reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

I ja sie witam.
Moje dziecko dzisiaj mi usnęło przy śniadanku i pewnie cały plan dnia pójdzie sie rąbać:baffled: Będzie płacz, marudzenia i ogólny sajgon tym bardziej że pogoda do czterech liter i ze spacerku nici.
Witam nowe i te już na nowo nowe wrezśnióweczki.
Dziękuję za zaproszenia na NK i na odpowiedzi zaproszeń.
życzę zdrówka wszystkim szkrabikom i uciekam na razie bo potomek skończył drzemkę;-)

reklama
Czesc kochaniutkie ale jestem wkurzona!!!!!
po pierwsze zapomnialam zaplacic rachunek za telefon (tzn zaplacilam ale dopiero wczoraj) i odcięli mi tel to akurat nie problem bo mam jeszcze komórkę ale przez to internet mi taaaaaaaak wolno chodzi że masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
po drugie mam dzisiaj wolne a pogoda do d.... i nici z moich planów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

witam kolejne wrześniowe mamy:tak::tak:

30Agula ja mam taki sam plan jak Ty tzn przed 30 chciała bym kolejne dziecko:-D

Luandzia dziękuje za zaproszenie w NK co do W to faceci mają jednak genialne pomysły ale przynajmniej teraz będzie musiał się trochę podlizywać:-D:-D
- tak sobie myślę że storze profil "wrześniowe mamy" na NK i wszystkie będziemy w jednym miejscu, bo tak jak ja mam ponad 200 znajomych i żeby Was poszukać to muszę pare stron przelecieć, co wy na to??

cześć dziewczyny
czy mogę dołączyć do Waszego grona?
jak widać po suwaczkach mam 2 skarby w domu :tak:

jak położę synka spać to poczytam trochę i zapoznam się z Wami.

Czy ja tutaj jestem tylko taka STARA czy może jakas też jest w takim podeszłym wieku jak ja?

Nie jesteś sama:-D Mi w tym roku stukną trzy dyszki, a na dodatek Olafek to moje pierwsze dziecko, Ty chociaż zdążyłaś uwinąć się z dwójką:tak: Z tego co pamiętam Nuśka i Hruda mają po 29, a Carioca 31.

A u nas po staremu. Olo ma 3 ząbki i widać, ze to nie koniec. Ostatnio ma problemy z kupką, nie robił już dwa dni i jak dzisiaj nie zrobi to dam mu połówkę czopka glicerynowego.
Monia-urodziłam o 13.33.

wiecie co mój mały mnie przeraża:szok: Ma te swoje 4 zębiory ( a dwa w drodze jeszcze) i zaczyna nimi zgrzytać:szok::szok::szok::szok::szok: wrrrrrrrr aż ciarki przechodzą- jak nie zgrzyta to uderza jedne o drugie. A temu zgrzytaniu towarzyszy taki odgłos jakby je ścierał:baffled::baffled::baffled:

Atru
cos mi się wydaje że mój Igor to taki sam egzemplarz jak Twój Kuba co ząb to infekcja :-( jakiś czas temu niecałe trzy tygodnie był ząb i przeziębienie potem oskrzela i drugi ząb a teraz znowu przeziębienie i troszkę marudzi chyba będę wypatrywać zęba :baffled: mały ma katarek i rano był lekki a teraz to już leci mu z noska na całego:angry::crazy: przeklęte infekcje wrrrrrr oczywiście jutro umówiona wizyta na szczepienie bo jakby mogło byc inaczej najgorsze jest to że to i tak jest juz wizyta przesunięta o dwa tygodnie z powodu poprzedniej infekcji i antybiotyku:-:)-:)-( a swoja drogą jakie to dziwne za każdym razem jak czytam ze jakiś maluszek chory i strasznie mi go zal to na drugi dzień Igor jest tez chory co za zbieg okoliczności wczoraj czytałam że synek Doti jest chory i dziś mam w domku to samo.

Łojć, to nie fajnie. W sumie u Tymka ta reguła też się powtarza, chociaż nie jest źle jak było u Kuby (dzięki ci Panie za obowiązkowe szczepienia na HIB). Przy drugim ząbku też coś zaczynał pokasływać, ale po trzech dniach dawania Nurofenu + leków według zaleceń z ostatniej wizyty u pediatry - na szczęście wszystko minęło. Teraz ma tylko gęstego gluta w nosie i za chiny ludowe nie pozwoli sobie go wyciągnąć aspiratorem ani gruszką, a o zakropieniu mu nosa to se mogę pomarzyć. A trze kinola, wkurza się jak nie wiem. Ale to jego problem, skoro nie pozwala sobie pomóc:baffled:;-):-)

