Bardzo Ci współczuję i jednocześnie wiem co możesz czuć, ponieważ u mnie lęk jest do tej pory… już pisałam tutaj na początku, ale mam także problem z biodrem, narazie chodzę na fizjoterapię, ale stan zapalny krąży wokół rwy kulszowej. Natomiast moja doktor wspiera nadzieją, że hormony podczas ciąży mogą rozluźnić mięśnie i stawy. Trzymam za Ciebie kciuki i po cichu za siebie też…A ja w poniedziałek byłam u neurologa i skierowała mnie prosto na oddział neurochirurgiczny do natychmiastowej operacji. Dysk uciska na nerw kulszowy i oprócz piekielnego bólu w krzyżu, pośladku i łydce mam niedowład lewej stopy i palucha. Ale o ile operację zrobiliby bez problemu, to już rezonansu koniecznego do dokładnej diagnozy w pierwszym trymestrze nie zrobią, bo nie jest zalecany. Nie ma żadnych badań, które wskazywałyby zwiększone ryzyko wykonywania rezonansu w I trymestrze w porównaniu do drugiego i trzeciego trymestru ale nie, bo się nie zaleca. I tyle. Więc jeszcze 5 tygodni w nadziei, że się nie pogorszy i nie zacznę sikać pod siebie...
reklama
Powiem Wam dziewczyny, że u mnie też obawy, ponieważ od wczoraj mam bóle w jednym miejscu na brzuchu, nawet podczas jazdy samochodem się uaktywnia, miejsce jest twarde… chciałoby się przeleżeć to, ale obowiązki nie pozwalają. Czy któraś z Was doświadcza tego bólu? Jest przeszywający, chwilowy, ale częsty…
PasiastyOgon
Moderator
W jakim miejscu dokładnie?Powiem Wam dziewczyny, że u mnie też obawy, ponieważ od wczoraj mam bóle w jednym miejscu na brzuchu, nawet podczas jazdy samochodem się uaktywnia, miejsce jest twarde… chciałoby się przeleżeć to, ale obowiązki nie pozwalają. Czy któraś z Was doświadcza tego bólu? Jest przeszywający, chwilowy, ale częsty…
U mnie to było na saym dole, przy biodrze, prawie w pachwinie
Tak, w okolicach pachwin, jednak minimalnie wyżej niż na samym doleW jakim miejscu dokładnie?
U mnie to było na saym dole, przy biodrze, prawie w pachwinie
PasiastyOgon
Moderator
To może też więzadła? Mnie łapał taki krótki, przeszywający, ciągnąco-kłuący ból przy jakimkolwiek ruchu, nawet przy zaśmianiu się...Tak, w okolicach pachwin, jednak minimalnie wyżej niż na samym dole
Faktycznie przypomina mi się, że rozmawiałyście o więzadłach,To może też więzadła? Mnie łapał taki krótki, przeszywający, ciągnąco-kłuący ból przy jakimkolwiek ruchu, nawet przy zaśmianiu się...
Hmm w takim razie będę to kontrolować
dinozauryniespia1
Zaciekawiona BB
Justyna3210
Fanka BB :)
Na bóle brzucha? Przy bolesnych okresach pomagał mi zawsze termofor, ale teraz lekarz zabronił mi gorących kąpieli, ogólnie przegrzewania brzucha. Nie wiem czy można je stosować, ale jeśli musisz uważać z jakiś względów na ciążę, to ja bym dla spokoju ducha odpuściła okłady. Ale jak ma plecy czy co innego to chyba spoko takie ciepelko. Ale zaznaczam, nie mam tu medycznej wiedzy, tylko ten zakaz od lekarzaStosowała może któraś z was na bóle ?
Bibi89
Jak tam systuacja ?Ja właśnie zbieram się do szpitala. Jest źle.. wczoraj źle się czułam od rana, bolał mnie brzuch i plecy więc leżałam ciągle, potem poczułam puknięcie na dole i już się wszystko polało.. ogromne skrzepy i pełno krwi. Liczę, że może to tylko ten krwiak bo był bardzo dużo prawie 4cm i że może się oderwał dlatego to wszystko.. ale podświadomie czuje, że nie jest dobrze. Nie myślę nawet, bo będę ryczeć znowu. Usg mam mieć po 14tej. Czas dłuży się niemiłosiernie..
reklama
Bibi89
Przykro mi bardzoDziewczyny dziękuję, że trzymałyście kciuki ale nic z tego. Poroniłammuszę Was opuścić, miło było z Wami spędzić ten miesiąc i życzę Wam wszystkim spokojnych i szczęśliwych rozwiązań ❤