reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Dziewczyny tak znikąd pytanie, ale być może macie problem nawracających opryszczek na ustach? Robi mi się trzecia w ciągu miesiąca i rozkładam już ręce. Nie wiem jak to dobrze zaleczyć 🥺 macie sprawdzone metody i leki? Biorę tylko Heviran
Ja kiedyś tez miałam problem i z opryszczka i z aftami. Od jakiegoś czasu rzeczywiście mam spokój - ale w miedzy czasie uzupełniłam moje wszelkie niedobory - b12, wit. D, cynku, żelaza (ferrytyny). Do tego suplementuje magnez. Mam wrażenie, że u mnie to pomogło. A tak doraźnie to zawsze używałam tabletek hascovir i maści - i tu najlepiej działała vratizolin.

reklama
U mnie weekend lenistwa ;) siedzimy ze Starym i psami na działeczce - pewnie tez wjedzie na obiad grill. Planuje się trochę poopalać i wymoczyć tyłek w basenie ;) z bardziej ambitnych planów to napisać cv i lm po angielsku do mojej pracy marzeń ;) w miedzy czasie wybrać grzejniki bo z tym mamy największy problem - grzejniki które mi się podobają są tak drogie, że to chyba głupota je kupować i trzeba pojsc na jakiś kompromis. No i zamawiamy dziś wszystkie sprzęty do kuchni bo jest super promocja a ze uwielbiam gotować to jaram się wizja nowego piekarnika ;)
Miłego dnia!

Mnie to na naszym wątku wogóle nie dotykało i pasowało że dziewczyny którym się właśnie udało były jeszcze z nami, mi osobiście to dawało taką nadzieję że może być jeszcze dobrze :) Natomiast jak na wątku ciąża po poronieniu wcześniej temat był bardziej o czasie bezpośrednio po poronieniu, to tam wszystkie dziewczyny pozachodziły, też nie chciały iść na wątek dla mam i zrobił się temat typowo ciążowy i jak czytałam tylko o tym to też się po prostu usunęłam bo mi to wogóle nie odpowiadało.
No to ja miałam to samo na ciaza po poronieniu i czułam, że zawijam się z forum bo kompletnie mnie tam już nic nie interesowało i przestało mi to cokolwiek dawać.
I jak już miałam zamykać babyboom raz na zawsze to pomyślałam - a zobacze jakie są jeszcze wątki - tak trafiłam na staraczki i przepadałam 😂

A ja uważam, że każdy ma prawo do swojej wrażliwości. Głupio jest tak kogoś obgadywać za plecami, ale wystarczy znać jej historię i to już jest dla mnie wystarczający czynnik powodujący to, że ona ma prawo nie chcieć czytać takich żartów i być w grupie kobiet na tym samym etapie co ona. Skoro grupa się zmieniła, nie jest jej z tym po drodze to po prostu się usunęła może na zawsze, może na jakiś czas. Ja mam tylko nadzieję, że jak się jej kiedyś uda, to się jakoś o tym dowiemy bo nie ukrywam, że trzymam tu za nią bardzo mocno kciuki. Bardziej niż za siebie ;)
100% racji. Mam tylko nadzieje, ze jednak albo wróci albo tak jak piszesz jakoś da nam znać, ze się im udało 😊😊

Dziewczyny tak znikąd pytanie, ale być może macie problem nawracających opryszczek na ustach? Robi mi się trzecia w ciągu miesiąca i rozkładam już ręce. Nie wiem jak to dobrze zaleczyć 🥺 macie sprawdzone metody i leki? Biorę tylko Heviran
Robiłaś badanie na obecność wirusa brodawczaka? On chyba odpowiada za opryszczki 🤔🤔

Jesli masz na myśli HPV to to inna bajka. ALE bardzo często idą w parze, ja tak mam 🤷🏽‍♀️
O no, o to. A to coś musiałam pokręcić, bo właśnie gdzieś mi dzwoni, ze jak się robią opryszczki to od tego wirusa. Ja akurat nigdy nie miałam opryszczki wiec szczerze mówiąc to strzelam w ciemno ;)

I tak się zastanawiam czy ja mam jakieś swoje żenujące ulubione rzeczy i nic nie przychodzi mi do głowy. Ale ja nie mam tv i nie lubię jak mi coś brzęczy w tle - mam duża wrażliwość na dźwięki czy migające obrazy i . Kiedys na studiach wkręciłam się w Plotkare i to chyba mój najbardziej żenujący sekret 😂 a zbuntowanego anioła uwielbiała jak byłam nastolatka i leciał w tv i w ogóle Natalię Oreiro uwielbiam - miałam jej płytę i non stop jej słuchałam 😂

reklama
Jestem po wizycie u gina i od jutra biorę clo i jak uda mi się wychodować pecherzyk to strzelamy pregnylem. Powiedział, ze jak będą dwa pecherzyki to tez działamy a jak trzy to moja decyzja, ale ja nigdy nie miałam więcej niż jednego wiec wątpię, chociaż kto wie :) stary jak usłyszał o bliźniakach to wylądował prawie pod sufitem i teraz chodzi i mamrocze jakby było super mieć dwóch chłopców naraz, kim by zostali, jak by wyglądali 🥹🥹🥺 i jak tu nie czuć presji 🤦🏻‍♀️ Jadę na piwo póki jeszcze mogę!

Do góry