• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Prenatalne na NFZ możesz zrobić akurat często i u najlepszych specjalistów - szukaj po stronach www czy rozliczają NFZ. Ja 2 lata temu płaciłam za usg prenatalne 500 zł u najlepszej babeczki w mieście a w tym roku mam skierowanie ze względu na swoją skazę krwotoczną i u tej samej robię na NFZ
polecam Wam w Warszawie na Waryńskiego dr. Jaczyńską, jest rewelacyjna i można tam zrobić na NFZ, w poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie i byłam mega zadowolona.

Dziewczyny pytanie przyszłościowe. Nasze dzieci urodza sie zimą. Po jakim czasie planujecie wychodzić z nimi na spacer? Moje pierwsze dziecko urodzone wiosną, więc spacery rozpoczęliśmy odrazu po wyjściu ze szpitala. Ale jak postąpić zimą?
Pewnie tak jak większość dziewczyn pisze, na początku ciepło ubiore i na krótki spacer pójdziemy taki 15 minutowy i stopniowo wydłużanie :) No ale to dla mnie odległy temat 😉

Kochana ja też mam przodo albo tło zgięcie macicy i mam problemy z usg. Na następnej wizycie spróbuj moją sztuczkę, tylko to działa na leżance a nie fotelu ginekologicznym. Jak leżę na płasko to zawsze ręce zaciskam w piąstki i kładłam pod pupę. Dzięki temu nie trzymam jej w powietrzu tylko stabilnie opieram a na usg wszystko lepiej widać.

Tak to prawda accofil to samo zło 🙄
mi też właśnie mój gin każe dawać podczas badania pięści zaciśnięte pod tyłek😃 nigdy nie zapytałam dlaczego ale już dzięki tobie wiem 🤣
mi ostatnio pomogły kanapeczki z masłem i czosnkiem wyciskanym (dziennie można 3 ząbki), dużo soku pomarańczowego i rosół. Udało się w 3 dni pozbyć przeziębienia.
a czemu tylko 3 ząbki. Ja to jak jestem przeziębiona potrafię dziennie główkę zjeść zagrażając chlebem
Dziewczyny , a Wy pijecie teraz kawkę ?
ja piję. Kiedyś piłam 4 kawy dziennie. Od jakiegoś roku piję max. 2 dziennie. Jak mam wolne to piję jedna a jak idę do pracy to piję jedna w domu a jedna koło południa. Kawa w umiarkowanych ilościach ma wiele pozytywnych właściwości. Oczywiście jak już piję ta kawę to ograniczam inna kofeinie. Nie pije czarnej herbaty, coli itp.

A ja dziś zamówiłam sobie u mamy pierogi z kapustą i grzybami a teraz jak o nich pomyślę to na wymioty mnie bierze. Ale mamie tego nie powiem żeby jej przykro nie było. Może wróci mi ochota do pory obiadu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry