza naturalne zajście w ciążę :D

Tez coś podobnego widziałam dlatego z moim FSH 7.6 jakoś się nie martwię ale jak lekarz zleci badanie to chętnie wykonam. Czytałam też że stosunek LH do FSH poniżej 5 właśnie świadczy o niskim AMH... ogólnie na konsultacji z Endo wyszło zeby sie nie przejmować niższym stosunkiem jeśli nie występują problemy z innymi hormonami przysadki lub niedoczynność. Ale skonsultuje to jeszcze z ginem dla pewności
Czytałam przy okazji swoich wyników, że jest korelacja między FSH a AMH: im większe FSH tym mniejsze AMH. FSH powyżej 10 świadczy o obniżonej rezerwie jajnikowej, co by w sumie się zgadzało patrząc po wynikach @Śnieżka1990 aczkolwiek nie znalazłam żadnych wykresów i dokładnych badań na ten temat, to chyba jest tylko obserwacja. I napisali gdzieś przy okazji, że dopiero FSH powyżej 25 wyklucza naturalne zajście w ciążę :D

reklama
Do góry