TuAga
Fanka BB :)
Niech zgadnę. Pandemię też uważałaś za przesadzony problem i teraz z tych samych źródeł czerpiesz te rewelacje?Z początku było mi żal i smutno z owej sytuacji, ale teraz zmieniłam zdanie. Raz; na Polsce już się to odbija i będzie jeszcze gorzej. Dwa: u nas już wiele ludzi cierpi z powodu uchodźców, ok 500 rodzin miało dostać mieszania Plus w grudniu- z przyczyn technicznych przedłużyło się to, teraz dostali wiadomości że w tych mieszkaniach ulokują przybyszów- no dramat. Mpk mają za free, parkingi za free, socjal taki jak nasze dzieci. Rozumiem że uciekają przed wojną, ale nie uwierzę , że zostawili karty i gotówkę w domach .. dużo też wybrzydza , bo nie dość że ludzie szykują domy żeby ich przyjąć pod swój dach to np nie pasuje im że muszą dzielić kuchnie z właścicielami i idą dalej szukać lokum. U mojej przyjaciółki w pracy sytuacja: Pani miała pretensje że moja przyjaciółka nie mówi w jej języku i wogole ...
Oczywiście pomagajmy, współczujemy bo to tragedia co tam się dzieje, no ale bez przesady nie dajmy sobie wejść na głowę i prośmy Boga aby na nas się ta wojna nie przeniosła

Ci ludzie uciekają przed wojną. Nagle nie mają domu, pracy, jedzenia, ani ubrań...zastanów się co piszesz, serio.

stop stop stop.
 stop stop stop. Papier ??? Serio ???
 Papier ??? Serio ???