Witam wszystkie wrześniówkowe mamy!
Ostatnio odkryłam to forum i postanowilam do Was dołaczyc. 5 września 2007 urodziłam córeczkę Natalkę. Obecnie siedzimy sobie w domku ale od września Natka idzie do żłobka. Trochę się tym martwię ale mamy jeszcze trochę czasu na przygotowania. Miło mi gdy wiem że mam towarzystwo tylu mam, których dzieci są w wieku Natalki. Mam nadzieję, że będę miała okazję dowiedziec się od Was paru cennych dla mnie rzeczy.
Pozdrawiam gorąco
Witaj, Kinga! Mój synek poszedł do żłobka jak miał 1,5 roczku i najgorsze były momenty, kiedy odprowadzałam go i zostawiałam. Wycia co niemiara. Ale jak go odbierałam to gęba rozpromieniona była, normalnie zachwycony zabawą, dziećmi, paniami opiekunkami. Niestety, syncio za często chorował i nasza krótka przygoda ze żłobkiem się skończyła, bo lekarka nie zgodziła się na posyłanie dziecka do tej instytucji. Na szczęście ja już byłam w ciąży z drugim dzieckiem i mogłam sobie pójść na zwolnienie.

Ja w lutym skończyłam 30 wiosenek. Oj ja babulina.

Ale jak planowałam przed 30tką urodziłam dwójkę dzieci

Oj, tak Agulka. Starość nie radość, młodość nie wieczność:-):-):-) W październiku skończę 29 więc chyba wiele młodsza od ciebie nie jestem;-)

Czesc kochaniutkie ale jestem wkurzona!!!!!
po pierwsze zapomnialam zaplacic rachunek za telefon (tzn zaplacilam ale dopiero wczoraj) i odcięli mi tel to akurat nie problem bo mam jeszcze komórkę ale przez to internet mi taaaaaaaak wolno chodzi że masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
po drugie mam dzisiaj wolne a pogoda do d.... i nici z moich planów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja mam takie hity co miesiąc z internetem. Płacimy rachunki o czasie ale - tak to jest jak szefem firmy jest kolega - namieszał nam coś w ustawieniach, żebyśmy mogli korzystać z innego IP niż reszta jego klientów i od tej pory automat kwalifikuje nas jako nowych klientów. Kasa księgowana jest jakby na dawne IP, a automat nie widzi wpłaty na nowym i odcina neta. Co ja sobie już na tym nerwów napsułam. Najgorsze jest to, że kolega nic nie może zrobić, bo tak ma poustawiane i koniec. I tak będzie nas wywalało co jakiś czas. Na szczęście wystarczy telefon nawet późnym wieczorem i o ile jest jeszcze w firmie to nas załącza, a jak nie - to musimy obyć się bez netu do godzin pracy jego firmy. Już się nie mogę doczekać maja, bo wtedy mąż dostanie służbowy dostęp do internetu, więc będzie za darmochę i transfer o niebo szybszy.

cześć dziewczyny
czy mogę dołączyć do Waszego grona?
jak widać po suwaczkach mam 2 skarby w domu :tak:

jak położę synka spać to poczytam trochę i zapoznam się z Wami.

Witam, witam. Ja tam nie mam nic przeciwko temu. Kładź spać malucha i zapraszam na poranek zapoznawczy:-D

A ja siedzę sobie dzisiaj sama w domku z dzieciakami. Mama ma wolne do południa ale za to przychodzi wieczorem, bo z małżonkiem wybieramy się na mecz:-)

No i mam 7 dzień kopenhaskiej. Nawet nie wiedziałam, że mogę dzisiaj pochłonąć mięsko z grilla:szok::szok::szok: Za starych czasów, dzień siódmy był dniem głodówki, a tu takie zmiany:-D:-D:-D

Witajcie wkońcu znalazlam troche czasu aby do was zajrzeć bo Mati śpi. a jak nie śpi to juz nie moge z niego spuścić oka bo wczoraj patrze a on na schody wchodzi podeszlam do niego żeby zobaczyć jak se poradzi a on myk myk i już na trzecim schodku siedzi:szok::szok::szok: no i teraz to już nie można go ani na chwile samego zostawić:no: muszę powiedzieć D żeby pomontowal barierki na schody o chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe:no:
Kasiu dotarlo do ciebie moje zaproszenie na NK?

Agulka mój mąż też urodzil się w lutym ale 28

no i nowe wrześniówki witajcie w naszym gronie:-)

a u nas pogoda już wczoraj się zepsula strasznie wialo i padalo i dziś też nie jest za ladnie.
Dzisiaj idziemy po wyniki z moczu mam nadzieje że bedą ok:tak:

reklama
Dzien dobry
Witajcie nowe wrzesniowki:-)
Wrocilismy ze szczepienia - nastepne po 12mz. Zmierzono i zwazono Stasiula - 74cm i 9,5kg. Niby wszystko na wysokich centylach ale pediatra powiedziala zebym ciut uwazala z karmieniem zeby nie przekroczyc wzrostu wagi 2kg na miesiac. Poza tym szczepeinie przezyl wzorowo.

Do góry