reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
MamM, jak powrót do pracy??? bo to chyba już... jakoś po świętach miałaś wrócić. Radzicie sobie z rozłąką??

W tygodniu pojechałam na pogrzeb do rodziny, musiałam jechać dzień wcześniej więc tatuś po raz pierwszy został z młodą na noc, rano musiał ją wyszykować do niani i dobrze sobie poradził. Wróciłam dopiero wieczorem, młoda już spała i następnego ranka uściskałam córcię. Ale miała roześmianą buzię jak mnie zobaczyła ☺️chyba tęskniła

masz nadzieję ???:) niekoniecznie musi złapać, nie wiadomo od czego to zależy. ja pierwszy raz usłyszałam o tej chorobie z 10 lat temu, koleżanki córka zachorowała, ale ona była już taka szkolna, jakoś 5-6 klasa, wiec w każdym wieku można złapać

Jednak bym chciała aby przed wyjazdem do szpitala abyśmy były jednak zdrowe 😃😃

Kurcze wszystkie do pracy już wracacie powolutku i aż mnie to popchnęło ku temu, żeby spróbować troszkę dorobić do budżetu. Właśnie jestem w trakcie szycia zestawu baloników i chmurek z materiału (nie filcu). To będą takie zawieszki do karuzeli lub jako ozdoba pokoju, zobaczymy czy się sprzedadzą. Pierwszy komplet idzie mi jak krew z nosa, ale jeśli pomysł łyknie to powolutku dojdę do wprawy i prędkości 😅 na olx nie widziałam podobnych zestawów, więc może...

Dobra, cztery dni w żłobku i mamy katar i kaszel. Pierwszy raz w życiu, wiem że niektóre z was to już weteranki z infekcjami, pomożecie? Co robicie jako pierwsze?
Katarem się nie przejmuje, bo moje dziecię jest nieczułe na nasiviny i inne rzeczy. Samo musi przejść, a trwa to nieraz i z 2 tygodnie z leczeniem czy bez. Jedynie odciągam aspiratorem wydzielinę, żeby miał większy komfort życia. Kiedyś pediatra poleciła mi psikać do nosa wodą morską o stężeniu 2,2%, żeby lepiej rozpuszczało taki trudno schodzący katar, ale nie wiem, czy to faktycznie jest takie skuteczne.

A kaszel to już zależy jak on brzmi - na pierwszy rzut mam syropy przeciwkaszlowe i inhalacje solą fizjologiczną z kwasem hialuronowym (lepiej nawilża) oraz wlączenie nawilżacza powietrza na noc, ale jak to nie pomaga to po dwóch/trzech dniach do pediatry na osłuchanie. Ja mam jeszcze w zanadrzu sterydy do inhalacji, bo zostały mi po tym jak mial zapalenie oskrzeli, wiec przed pediatrą stosuję je przez jeden dzień i jak nawet to nie działa to wtedy idę na wizyte.

Przy katarze i kaszlu i przy braku gorączki dobrze działają spacery, szczególnie po deszczu. Chłodne, świeże powietrze i dobrze nawilżone łagodzi podrażnienia dróg oddechowych, obkurcza stany zapalne śluzówek i zmniejsza ich obrzęki, nawet lekarze zalecają.

Kurcze wszystkie do pracy już wracacie powolutku i aż mnie to popchnęło ku temu, żeby spróbować troszkę dorobić do budżetu. Właśnie jestem w trakcie szycia zestawu baloników i chmurek z materiału (nie filcu). To będą takie zawieszki do karuzeli lub jako ozdoba pokoju, zobaczymy czy się sprzedadzą. Pierwszy komplet idzie mi jak krew z nosa, ale jeśli pomysł łyknie to powolutku dojdę do wprawy i prędkości 😅 na olx nie widziałam podobnych zestawów, więc może...
Bardzo ciekawy pomysł 😊 mam nadzieję że sprawdzić się, to z chęcią jak przyjdzie mi posiadać drugie dziecko to zamowie u Ciebie 😊

Dobra, cztery dni w żłobku i mamy katar i kaszel. Pierwszy raz w życiu, wiem że niektóre z was to już weteranki z infekcjami, pomożecie? Co robicie jako pierwsze?
Inhalacje zacznij robić z soli fizjologicznej, nasivin Kids rano i wieczorem do nosa oraz jedz osłuchać dziecko czy tylko kaszel jest bo spływa z nosa, czy też coś się nie rozwija tam dalej.

Nie wszystkie nie wszystkie 😁😉 ja zostaje w domku , też intensywnie myślę jak by jeszcze sobie dorobić 😅 powodzenia w biznesie 😉

reklama
Pogoda jest piękna, Tomek od środy już nie gorączkuje, więc wybraliśmy się na przejażdzkę rowerem i mamy przymusowy piknik, bo mi zasnął w siedziadełku 😂 ale przynajmniej miejsce mamy spoko, a i podwieczorek mam przy sobie, bo przezornie zapakowałam 😁

Ostatnia edycja:
Do góry