U
użytkowniczka 212
Gość
DoneNo słuchaj królowo nasienia nie zaniedbuj tego berła![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DoneNo słuchaj królowo nasienia nie zaniedbuj tego berła![]()
Wiem, ze głowa robi różne rzeczy, a nieznane przeraża najbardziej, zreszta każda z nas wie, ze dziecko wywraca świat do góry nogami. Ale tak po prawdzie, to co z tego jeśli zajdziesz przed ślubem?Bardziej chodziło mi o to, że zawsze można znaleźć pretekst do tego, ze to nie jest dobry moment
U nas finansowo dobrze, mamy dom, stabilne zatrudnienie itd. Więc też teoretycznie jest to idealny moment. Ale jakbym się głębiej zastanowiła i szukała pretekstu, to znalazłabym chociażby przyszły ślub![]()
Ale to normalnie w każdej przychodni robią tak? Można iść z tzw. „Buta”? Przepraszam jeśli moje pytania są głupie… ale ja jestem na początku i dopiero się rozeznaje w tematachja robię od razu po pozytywie, ale są tacy co nie robią w ogóleGdybym nie poleciała za pierwszym razem na betę, to nie miałabym udokumentowanego biochema, teraz mam dokumentację na drugi
![]()
Ja przeważnie szłam na betę jak miałam jakiś cień na teście i u mnie z reguły było to 11 dpo. Wcześniej ciąży nie wylapalam. Ale zdarzylo się też tak że poszłam w ciemno zrobić przed jakaś impreza i też wyszła jakaś minimalna z okresowym progiem, to wiedziałam już że kwestia kilku dni i będzie @. Ale wydaje mi się że najlepiej zaczekać jak coś wyjdzie na teście, po co się niepotrzebnie kłućTrzymam kciuki! Bardzo mocno!
Powiedzcie mi proszę. Kiedy najlepiej badać betę? Tuż po zrobieniu testu który okazał się być pozytywny?
Jeszcze nie miałam takiej sytuacji ale pytam, żeby wiedzieć na przyszłość.
Myślę, że tak. I przy okazji progesteronTrzymam kciuki! Bardzo mocno!
Powiedzcie mi proszę. Kiedy najlepiej badać betę? Tuż po zrobieniu testu który okazał się być pozytywny?
Jeszcze nie miałam takiej sytuacji ale pytam, żeby wiedzieć na przyszłość.
Często drugi trymestr jest też łaskawszy dla organizmu kobietyWłaśnie kończę 12 tygtakże zaraz pierwszy trymestr z głowy, więc możliwe że jakaś blokada i stres zejdzie
Powiem Ci szczerze, ze jakbym zaszła to przynajmniej miałabym problem dużego wesela z głowy. Niestety partner ma dużą rodzine która okroiliśmy na maksa ale zapraszamy sporo przyjaciół i tak z małego wesela zrobiło się 70 osóbWiem, ze głowa robi różne rzeczy, a nieznane przeraża najbardziej, zreszta każda z nas wie, ze dziecko wywraca świat do góry nogami. Ale tak po prawdzie, to co z tego jeśli zajdziesz przed ślubem?kupisz większą sukienkę albo zrezygnujesz z wesela i jedynie zaprosisz rodzinę na obiad. I tez będzie pięknie a pod sercem będzie rosło Twoje największe szczęście, tym bardziej idealna sytuacja
oczywiście, ze zawsze można dalej i więcej, co nie znaczy, ze wtedy będzie lepiej
mi lekarz zapowiedział, ze jeśli zajdę to natychmiast leki i łóżko, jak zapytałam narzeczonego co jeśli nie będę mogła przyjść na własne wesele? Może odłożymy starania do września? A on na to, ze jak zajdę to najważniejsza będę ja i dziecko, wesele odwołamy lub przelozymy, rodzina przecież zrozumie a jak nie zrozumie to ich problem. No i ma rację, nie warto robić problemów na zaś i myśleć co będzie za pół roku, rok… w takim zawieszeniu zwyczajnie nie da się żyć.
Oj dla mnie ciąża jest baaardzo łaskawa, mogłoby się to nie zmieniaćCzęsto drugi trymestr jest też łaskawszy dla organizmu kobiety![]()
u mnie w mieście są 3 laboratoria Diagnostyki (w tym jeden przy szpitalu czynny w święta i weekendy), jeden Alab (ale on czynny jest tylko rano) i dwa przy przychodniach, ale one też tylko ranoAle to normalnie w każdej przychodni robią tak? Można iść z tzw. „Buta”? Przepraszam jeśli moje pytania są głupie… ale ja jestem na początku i dopiero się rozeznaje w tematach
Dzięki!Ja przeważnie szłam na betę jak miałam jakiś cień na teście i u mnie z reguły było to 11 dpo. Wcześniej ciąży nie wylapalam. Ale zdarzylo się też tak że poszłam w ciemno zrobić przed jakaś impreza i też wyszła jakaś minimalna z okresowym progiem, to wiedziałam już że kwestia kilku dni i będzie @. Ale wydaje mi się że najlepiej zaczekać jak coś wyjdzie na teście, po co się niepotrzebnie kłuć![]()