reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Muszę się odstresować więc tu szybko wpadłam :-)
Przy okazji się wpisałam na NK.

Byłam u normalnej lekarki, od razu widać wielką różnicę w podejściu do dziecka. Dokładnie osłuchała, obadała i zarządziła antybiotyk, mamy początki zapalenia oskrzeli :no: Akurat w przychodni Oskar kaszlał jak oszalały, aż zwymiotował, zresztą ostatnio często tak ma :-( Paradoksalnie po tych wymiotach jak się pozbędzie śluzu, czuje się lepiej i nawet zaczyna się bawić, skakać i uśmiechać. A potem jak go zatka to znowu dół i płacz, taki żałosny. Bidulek. :no:

reklama
Doti ojej to jednak zapalenie oskrzeli:-( niedobrze.Mam nadzieje ze trafiliscie na dobrego lekarza i Oskarek szybko sie wykuruje po antybiotyku czego zycze wam z calego serduszka.

Cos chcialam sprawdzic "wyma****e"

Doti ojej to jednak zapalenie oskrzeli:-( niedobrze.Mam nadzieje ze trafiliscie na dobrego lekarza i Oskarek szybko sie wykuruje po antybiotyku czego zycze wam z calego serduszka.

No jeszcze nie zapalenie oskrzeli ale już jesteśmy bardzo blisko. :-( Mam nadzieję że mu szybko przejdzie. Tym bardziej że we wtorek mam wracać do pracy, a jeśli mały będzie chory to kasza.

Czesc dziewczyny pogoda do d... wiec forum dzisiaj oblegane :-)u nas tez nie ciekawie zimno pada deszcz i ciemno jak w nocy nic tylko spac .
Martwicie sie zeby nie przekarmic dzieci a ja staram sie troche podtuczyc Zuzke , niby nie jest zle bo wazy 7,5 kg ale od miesiaca nic nie przybrala.Dzisiaj prawie na sile zjadla zupke z zoltkiem ,juz sama nie wiem co mam z nia robic.Ma tez lekka anemie ale lekarka powiedziala ze to czeste u dzieci karmionych piersia i po wprowadzeniu zoltka powinno samo sie wyrownac( mam nadzieje).Czy wasze dzieci tez tak maja ze podczas jedzenia (zwlaszcza zupy) robia kupe , bo u nas to standart ,moze mala ma taka mega szybka przemiane materii...?

"A u nas po staremu. Olo ma 3 ząbki i widać, ze to nie koniec. Ostatnio ma problemy z kupką, nie robił już dwa dni i jak dzisiaj nie zrobi to dam mu połówkę czopka glicerynowego.
Monia-urodziłam o 13.33.[/quote]"

Moze sprobuj dac jabuszko z suszona sliwka (chyba z gerbera)u nas zawsze pomaga

Doti - ja tez zycze szybciutkiego powrotu do zdrowka - dla Oskarka.
JA również życze dużo zdrówka dla Oskarka

Czesc dziewczyny pogoda do d... wiec forum dzisiaj oblegane :-)u nas tez nie ciekawie zimno pada deszcz i ciemno jak w nocy nic tylko spac .
Martwicie sie zeby nie przekarmic dzieci a ja staram sie troche podtuczyc Zuzke , niby nie jest zle bo wazy 7,5 kg ale od miesiaca nic nie przybrala.Dzisiaj prawie na sile zjadla zupke z zoltkiem ,juz sama nie wiem co mam z nia robic.Ma tez lekka anemie ale lekarka powiedziala ze to czeste u dzieci karmionych piersia i po wprowadzeniu zoltka powinno samo sie wyrownac( mam nadzieje).Czy wasze dzieci tez tak maja ze podczas jedzenia (zwlaszcza zupy) robia kupe , bo u nas to standart ,moze mala ma taka mega szybka przemiane materii...?
A skąd wiesz że mała ma anemię robiłaś badanie krwi? Ja też karmię piersią no i do tego zupka (cały słoiczek raz dziennie + deserek ale to już 1/2 słoiczka albo nie chce wcale). Mam juz się zacząć bać ?

Zuzka je podobnie piers zupka i deserek , tak robilam jej morfologie bo lekarka powiedziala mi ze jak dziecko jest karmione piersia to powinno sie je tak profilaktycznie przebadac, ale bez paniki !

reklama
Doti-ja rowniez zycze szybkiegopowrotu do zdrowia oskarka.

Monia-fajnie ze jestesmy w jednym wieku,do juz myslalam ze jestem jedyna"smarkula":-pw tym gronie.

Moja maruda pokazala dzisiaj jak dlugo i mocno potrafi plakac:-D.Myslalam ze oszaleje,mialam ochote wyjsc z domu,a ja zostawic zeby sie wyplakala i uspokoila i dopiero bym wrocila.Nawet poprasowac nie moglam normalnie,tylko co roz dochodzilam do niej.Jeszcze musze obiad ugotowac i nie mam na to sily.Aaaa i pelno garow stoi do mycia i tylko czeka kiedy to zrobie:crazy:Przydal by mi sie jakis zastrzyk energii.

I jeszcze jedno pytanko.Czy stronka na NK jest juz zrobiona???A jesli tak to jak ja znalesc???

Do góry