reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

Chyba właśnie usłyszałam wyrok... pecherzyk pekl, ale prawdopodobnie oba jajowody niedrożne, podejrzenie wodniakow jakowodu, dostałam skierowanie na hsg, jesli potwierdzi diagnoze to ciąża raczej tylko z in vitro... niby bylaby jakas tam szansa ze zajde normalnie ale wtedy byloby ogromne ryzyko cp...😭😭
Bardzo bardzo mi przykro 😭

reklama
Ja też miałam niby lekki stan przed IO, do tego nie do końca prawidłowe wyniki po obciążeniu, niby w granicach normy, ale zamiast spadać po 2h, to rosły. I dwóch lekarzy uznało że jest ok. Tylko że ja oprócz wyników badań też mam objawy wskazujące że nie do końca chyba wszystko jest ok, a to wszystko może mieć wpływ na słabej jakości owulacje, która niby jest co miesiąc. To by tłumaczyło też moje poronienia na wczesnym etapie... Tylko tego zbadać akurat się nie da :/ I żeby znaleźć dobrego endokrynologa który faktycznie to ogarnie to ze świecą chyba szukać...
Dokładnie. Niby idziesz do specjalisty, któremu ufasz. On Ci mówi, że wszystko git, rób dzieciora, wszystkie badania w jak najlepszym porządku. Aż nagle trafiasz na kogoś innego, który mówi Ci, że wcale tak kolorowo nie jest i trzeba będzie jeszcze powalczyć. No i wstajesz, podnosisz się, diadem na głowę i jazda ;).

Chyba właśnie usłyszałam wyrok... pecherzyk pekl, ale prawdopodobnie oba jajowody niedrożne, podejrzenie wodniakow jakowodu, dostałam skierowanie na hsg, jesli potwierdzi diagnoze to ciąża raczej tylko z in vitro... niby bylaby jakas tam szansa ze zajde normalnie ale wtedy byloby ogromne ryzyko cp...😭😭
O matko, ale na jakiej podstawie diagnoza obu niedroznych, jak nie bylo hsg?

O matko, ale na jakiej podstawie diagnoza obu niedroznych, jak nie bylo hsg?
Na podstawie wodniakow jajowodow, to te 2 cypki. Dodatkowo pytal mnie czy mialam kiedyś jakieś zapalenie, dziwne bole brzucha i nagle mnie olśniło, kilka lat temu czesto bolal mnie brzuch, mialam kolono, nic nie wyszlo, stwierdzili ze zespół jelita drażliwego 🤷‍♀️
20220521_110332.jpg
20220521_110258.jpg

Ogladalyscie na netflix dokument nasz ojciec? Ja właśnie patrzę i jestem zdumiona, cała sytuacja oczywiście wcale nie jest zabawna, ja jednak zastanawiam się jakim cudem ten lekarz osiągnął TAKĄ skuteczność inseminacji?! 😐
Zastreamuję sobie dzisiaj... W sam raz na wieczór z Gonalem ;-)

Ogladalyscie na netflix dokument nasz ojciec? Ja właśnie patrzę i jestem zdumiona, cała sytuacja oczywiście wcale nie jest zabawna, ja jednak zastanawiam się jakim cudem ten lekarz osiągnął TAKĄ skuteczność inseminacji?! 😐

Nie oglądałam jeszcze, ale będąc dzieciakiem oglądałam coś podobnego. Patrząc na rok wydarzeń to raczej inna historia choć tamta była też w USA. Także chyba to niestety nie jest odosobniony przypadek, generalnie przerażające

Kojarzę też podobną historię w Europy Link do: "Setki dzieci mafii spermowej". Doktor oszukiwał kobiety dając im nasienie Louisa i swoje

Edit. Znalazłam, ja oglądałam o Cecil'u Jacobson'ie

Ostatnia edycja:
Dziękuję wam bardzo za wsparcie, w tygodniu podejde do szpitala sie umówić.

Przyznam ze nawet mnie to nie zdziwilo, bo od zawsze mialam jakies dziwne przeczucie ze bede bezpłodna, a to już nie pierwszy raz jak wyczulam nieszczęście 🙄🙄

Mój mąż ma najlepszego przyjaciela, którego absolutnie nie trawie z uwagi na jego mówiąc wprost chamskie odzywki w moim kierunku. Na moje nieszczęście ten przyjaciel obecnie jest z kimś z mojej rodziny…

A z milszych rzeczy… taka lampe wyczailismy w ikei Zobacz załącznik 1403393
O kurczę, ciężka sytuacja... 😐
Co macie za taniec? Do jakiej piosenki? :D

U nas było dosyć klasycznie. Walc angielski, Dumka na dwa serca, mąż w mundurze :D
U nas też walc angielski, tancerz wybrał nam piosenkę bo do wybranej przez nas nie chciał... I wyszło dobrze :D
Na podstawie wodniakow jajowodow, to te 2 cypki. Dodatkowo pytal mnie czy mialam kiedyś jakieś zapalenie, dziwne bole brzucha i nagle mnie olśniło, kilka lat temu czesto bolal mnie brzuch, mialam kolono, nic nie wyszlo, stwierdzili ze zespół jelita drażliwego 🤷‍♀️Zobacz załącznik 1403403Zobacz załącznik 1403404
Też byłam ciekawa na jakiej podstawie... I nikt wcześniej tego na usg nie stwierdził? Coraz bardziej przeraża mnie to o czym koleżanka pisała wyżej, że chodzi się do jednego zaufanego lekarza, wszystko jest git, a później po dłuższym czasie przypadkiem u kogoś innego, okazuje się nagle że no nie wszystko jest tak super :(
Dziękuję wam bardzo za wsparcie, w tygodniu podejde do szpitala sie umówić.

Przyznam ze nawet mnie to nie zdziwilo, bo od zawsze mialam jakies dziwne przeczucie ze bede bezpłodna, a to już nie pierwszy raz jak wyczulam nieszczęście 🙄🙄
Też miałam to przeczucie, najpierw paniczny strach zajścia w ciążę, a później pierwsze przeczucia o bezpłodności... Ciekawe czy to strach czy faktyczne Przeczucia. Ale z reguły chyba zdrowe osoby nie mają takich obaw i myśli 🤔

reklama
Kurcze gdzieś czytałam o tych wodniakach, zaraz poszukam
To teraz Ty masz płacić cztery tysie prywatnie, bo badanie nieprzyjemne... 🤔 Ranyyy, w tych szpitalach to naprawdę mogliby się choć trochę postarać, serio. Wiadomo, że badanie do przyjemnych nie należy ale prywatnie to wydasz kupę kasy, a jak płacisz składki, to należy Ci się jak psu kość takie badanie i kropka.
Prawdopodobnie nie będę placic bo chyba wejdzie mi to w pakiet ubezpieczenia prywatnego wiec chociaz tyle ... muszę potwierdzić. Ale fakt, to jest coś co po CP powinno się należeć od razu

Do góry