ZazdroszczęWspółczujeja nie znam pojecia mdlosci w ciąży ani zmęczenie.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ZazdroszczęWspółczujeja nie znam pojecia mdlosci w ciąży ani zmęczenie.
Ja robiłam dzisiaj obiad w maseczceJa dzisiaj padam, mąż w nocy wyjeżdżą w trasę, a ja od wczoraj przy garach stoję. Teraz skończyłam smażyć kotlety i siedzę w łazience bo mi tak nie dobrze. Przez trzy tyg jestem zdana tylko na siebie i mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze i będę się dobrze czuła. W poniedziałek wizyta, cały czas myślę czy będą bliźniaki
.
Nie wiem czy już tobie odpisywałam bo jest nasz tutaj dużo i już mi się myliFizycznie super. Na początku "ciągnęło" mnie w brzuchu, przestało dzień po plamieniu. Może to było zagnieżdżanie? Oprócz tego jest mi niedobrze, jak jestem głodna i biust mam tkliwy.
Psychicznie - niepewność mnie dobija, ale czekam na USG, żeby zobaczyć, czy pojawił się zarodek.
A u Ciebie jak samopoczucie?
Ja się boje bardzo przytyć za dużo.Nie wiem czy już tobie odpisywałam bo jest nasz tutaj dużo i już mi się myliale ja tez ogólnie bardzo dobrze się czuje. Póki co nie mam mdłości ani wymiotów. Czuje tkliwe piersi najbardziej w nocy. Rano jak się budzę to mam wrażenie, ze są mniejsze i ze w ciąży nie jestem. Mam uczucie ciężkości w brzuchu. Ciągnie mnie ale zazwyczaj w nocy jak wstanę do toalety to czuje jak mnie ciągnie w jajniku. Dziś byłam na stypie i trochę pojadlam i mam wrażenie, ze brzuch mi eksploduje tak mi ciężko na brzuchu.
Szczerze mówiąc tak bardzo pragnę tego maleństwa, ze wszystko mi jedno jak będę wyglądaćJa się boje bardzo przytyć za dużo.
Mnie to dobija mój wygląd.Szczerze mówiąc tak bardzo pragnę tego maleństwa, ze wszystko mi jedno jak będę wyglądaćmogę się poświecić byle bym je miała i było wszystko dobrze
potem będę myśleć co zrobić z figurą
![]()
Głowa do góry! W czasie pandemii przytyłam w sumie jakieś 20kg (prędzej nosiłam rozmiar 36). I co? I nagle zaszłam w ciążę:-) zastanawiam się, czy może po prostu nie byłam za chuda...Mnie to dobija mój wygląd.
Też miałam uczucie ciężaru w brzuchu, całodziennego wzdęcia. Nie wiem, czy się martwić, że minęło? Z kolei przyszły delikatne mdłości, gdy zaczynam być głodna. Jak zjem, samopoczucie wraca do normy.Nie wiem czy już tobie odpisywałam bo jest nasz tutaj dużo i już mi się myliale ja tez ogólnie bardzo dobrze się czuje. Póki co nie mam mdłości ani wymiotów. Czuje tkliwe piersi najbardziej w nocy. Rano jak się budzę to mam wrażenie, ze są mniejsze i ze w ciąży nie jestem. Mam uczucie ciężkości w brzuchu. Ciągnie mnie ale zazwyczaj w nocy jak wstanę do toalety to czuje jak mnie ciągnie w jajniku. Dziś byłam na stypie i trochę pojadlam i mam wrażenie, ze brzuch mi eksploduje tak mi ciężko na brzuchu.