• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

ja te pierwsze ruchy widziałam w 17 tc. Leżąc delikatnie w jednym miejscu pikalo, unosiło się. Ale takie żeby czuć czuć to później. Bo to było tak delikatne 😅 ale moje dziecko było wyjątkowo spokojne kopała mnie a raczej smyrala 😅
u mnie było różnie w każdej ciąży , pierwsza czułam w 22 TC ale to dlatego że łożysko było na przedniej ścianie , druga czułam gdzieś w okolicach 20 bo mój syn był mega leniwy (zostało mu to do dziś) 😅 a ta trzecia była w 15 tygodniu wyczuwalna już dość mocno (ale córka miała w brzuchu ADHD 😂 ciężko było ja nawet na prenatalnych uchwycić także ten 🤣) takie właśnie jak teraz czuję tylko że teraz to jest czaaaaasami i zależy czy się brzuch przyciśnie np przy kucnieciu albo przy schylaniu , więc już nie wiem czy to jest możliwe 🤔 ale dobra z czasem będzie mocniej to będzie wiadome 🤪

reklama
Dziewczyny kiedy Wam przeszły mdłości? Mam powoli naprawdę dość.. Mdli mnie na okrągło w zasadzie od rana do wieczora i przed snem i przy wybudzeniu . Przechodzi tylko jak coś zjem i to też nie zawsze, a często tylko na chwilę. Zero radości z jedzenia, jem aby tylko jakoś to znieść i przeżyć do 12 tc położna mówi, że wtedy powinno wszystko przejść. Jeszcze 3 tygodnie 🤦‍♀️ czy naprawdę w okolicy 11 /12 tc Wam przeszło?
Dziewczyny kiedy Wam przeszły mdłości? Mam powoli naprawdę dość.. Mdli mnie na okrągło w zasadzie od rana do wieczora i przed snem i przy wybudzeniu . Przechodzi tylko jak coś zjem i to też nie zawsze, a często tylko na chwilę. Zero radości z jedzenia, jem aby tylko jakoś to znieść i przeżyć do 12 tc położna mówi, że wtedy powinno wszystko przejść. Jeszcze 3 tygodnie 🤦‍♀️ czy naprawdę w okolicy 11 /12 tc Wam przeszło?
ja dziś 11+2 i jak na razie dalej mam mdłości :(

Ja dziś 10+3 i teraz mdli mnie na jakieś mocniejsze zapachy, ale tak głównie wieczorem. Aczkolwiek lodówka dalej smierdzi niesamowicie plus momentami jak dłużej postoje to robi mi się słabo.

Witam Dziewczyny 😊 ja już w domu po wizycie 🙂 dzidzia bardzo ruchliwa, machała rączkami i nóżkami 😍🥰 widok cudowny ❤️ słyszałam dziś pierwszy raz serduszko bo do tej pory ginekolog tylko mówił że bije 🙈❤️ zmierzył też ginekolog kość nosową i w ogóle wszystko 🙈 i powiedział że z dzidzią jest wszystko w porządku że prenatalne na pewno wyjdą dobrze 😊 co do krwiaka to nie mógł go znaleźć więc go już nie ma 😄 zapomniałam się zapytać co z moim duphastonem czy odstawiamy go z tą moją ostatnią niecałą paczką czy jak 🙈😅 ale w tej książeczce ciążowej piszę że mam duphaston 2 razy dziennie więc chyba musiał widzieć i jeśli nie wypisal mi recepty to chyba nie potrzebuje już 🙈😅 (pewnie tak sobie sama teraz tłumaczę bo zapomniałam zapytać) masakra czasami z tą moją pamięcią 🤣🤣

Załączniki

• 20220520_093923.jpg
    20220520_093923.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 117
reklama
Witam Dziewczyny 😊 ja już w domu po wizycie 🙂 dzidzia bardzo ruchliwa, machała rączkami i nóżkami 😍🥰 widok cudowny ❤️ słyszałam dziś pierwszy raz serduszko bo do tej pory ginekolog tylko mówił że bije 🙈❤️ zmierzył też ginekolog kość nosową i w ogóle wszystko 🙈 i powiedział że z dzidzią jest wszystko w porządku że prenatalne na pewno wyjdą dobrze 😊 co do krwiaka to nie mógł go znaleźć więc go już nie ma 😄 zapomniałam się zapytać co z moim duphastonem czy odstawiamy go z tą moją ostatnią niecałą paczką czy jak 🙈😅 ale w tej książeczce ciążowej piszę że mam duphaston 2 razy dziennie więc chyba musiał widzieć i jeśli nie wypisal mi recepty to chyba nie potrzebuje już 🙈😅 (pewnie tak sobie sama teraz tłumaczę bo zapomniałam zapytać) masakra czasami z tą moją pamięcią 🤣🤣
Ale duży dzidziuś 🥰

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry